eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wodzisław ŚląskiOrganizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-12-12

Wodzisław Śląski: Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 421706 - 2011; data zamieszczenia: 12.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 361596 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kubsza 28, 44-300 Wodzisław Śląski, woj. śląskie, tel. 032 4556200, faks 032 4556200.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Kurs powinien być przeprowadzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. 2. Kurs powinien zakończyć się uzyskaniem zaświadczenia o ukończeniu kursu zgodnego z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. W sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. 3. Kurs przeznaczony jest dla 20 uczestników. 4. Celem kursu jest praktyczne opanowanie przez uczestników umiejętności związanych z zawodem kucharza m.in. sporządzanie różnych asortymentów potraw, ciast, napojów i deserów z zastosowaniem maszyn, narzędzi i sprzętu gastronomicznego. 5. Zajęcia teoretyczne odbędą się zgodnie z zapisem zawartym w ofercie. 6. Zajęcia praktyczne odbędą się zgodnie z zapisem zawartym w ofercie. 7. Kurs powinien być przeprowadzony w terminie : od 17 listopada 2011r. do 30 listopada 2011r. 1) Na jedną godzinę zegarową powinno przypadać 10 minut przerwy oraz jedna przerwa 20 minutowa na spożycie ciepłego posiłku. 8. W ramach kursu Wykonawca zobowiązany jest do: 1) zapewnienia uczestnikom kursu podręczników, notatnika i długopisu niezbędnych do realizacji kursu zgodnych z tematyką kursu. (materiały dydaktyczne zostaną przekazane na własność każdemu uczestnikowi). 2) zapewnienia środków czystości, naczyń. 3) zapewnienia produktów spożywczych potrzebnych do realizacji zamówienia. 4) zapewnienia odzieży ochronnej. 5) zapewnienie wyżywienia w formie dziennego wyżywienia dla 20 beneficjentów ( kawa, herbata, ciastka, zimne napoje oraz 1 ciepłego posiłku). 6) zapewnienia możliwości zabrania potraw i wyrobów garmażeryjnych po zakończeniu zajęć praktycznych każdego dnia. 7) zapewnienia dojazdu na miejsce i z powrotem w przypadku realizacji kursu poza miastem Wodzisław Śląski. 8) prowadzenia odrębnej dokumentacji przebiegu kursu w części teoretycznej i praktycznej stanowiącej: a) ewidencję obecności, wymiar godzin i tematy zajęć edukacyjnych; b) protokoły z przebiegu egzaminu; c) rejestr wydanych zaświadczeń, potwierdzających ukończenie kursu oraz kserokopię zaświadczeń/certyfikatów wydanych uczestnikom kursu; d) listę potwierdzająca odbiór zaświadczenia/ certyfikatu przez uczestnika kursu; e) listę potwierdzającą odbiór cateringu na każdy dzień kursu; 9) przekazania Zamawiającemu potwierdzonej za zgodność kserokopii dokumentacji przedstawionej w punkcie 8. 10) bieżącego informowania Zamawiającego o każdej nieobecności osób objętych kursem. 11) stosowania logowania materiałów szkoleniowych i wydanych dokumentów logotypami Europejskiego Funduszu Społecznego i Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki wraz z informacją o współfinansowaniu kursu przez Unię Europejska ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 12) oznaczenia miejsca realizacji kursu w informację iż odbywa się kurs pn Organizacja oraz przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz w ramach projektu systemowego pt. Razem przeciw wykluczeniu społecznemu w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki 2007 - 2013 Priorytet VII Promocja Integracji Społecznej, projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego 13) zarejestrowania w internetowej bazie ofert szkoleniowych kurs pn. Kucharz i aktualizowania informacji o kursie nie rzadziej niż raz w miesiącu. 14) Wykonawca przed rozpoczęciem zajęć na kursie, skieruje uczestników kursu do wykonania badań lekarskich mających na celu stwierdzenie zdolności do uczestnictwa w kursie. 15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby uczestników lub zamiany uczestnika w kursie w sytuacjach niezależnych od Zamawiającego, których nie mógł przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Sytuacją taką może być np. nie przejścia przez uczestnika badań lekarskich. O zaistniałej sytuacji Zamawiający pisemnie zawiadomi niezwłocznie Wykonawcę.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Systemowy pt. Razem Przeciw wykluczeniu społecznemu w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki 2007 - 2013, Priorytet VII: Promocja Integracji Społecznej, projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską w Ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.11.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • INNOVO, Innowacje w biznesie, Sp. z o.o.,, ul. Śniadeckich 34, 38-200 Jasło, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 16988,00

  • Oferta z najniższą ceną: 16988,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24000,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.