Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-12-14
Gdańsk: Dostawy cukru, makaronu, bulionów i przypraw do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
Numer ogłoszenia: 425858 - 2011; data zamieszczenia: 14.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka , ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
 
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy cukru, makaronu, bulionów i przypraw do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1: Cukier 1.Cukier kryształ w workach a 20-50 kg w ilości - 5150 kg, 2.Cukier kostka a 6 g w ilości - 18 kg, Część 2 : Makarony 1.Makaron różny 2 - jajeczny(forma :kolanka, świderki, rurka) w ilości - 6400 kg, 2.Makaron zacierka 2 - jajeczny (średnia forma) w ilości - 800 kg, Część 3 : Buliony 1.Bulion warzywny w proszku w ilości - 120 kg, 2.Rosół z kury w paście w ilości - 300 kg, 3.Rosół wołowy w paście w ilości - 210 kg, 4.Zupa pieczarkowa w proszku w ilości - 170 kg, 5.Żurek w proszku w ilości - 90 kg, 6.Barszcz czerwony w proszku w ilości - 110 kg, 7.Bulion grzybowy w proszku w ilości - 200 kg, 8.Sos biały w proszku w ilości - 90 kg, 9.Sos boloński w proszku w ilości - 110 kg, 10.Sos pieczarkowy w proszku w ilości - 150 kg, 11.Sos pieczeniowy w proszku w ilości - 140 kg, 12.Ketchup opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 500 kg, 13.Majonez opakowanie a 0,85 - 1 kg w ilości - 150 kg, 14.Musztarda opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 250 kg, Część 4 : Przyprawy 1.Herbata indyjska granulowana w ilości - 310 kg, 2.Czosnek suszony w ilości - 6 kg, 3.Przyprawa jarzynka w proszku w ilości - 420 kg, 4.Kawa zbożowa w workach a 10 - 20 kg w ilości - 450 kg, 5.Cynamon mielony w ilości - 5 kg, 6.Majeranek suszony w ilości - 9 kg, 7.Kwasek cytrynowy w ilości - 23 kg, 8.Liść laurowy w ilości - 27 kg, 9.Ocet opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 95 l, 10.Papryka słodka w proszku w ilości - 19 kg, 11.Pieprz ziołowy mielony w ilości - 15 kg, 12.Pieprz naturalny mielony w ilości - 40 kg, 13.Przyprawa do bigosu w proszku w ilości - 3 kg, 14.Przyprawa do fasoli w proszku w ilości - 5 kg, 15.Przyprawa do pieczeni w proszku w ilości - 5 kg, 16.Przyprawa do mięsa w proszku w ilości - 9 kg, 17.Przyprawa maggi w płynie opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 400 l, 18.Przyprawa do ryb w proszku w ilości - 2 kg, 19.Przyprawa do gulaszu w proszku w ilości - 9 kg, 20.Ziele angielskie w ilości - 28 kg, 21.Sól jadalna w ilości - 1500 kg, 22.Budyń owocowy bez cukru w ilości - 45 kg, 23.Kisiel owocowy bez cukru w ilości - 45 kg,.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-0, 15.87.22.00-3, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
 
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2 do SIWZ, tj. oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania przez Wykonawców w/w warunku będzie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2 do SIWZ, tj. oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania przez Wykonawców w/w warunku będzie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2 do SIWZ, tj. oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania przez Wykonawców w/w warunku będzie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2 do SIWZ, tj. oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania przez Wykonawców w/w warunku będzie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2 do SIWZ, tj. oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania przez Wykonawców w/w warunku będzie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
- 
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
 III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
 - aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
 
- 
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
 
 
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny  Gdańsk - Przeróbka, Ulica : Siennicka 23,Kod Miejscowość : 80-758 Gdańsk.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka, Ulica : Siennicka 23, Kod Miejscowość : 80-758 Gdańsk, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier kryształ w workach a 20-50 kg w ilości - 5150 kg, 2.Cukier kostka a 6 g w ilości - 18 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Makarony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Makaron różny 2 - jajeczny(forma :kolanka, świderki, rurka)w ilości - 6400 kg, 2.Makaron zacierka 2 - jajeczny (średnia forma) w ilości - 800 kg,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Buliony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Bulion warzywny w proszku w ilości - 120 kg 2.Rosół z kury w paście w ilości - 300 kg 3.Rosół wołowy w paście w ilości - 210 kg 4.Zupa pieczarkowa w proszku w ilości - 170 kg 5.Żurek w proszku w ilości - 90 kg 6.Barszcz czerwony w proszku w ilości - 110 kg 7.Bulion grzybowy w proszku w ilości - 200 kg 8.Sos biały w proszku w ilości - 90 kg 9.Sos boloński w proszku w ilości - 110 kg 10.Sos pieczarkowy w proszku w ilości - 150 kg 11.Sos pieczeniowy w proszku w ilości - 140 kg 12.Ketchup opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 500 kg 13.Majonez opakowanie a 0,85 - 1 kg w ilości - 150 kg 14.Musztarda opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 250 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Herbata indyjska granulowana w ilości - 310 kg 2.Czosnek suszony w ilości - 6 kg 3.Przyprawa jarzynka w proszku w ilości - 420 kg 4.Kawa zbożowa w workach a 10 - 20 kg w ilości - 450 kg 5.Cynamon mielony w ilości - 5 kg 6.Majeranek suszony w ilości - 9 kg 7.Kwasek cytrynowy w ilości - 23 kg 8.Liść laurowy w ilości - 27 kg 9.Ocet opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 95 l 10.Papryka słodka w proszku w ilości - 19 kg 11.Pieprz ziołowy mielony w ilości - 15 kg 12.Pieprz naturalny mielony w ilości - 40 kg 13.Przyprawa do bigosu w proszku w ilości - 3 kg 14.Przyprawa do fasoli w proszku w ilości - 5 kg 15.Przyprawa do pieczeni w proszku w ilości - 5 kg 16.Przyprawa do mięsa w proszku w ilości - 9 kg 17.Przyprawa maggi w płynie opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 400 l 18.Przyprawa do ryb w proszku w ilości - 2 kg 19.Przyprawa do gulaszu w proszku w ilości - 9 kg 20.Ziele angielskie w ilości - 28 kg 21.Sól jadalna w ilości - 1500 kg 22.Budyń owocowy bez cukru w ilości - 45 kg 23.Kisiel owocowy bez cukru w ilości - 45 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.22.00-3, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Nadzór i konserwacja urządzeń dźwigowych dla jednostek organizacyjnych Oddziału ZUS w Gdańsku
 - Dostawa stacji uzdatniania wody
 - Dostawa suchej karmy dla kotów wolno żyjących w Programie Miejskim zapobiegania bezdomności na rok 2025
 - Przebudowa instalacji solarnej na dachu budynku CMI na terenie Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku
 - Usługa przygotowania i dostarczenia posiłków profilaktycznych dla pracowników KWP Gdańsk oraz KMP w Gdańsku, Sopocie i Gdyni oraz wyżywienia dla PDOZ KMP Gdynia i KMP Sopot oraz PID w KWP Gdańsk
 - Modernizacja polegająca na przebudowie i dostosowaniu budynku zamieszkania zbiorowego (akademik) do wymagań bezpieczeństwa pożarowego wraz z infrastrukturą techniczną.
 
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Kształcenia i Wychowania w Turzu z podziałem na części
 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej w Lubiszewice z podziałem na części
 - Dostawa żywności II
 - Dostawa żywności do stołówki Szkoły Podstawowej nr 29 w Rzeszowie w roku 2026 - Produkty mleczarskie i pozostałe artykuły spożywcze
 - "DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZAKŁADU AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ W SZTUMIE W I PÓŁROCZU 2026 ROKU"
 - Dostawa artykułów spożywczych
 
więcej: Cukier i produkty pokrewne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





