eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczytno › dostawy ryb i konserw rybnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-01-13

Szczytno: dostawy ryb i konserw rybnych
Numer ogłoszenia: 4202 - 2009; data zamieszczenia: 13.01.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Policji , ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6215281, faks 089 6215354.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wspol.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy ryb i konserw rybnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy ryb i konserw rybnych.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.23.50.00 - Ryby konserwowane 15.23.40.00 - Ryby wędzone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu: 1) spełnienie warunków z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, niepodleganie wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy, 2) prowadzenie działalności gospodarczej - tożsamej z niniejszym zamówieniem - objętej wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej. 3) posiadanie uprawnień do wykonywania działalności, objętej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 4) wdrażanie przez Wykonawcę systemu HACCP. 2. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców, odbędzie się według formuły: spełnia - nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty przez wykonawcę. 3. Wykonawcy niespełniający powyższych warunków zostaną przez Zamawiającego wykluczeni z niniejszego postępowania lub ich oferty zostaną odrzucone..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 1) oświadczenie o spełnieniu przez Wykonawcę warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy Pzp, w tym że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp (według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, 4) oświadczenie Wykonawcy o wdrażaniu przez niego systemu HACCP lub certyfikat HACCP w przypadku wdrożonego systemu; 5) wykaz podwykonawców (na lub w oparciu o załącznik nr 5 do SIWZ). 2. Dokumenty wymienione w ust. 1 pkt. 2, 3 i 4 (dotyczy certyfikatu HACCP)mogą być przedstawione w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem - na każdej stronie dokumentu - przez wykonawcę (osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy). 3. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o których mowa w ust. 1 pkt. 2 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 3, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 80.00
  • 2 - jakość i walory smakowe - 20.00

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111 blok nr 18 pok. nr 1.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.01.2009 godzina 13:00, miejsce: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111 blok nr 18 pok. nr 1.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mintaj filet bez skóry, IQF, mrożony, a 5 kg powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi . Błona otrzewna, pas barkowy, płetwy, skóra, ości, żebra usunięte. Filety całe . Dopuszcza się kawałki filetów. Filety bez wzajemnych przymrożeń. Wszystkie filety dające się łatwo oddzielić od siebie. Powierzchnie filetów oraz ich obrzeża bez grudek lodu dorsz atlantycki, filet, bez skóry, IQF, mrożony, a 10 kg powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi. Błona otrzewna, pas barkowy, płetwy, skóry, ości, żebra usunięte. Filety całe. Dopuszcza się kawałki filetów. Filety bez wzajemnych przymrożeń. Wszystkie filety dające się łatwo oddzielić od siebie. Powierzchnie filetów oraz ich obrzeża bez grudek lodu. panga filety bez skóry , IQF, mrożony, a 10 kg. Filety całe, bez skóry i ości, bez obcych zanieczyszczeń, płaskie, bez pofałdowań i zagięć. Masa fileta 180 - 250g. Glazura równomiernie pokrywająca filety.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80.00
    • 2. jakość i walory smakowe - 20.00

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: śledź świeży, solony, płaty łosoś w sosie pomidorowym z warzywami, a 180g (+ -10%), skład : łosoś kawałki, sos pomidorowy : woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej roślinny, mąka pszenna, przyprawy : cebula, pietruszka, seler, pieprz, chilli, cynamon, mieszanka warzywna 20% (groszek, marchew, ziemniaki), sól (opakowanie - puszka metalowa typu easy - open) paprykarz typu szczeciński , a 160g (+ -10%) skład : ryby, cebula, olej roślinny, koncentrat pomidorowy, ryż, przyprawy (opakowanie aluminiowe, lub puszka metalowa typu easy - open) tuńczyk w sosie własnym (kawałki), a 1705g (+ -10%), gat.I skład : tuńczyk, woda, sól (opakowanie - puszka metalowa) tuńczyk w sosie własnym (kawałki), a 185g (+ -10%), gat.I skład : tuńczyk, woda, sól (opakowanie - puszka metalowa) filety śledziowe w oleju, a 170g (+ -10%) skład : filety śledziowe parowane, ocet, zalewa : olej roślinny, ziele angielskie, sól (opakowanie - puszka metalowa typu easy - open) makrela po meksykańsku , a 200g (+ - 10%), skład : filety makrelowe, koncentrat pomidorowy, czerwona fasola, papryka, olej roślinny, przyprawy (opakowanie - puszka metalowa typu easy - open).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.12.00-1, 15.24.11.00-0, 15.24.14.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 80.00
    • 2. jakość i walory smakowe - 20.00

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makrela wędzona tusza kl I bez głowy JM - kg, PN-85/A-86772 Makrela wędzona tusza kl. I bez głowy (wędzony na zimno) tusze ułożone w kartonie równolegle. Cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, obcy, tekstura tkanki mięsnej mazista..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.