To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-31
Puck: Przygotowanie i dostawa posiłków (catering) dla dzieci w wieku do 3 lat
w formie śniadania i obiadu do Puckiego Klubu Malucha w ramach projektu
Pucki Klub Malucha
Numer ogłoszenia: 41926 - 2013; data zamieszczenia: 31.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 23832 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasta Puck, ul. 1 Maja 13, 84-100 Puck, woj. pomorskie, tel. 58 6730500, 6730534, faks 58 6730533.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków (catering) dla dzieci w wieku do 3 lat w formie śniadania i obiadu do Puckiego Klubu Malucha w ramach projektu Pucki Klub Malucha.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków (catering) dla dzieci w wieku do 3 lat w formie śniadania i obiadu do Puckiego Klubu Malucha w ramach projektu Pucki Klub Malucha Zamówienie obejmuje: - przygotowanie śniadań i obiadów z własnych punktów żywnościowych - dostarczenie śniadań i ciepłych obiadów do Klubu Malucha samochodem spełniającym warunki wymagane przy prowadzeniu działalności w zakresie transportu żywności i zatwierdzonym przez Państwowa Stację Sanitarno - Epidemiologiczną, termosach gwarantujących utrzymania odpowiedniej temperatury oraz jakości dowożonych potraw (dostawa dziennie :śniadania i obiady) - dostawy i wydawanie posiłków będą miały miejsce w Puckim Klubie Malucha w godzinach: ( śniadanie godzina 9.00, obiad 11.15- 11.30) Ilość dostarczanych dziennie posiłków - 48 z możliwością odstępstw w przypadkach (wzmożonej zachorowalności dzieci, wyjazdu dzieci na wycieczkę Zamawiający zastrzega sobie prawo do znacznego ograniczenia ilości posiłków. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczenie konkretnej liczby posiłków przez Wykonawcę ustalana będzie w dzień dostawy posiłków do godziny 8.15 przez osobę wyznaczoną lub koordynatora projektu. W przypadku znacznych zmian w ilości dostarczanych obiadów (powyżej 50 %), Wykonawca zostanie powiadomiony z jednodniowym wyprzedzeniem. Maksymalna ilość posiłków: 48 osób x 460 dni = 11500 osobodni. 4.4 Wymagania dotyczące jadłospisu: - śniadanie (np. jogurt i bułka wieloziarnista, chleb z masłem i szynką wiejską, ) - obiad jednodaniowy mięsny/rybny na przemian z dwudaniowym (zupa + danie jarskie). Do posiłków mięsnych/rybnym mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki lub gotowane warzywa. Do dań mięsnych/rybnych mają być na przemiennie podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Zamawiający wymaga, aby do każdego posiłku przygotować napój (herbata owocowa, sok, kompot). - kaloryczność obiadu w przeliczeniu na jedno dziecko winna wynosić ok. 550 kcal - posiłki będą przygotowywane zgodnie z gramaturą podana poniżej: a) Śniadanie - produkty gotowe (pieczywo, nabiał, wędliny pasztety itp.) b) Danie mięsne/rybne: 1 porcja mięsa 100g, 1 porcja ryby 100g, 1 porcja ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu 100g 1 porcja surówki/warzyw gotowanych 100g, 1 porcja herbaty owocowej, soku, kompotu 150 ml c) Danie jarskie + zupa: 1 porcja zupy 200 ml 1 porcja dania jarskiego: (pierogi ruskie, placki ziemniaczane, racuch, krokiety, naleśniki) 100g, 1 porcja herbaty owocowej, soku, kompotu 150 ml Wymagania dotyczące jakości: Posiłki musza być urozmaicone, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełnić wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do 3 lat. Posiłki powinny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polskie tradycje kulinarne. Przygotowanie ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, o zmniejszonej zawartości soli, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników. Posiłki muszą być także wykonane z naturalnych produktów metoda tradycyjną, nie można używać posiłków gotowych np. klopsy, gołąbki itp. Oraz produktów typu instant. Nie dopuszcza się również bigosu. Należy stosować dietę lekkostrawną: posiłki gotowane, duszone, pieczone, sporadycznie smażone. Wykonawca najpóźniej 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia koordynatorowi projektu propozycję jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wykonawca zobowiązany jest do podawania posiłków zgodnie z gramaturą podaną w jadłospisach. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: - wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń) - personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie) - cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składania i magazynowania produktów, przewozu posiłków) - w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety, właściwy stan dostarczania posiłków - posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca jest odpowiedzialny wobec Zamawiającego za przestrzeganie przez osoby wykonujące w jego imieniu zamówienie w pełnym zakresie obowiązujących przepisów BHP, p. poż. I higieniczno - sanitarnych. Odpowiada on za ich działania oraz za działania własne oraz ponosi odpowiedzialność prawną i materialną wobec osób trzecich za naruszenie ww. przepisów oraz w zakresie wykonywanej usługi (jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z obowiązującymi normami oraz wymagań higieniczno - sanitarnych i porządkowych). W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający może poddać je badaniu laboratoryjnemu. W przypadku potwierdzenia w laboratorium nieprawidłowości Wykonawca będzie obciążony kosztami takiego badania. Jeżeli badania zostaną zlecone a nieprawidłowości nie będą potwierdzone wówczas koszty ponosi Zamawiający. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym za usługi odbywać się będzie co miesiąc, na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej z oferty za dany miesiąc.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet I - Zatrudnienie i integracja społeczna, Działanie 1.5 - Wspieranie rozwiązań na rzecz godzenia życia zawodowego i rodzinnego.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.01.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
HANNA KONKOL Przedszkole Niepubliczne Nr 2 " POD TĘCZĄ "
jakie przetargi wygrała firma
HANNA KONKOL Przedszkole Niepubliczne Nr 2 " POD TĘCZĄ "
- Hanna Konkol Przedszkole Niepubliczne Nr 2 POD TĘCZĄ, ul. Przebendowskiego 12 A, 84-100 Puck, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 214666,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 223560,00
Oferta z najniższą ceną: 223560,00 / Oferta z najwyższą ceną: 223560,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z PUCKA
- Świadczenie usług opiekuńczych oraz zapewnienie usług sąsiedzkich na terenie Gminy Puck, od stycznia 2026 r. do grudnia 2026 r., w ramach Projektu pn.: "Codzienne funkcjonowanie to nie wyzwanie!"
- Zapewnienie tymczasowego schronienia wraz z wyżywieniem dla osób bezdomnych z terenu miasta Puck
- Zakup wyposażenia hali magazynowej z wydzielonym pomieszczeniem biurowym w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025/2026.
- "Zakup wyposażenia sal lekcyjnych w SP im. Alojzego Stenzla w Strzelnie w podziale na II części"
- Remont cząstkowy nawierzchni bitumicznych na drogach powiatowych Powiatu Puckiego w 2026 r.
więcej: przetargi w Pucku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZP-DAGZ-04-2025
- "Świadczenie usługi żywienia pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej (dalej DDOM) w ramach Projektu "Pogodna Jesień życia"
- Usługa cateringu w 2026 r. (wyżywienie wraz z obsługą) dla grup FRSE przebywających w obiekcie Warszawskiego Centrum Sportu Młodzieżowego "Agrykola" przy ul. Myśliwieckiej 9 w Warszawie.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla osób przebywających w Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnym w Radomsku w 2026 roku
- Usługa żywienia pacjentów hospitalizowanych w Instytucie Medycyny Wsi im. Witolda Chodźki
- PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I DOROSŁYCH PODOPIECZNYCH GMINNEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W OKRESIE OD 01.01.2026 DO 31.12.2026 R.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





