eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi JezioranyZakup żywności dla DPS Jeziorany

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-11

Jeziorany: Zakup żywności dla DPS Jeziorany
Numer ogłoszenia: 426040 - 2009; data zamieszczenia: 11.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Kajki 49, 11-320 Jeziorany, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7181 664, faks 0-89 7181 664.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsjeziorany.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup żywności dla DPS Jeziorany.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup żywności dla DPS Jeziorany w podziale na 9 części 1. Część I - Artykuły spozywcze 2. Część II - Drób 3. Część III - Jaja 4. Część IV - Mrożonki 5. Część V - Mięso wędliny 6. Część VI - Ryby i konserwy rybne 7. Część VII - Nabiał 8 Część VIII -Pieczywo 9. Część IX - Warzywa i owoce Dopuszcza się składanie ofert częściowych.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00 - 01.00.00.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: zamawiajacy nie wymaga wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: 1.1. posiadaja uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 2. Ofertę wykonawcy wykluczonego uzna się za odrzuconą art.24 ust 4 ustawy. 3. W zakresie przedmiotu zamówienia , zamawiający wymaga , by oferowany przedmiot był dopuszczony do obrotu. Zamawiający wymaga także, by oferowany przedmiot zamówienia spełnił minimalne parametry techniczne. 4 Ocena spełnienia wyżej wymienionych warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi jednoznacznie wynikać, że Wykonawca spełnia wyżej wymienione warunki. Niespełnienie chociażby jednego z tych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z przetargu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Sporządzony przez wykonawcę Formularz Ogólny Oferty ( części zamówienia) 2. Dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 2.1. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawidłowości; 2.2. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. 3. Pełnomocnictwo do podpisywania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie dokumentu wymienionego w pkt 2.2.- w oryginale lub poświadczone notarialnie lub opatrzone adnotacją (za zgodność z oryginałem) pieczęcią wykonawcy, imienną pieczątką osoby upoważniającej na podstawie dokumentu wymienionego w punkcie oraz jej podpisem. 4. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 i nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy ( przypadku oferty składanej wspólnie przez kilku wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca) załącznik nr.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.warmia.mazury.pl/powiat_olsztynski.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Spolecznej ul.Kajki 49 11-320 Jeziorany.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Spolecznej ul.Kajki 49 11-320 Jeziorany budynek administracji , pokój kadr.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuly spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze Lp. Nazwa produktu Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1. Aromaty 2 kg 2. Cukier puder 30 kg 3. Cukier waniliowy 15 kg 4. Cukier kryształ 1500 kg 5. Dżem(mix owoc.) 200 kg 6. Groszek konserwowy 50 kg 7. Herbata granul. Saga 50 kg 8. Koncentrat pomid. 30% 300 kg 9. Kasza manna 50 kg 10. Kasza jęczm. Drobna 100 kg 11. Kasza pęczak 100 kg 12. Kasza gryczana 100 kg 13. Ketchup łagodny 370 kg 14. Kakao 15 kg 15. Kawa zboż. Kujawianka 120 kg 16. Kawa Inka 25 kg 17. Kwasek cytrynowy 15 kg 18. Liść laurowy 6 kg 19. Margaryna zwykła 450 kg 20. Musztarda stołowa 150 kg 21. Mąka pszenna /450/ tortowa 1000 kg 22. Mąka ziemniaczana 50 kg 23. Olej uniwersalny 300 l 24. Olej słonecznikowy 100 l 25. Ocet 10% 20 l 26. Pasztet drobiowy 300 kg 27. Płatki owsiane 50 kg 28. Przyp. Do zup w pł. 1 l. 200 l 29. Proszek do pieczenia 3 kg 30. Sól kuchenna drobna 550 kg 31. Szczaw konserw. Kroj. 80 kg 32. Ziele angielskie 6 kg 33. Pieprz natur. Mielony 6 kg 34. Pieprz ziołowy 6 kg 35. Majonez ubuś n. 5kg 150 kg 36. Żelatyna spożywcza 1 kg 37. Cynamon 3 kg 38. Papryka miel. Słodka 1 kg 39. Miód pszczeli wielokw. 200 kg 40. Konserwa mięs. Tyrol. 270 kg 41. Majeranek 1,5 kg 42. Przypr. Prowansalska 2 kg 43. Przypr. Szefa Kuchni 25 kg 44. Rosół jarzynowy 25 kg 45. Sok owocowy ubuś 0,33l 500 l 46. Chrupki mazur. 50 g. 300 szt 47. Kisiel bez cukru 150 kg 48. Budyń bez cukru 150 kg 49. Chrzan konserwowy 20 kg 50. Makaron wstążka 200 kg 51. Płatki kukurydziane 60 kg 52. Rodzynki 10 kg 53. Ryż 400 kg 54. Rosół z kury Knorr 15 kg 55. Soda oczyszczona 3,5 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Noga z kurczaka 550 kg 2 Udo z kurczaka 500 kg 3 Filet z kurczaka 200 kg 4 Skrzydełka 500 kg 5 Porcje rosołowe 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Jaja 53g M 21 000 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mrozonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Kalafior mrożony 650 kg 2 Mieszanka kompotowa 1000 kg 3 Fasolka szparagowa 450 kg 4 Wiśnie mrożone 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Baleron wędzony 180 kg 2 Boczek wędzony 120 kg 3 Polędwica wędzona 100 kg 4 Polędwica z indyka 140 kg 5 Pasztetowa 220 kg 6 Szynka wędzona 150 kg 7 Szynkówka drobiow. 100 kg 8 Mortadela 250 kg 9 Mortadela drobiowa 100 kg 10 Parówkowa 450 kg 11 Parówki śląskie 200 kg 12 Zwyczajna 600 kg 13 Żywiecka 150 kg 14 Kaszanka 270 kg 15 Krupniok śląski 200 kg 16 Mielonka turystycz. 160 kg 17 Salceson włoski 200 kg 18 Salceson ozorkowy 160 kg 19 Zwyczajna z indyka 100 kg 20 Szynka konserwowa 110 kg 21 Kiełbasa szynkowa 150 kg 22 Kiełbasa kanapkowa 150 kg 23 Serdelki wieprzowe 250 kg 24 Kiełbasa biała regionalna 50 kg 25 Kiełbasa biesiadna 110 kg 26 Karkówka b/kości 200 kg 27 Mięso drobne chude 620 kg 28 Szynka wp.sur. b/k 230 kg 29 Łopatka wp. b/k 850 kg 30 Golonka przód 120 kg 31 Schab b/k 230 kg 32 żeberka 350 kg 33 słonina 130 kg 34 Kości schabowe 1050 kg 35 Wątroba wieprzowa 150 kg 36 Nogi wieprzowe 100 kg 37 Boczek surowy 120 kg 38 Wołowina b/k ekstra 160 kg 39 Smalec 250 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby i konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i konserwy rybne Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Makrela wędzona 300 kg 2 Mintaj filet(szaterpak)bez glazury 250 kg 3 Szprot w oleju 300 kg 4 Morszczuk filet(szaterpak) 250 kg 5 Paprykarz szczeciński 300 kg 6 Filety śledziowe 200 kg 7 Dorsz mrożony 350 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Mleko 2% 17 000 litr 2 Śmietana 18% 600 kg 3 Maślanka naturalna 400 kg 4 Ser żółty twardy 600 kg 5 Ser twarog.półtłust 700 kg 6 Ser topiony kostka 350 kg 7 Masło 1 300 kg 8 Serek homogenizow. 200 kg 9 Jogurt owocowy 350 kg 10 Ser topiony plastry 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Bułka tarta 200 kg 2 Drożdże piekarnicze 20 kg 3 Bułka zwykła 0,09 2 000 szt. 4 Chleb pszenny krojony 0,5 kg 7 500 szt. 5 Chleb zwykły krojony 0,5 kg 12 200 szt. 6 Chleb razowy krojony 0,4 kg 5 000 szt. 7 Pączki 0,05 300 szt 8 Bułka słodka 300 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Opis zamówienia Ilość Jednostka miary Cena brutto Wartość 1 Buraki czerwone 900 kg 2 Cebula 600 kg 3 Fasola biała 80 kg 4 Groch 40 kg 5 Kapusta kiszona 800 kg 6 Kapusta biała 700 kg 7 Kapusta pekińska 400 kg 8 Kapusta świeża 400 kg 9 Kapusta czerwona 180 kg 10 Kalafior świeży 150 kg 11 Ogórki kiszone 600 kg 12 Marchewka 3 500 kg 13 Ogórki świeże 440 kg 14 Ogórki małosolne 100 kg 15 Pietruszka 800 kg 16 Por 250 kg 17 Szczypior 50 kg 18 Seler 700 kg 19 Susz warzywny 70 kg 20 Ziemniaki 14 400 kg 21 Pieczarki 250 kg 22 Banany 300 kg 23 Cytryna 650 kg 24 Czosnek 5 kg 25 Jabłka 2 000 kg 26 Czarna porzeczka 100 kg 27 Pomidory 200 kg 28 Pomarańcze 150 kg 29 Truskawki 100 kg 30 Arbuz 100 kg 31 Mandarynki 100 kg 32 Sałata zielona 40 kg 33 Rzodkiewka 25 kg 34 Grzyby suszone 2 kg 35 Śliwki suszone 5 kg 36 Mak 5 kg 37 Nowelina 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.