To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-12-20
Komorniki: Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i oddziału zewnętrznego w Szreniawie w okresie od 01.01.2012 do 31.12.2012
Numer ogłoszenia: 432064 - 2011; data zamieszczenia: 20.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 402722 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Samorządowe w Rosnówku, ul. 1 Maja 39, 62-052 Komorniki, woj. wielkopolskie, tel. 61 8301873, faks 61 8301873.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i oddziału zewnętrznego w Szreniawie w okresie od 01.01.2012 do 31.12.2012.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków (śniadanie+ ciepłe napoje; II śniadanie+ sok lub napój; obiad dwudaniowy + sok lub kompot,;) dla 40 dzieci z Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i 40 dzieci z oddziału zewnętrznego w Szreniawie. 2) Zamawiający szacuje, że maksymalna liczba dostarczanych posiłków to dziennie 80 szt. (80 porcji śniadaniowych;80 porcji II śniadania oraz 80 porcji obiadowych). 3) Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia zamawianych posiłków w trakcie trwania umowy z powodu nieobecności dzieci w przedszkolu lub rezygnacji uczęszczania do przedszkola, a także podczas ferii zimowych i w okresie wakacyjnym tj od 01.08.2012-31.08.2012 4) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki we wszystkie dni pracy przedszkola w: okresie od 02.01.2012 do 31.12.2012 z uwzględnieniem dni wolnych ; następujących godzinach: śniadania godz 8:20 (Rosnówko) i o godz. 8:35 (Szreniawa), II śniadanie o godz. 10.40 (Rosnówko) i 10.55 (Szreniawa), obiad o godz. 13.15 (Rosnówko) i o godz.13.30 (Szreniawa) 5) Wykonawca zobowiązuje się dostosować okazjonalnie godziny dostarczania posiłków do potrzeb przedszkola (np. w dniu wycieczki, imprezy w przedszkolu itp.) lub w ramach środków przeznaczonych na obiad do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce lub innej imprezie telefonicznie z 3 dniowym wyprzedzeniem i ustali z wykonawcą jadłospis na ten dzień. 6) Ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień będzie składane przez upoważnionego pracownika do godziny 17.00 w dniu poprzedzającym zamówienie, z możliwością korekty w dniu dostawy posiłków - przy dostawie śniadania do przedszkola. 7) Wykonawca zobowiązuje się do: przygotowania posiłków na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując ich jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi; przygotowania i dostarczania posiłków spełniających wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności; nie używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, nie używania produktów typu masłopodobnych, wędliny w swoim składzie mają zawierać powyżej 80% mięsa, nie mogą zawierać dodatków skrobi i soi, mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie), 8) Dostarczania posiłków na własny koszt, własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków- zgodnie z przepisami prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków dzieciom winna wynosić co najmniej 63 stopnie C. Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczania, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków, podpisem upoważnionego pracownika Zamawiającego oraz Wykonawcy, 9) Odbierania odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach, 10) Wykonawca zobowiązuje się do przedstawiania jadłospisu na każde 10 dni roboczych do akceptacji Zamawiającego, najpóźniej do czwartku poprzedzającego nowy tydzień zaczynający się w poniedziałek. Jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne, rybne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. W jadłospisie należy uwzględnić warzywa i owoce, natomiast zrezygnować ze słodyczy, które mogą pojawić się tylko okazjonalnie ( lub jako dodatek np. w formie herbatnika, biszkopta). Należy w zupełności zrezygnować ze słodyczy zawierających czekoladę. Na każdorazowym jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku; Nie dopuszcza się powtarzania tego samego rodzaju posiłku w ciągu 10 dni. W ofercie prosimy o zamieszczenie co najmniej dwa przykładowe 10 dniowe jadłospisy z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności każdego z posiłków. 11) Posiłki powinny składać się z: Śniadania: - kanapki z pieczywa pszennego i mieszanego, zupa mleczna (mleko o zawartości tłuszczu 2%), płatki kukurydziane z mlekiem, muesli, jajecznica, parówka na ciepło, sałatka warzywna, pasty i pasztety, sery, wędliny, sezonowe warzywa (rzodkiewka, szczypiorek) + mleko, kakao, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa lub z cytryną II Śniadanie - owoce: jabłko, banan, kiwi lub kilka owoców winogrona, owoce sezonowe, - lub serek, jogurt, - lub kisiel, budyń, ryż na mleku, galaretki, kasza manna, - lub sałatki owocowe, jarzynowe, - kanapki, - herbata, sok, napój, maślanka. Obiad I danie: zupa II danie (mięso minimum 3 razy w tyg.) - posiłek mięsny lub rybny lub jajeczny, oprócz tego ziemniaki, makaron, ryż, lub kasza, pyzy, sos, surówka, surowe lub gotowane warzywa - lub posiłek mączny (kluski, pierogi, naleśniki) - do każdego obiadu: kompot, sok lub napój 12) Wykonawca zobowiązuje się do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci. Zalecenia dotyczące diet pokarmowych zostaną przekazane Wykonawcy w dniu zawarcia umowy oraz będą przekazywane sukcesywnie w chwili powstałych zmian 13) Wykonawca zobowiązuje się do pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godzin od upływu dnia pobrania próbek..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.12.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- DGP DOZORBUD GRUPA POLSKA Sp. Z o.o., oddział Poznań,, ul. Gdyńska 54, 61-160 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 160080,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 9,43
Oferta z najniższą ceną: 9,43 / Oferta z najwyższą ceną: 10,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI KOMORNIKI
- Dostawa paczkowarki do wody pitnej
- Dostawa agregatów prądotwórczych
- Dostawa sprzętu niezbędnego do zaopatrzenia mieszkańców Gminy Komorniki w wodę pitną
- Budowa strefy wypoczynkowej przy ul. Wielocha w Komornikach
- Usługi opiekuńcze w miejscu zamieszkania podopiecznych w Gminie Komorniki w 2026 r
- Rewitalizacja stawu oraz zagospodarowania terenów zielonych w Chomęcicach
więcej: przetargi KOMORNIKI »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa gotowych posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 9 im. im. ppłk. pilota Stanisława Skarżyńskiego w okresie od stycznia do grudnia 2026 roku
- Usługa cateringowa: przygotowanie, dostawa i wydanie gotowych posiłków dla uczniów klas I-VIII SP Nr 8 im. "Dar Górników" w Krośnie w okresie od stycznia do czerwca i od września do grudnia 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 44 WE WROCŁAWIU
- Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Przedszkola Miejskiego w Lubawie oraz Żłobka Miejskiego w Lubawie "Akademia Maluszka"
- Usługa cateringowa - przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Klubu Seniora w Strzyżowie w okresie od 1 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





