To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-02-28
Gryfice: KOMPLEKSOWA OBSŁUGA OŚRODKA SZKOLENIOWO WYPOCZYNKOWEGO LASÓW PAŃSTWOWYCH BAŻYNA W POGORZELICY
Numer ogłoszenia: 41823 - 2014; data zamieszczenia: 28.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 24959 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice, Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice, woj. , tel. 091 3843321; 3842516, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: KOMPLEKSOWA OBSŁUGA OŚRODKA SZKOLENIOWO WYPOCZYNKOWEGO LASÓW PAŃSTWOWYCH BAŻYNA W POGORZELICY.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa obsługa Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy, Nadleśnictwo Gryfice w terminie od 1.03.2014r do 28.02.2015r. Jednakże w przypadku, gdy umowa zostanie podpisana po 1.03.2014r, zamówienie będzie realizowane od dnia podpisania umowy do 28.02.2015r. Szczegółowy zakres usługi przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 1. USŁUGA KUCHENNA A. Usługa kuchenna w zakresie kucharza. Zakres obowiązków w ramach usługi kuchennej - w zakresie kucharz. 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w zależności od potrzeb Ośrodka i prowadzonej w danej chwili działalności. Odbywać się będzie w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy w godzinach od godz. 6.00 do godz. 5.00. 2. Pomaga w sporządzeniu jadłospisów. Sporządza różnorodne potrawy, wypieki, desery. Pomaga w planowaniu zakupów artykułów żywnościowych na bieżące potrzeby uwzględniając jadłospisy. 3. Dokonuje odbioru ilościowego i jakościowego surowca z magazynu do sporządzenia posiłków. Dba o zabezpieczenie surowców i wyrobów przed zepsuciem, zapobiega przed ich stratami oraz prawidłowo przechowuje surowce, półprodukty i produkty kulinarne. 4. Porcjuje zgodnie z przyjętą gramaturą, dekoruje, wydaje wyroby kulinarne. Potrawy muszą być tak przygotowane by miały oprócz dobrego smaku, estetyczny i apetyczny wygląd. Dba o to aby posiłki wydawane były o określonym czasie wcześniej uzgodnionym z zamawiającym. 5. Dokonuje niezbędnych wpisów dotyczących GHP, GMP 6. Do przygotowania posiłków wykorzystuje różne narzędzia, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparaturę grzejną, aparaturę chłodniczą, maszyny do mycia naczyń. Utrzymuje je w czystości i dopilnowuje prawidłowej ich konserwacji. Odpowiada za prawidłową (zgodnie z instrukcjami) obsługę urządzeń kuchennych, chłodniczych i gastronomicznych. 7. Rozlicza się z pobranych surowców i wydawanych posiłków. 8. Dba o higienę osobistą w szczególności zwraca uwagę na ubiór i czystość. 9. Przestrzega przepisów w zakresie bhp i p.poż. i higieniczno - sanitarnych oraz instrukcji w zakresie obsługi urządzeń kuchennych. 10. Kucharz winien być zaopatrzy się w odpowiedni ubiór zgodny z wymaganiami stawianymi dla pracowników zatrudnionych na stanowisku pracy. 11. Wszystkie czynności zawarte w opisie przedmiotu zamówienia wykonywane będą przy użyciu środków, urządzeń i narzędzi Zamawiającego. 12. Przy mniejszej ilości osób żywionych wykonuje także obowiązki z zakresu pomocy kuchennej. 13. Wykonuje inne prace zlecone przez Zamawiającego. B. Usługa kuchenna w zakresie pomocy kuchennej. Zakres obowiązków w ramach usługi kuchennych - w zakresie pomocy kuchennej. 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w zależności od potrzeb Ośrodka i prowadzonej w danej chwili działalności. Odbywać się będzie w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy w godzinach od godz. 6.00 do godz. 5.00. W razie nieobecności kucharza, zastępuje jego, przejmując obowiązki. 2. Pomaga w sporządzeniu posiłków, porcjuje zgodnie z przyjętą gramaturą, dekoruje, wydaje wyroby kulinarne. 3. Pomaga w wydawania posiłków kulinarnych. 4. Przeprowadza obróbkę wstępną: warzyw, owoców, ryb. 5. Zmywa zastawę kuchenną oraz naczynia i urządzenia kuchenne. 6. Czuwa nad prawidłowym przechowywaniem artykułów żywnościowych zgodnie z zachowaniem przepisów sanitarno - higienicznym. 7. Utrzymuje czystość w pomieszczeniach kuchennych, magazynowych i pomieszczeniach socjalnych (tj.: urządzenia kuchenne, meble, ściany, podłogi, korytarze itp.) zgodnie z instrukcjami HACCP. 8. Racjonalnie i efektywnie korzysta z przydzielonego sprzętu, środków dezynfekujących, myjących i piorących. 9. Dba o higienę osobistą w szczególności zwraca uwagę na ubiór i czystość. 10. Przestrzega przepisów z zakresu bhp i p.poż i higieniczno - sanitarnych. 11. Wykonawca zaopatrzy pracownika w odpowiedni ubiór zgodny z wymaganiami stawianymi od pracowników zatrudnionych na stanowisku pracy. 12. Wszystkie czynności zawarte w opisie przedmiotu zamówienia wykonywane będą przy użyciu środków, urządzeń i narzędzi Zamawiającego. 13. Wykonuje inne prace zlecone przez Zamawiającego. 2. USŁUGA W ZAKRESIE OBSŁUGI KELNERSKIEJ. Zakres obowiązków w ramach usługi kelnerskiej - w zakresie starszy kelner, kelner. 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w zależności od potrzeb Ośrodka i prowadzonej w danej chwili działalności. Odbywać się będzie w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy w godzinach od godz. 6.00 do godz. 5.00. 2. Przygotowanie sal konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej: Ustawienie stołów i krzeseł, Nakrycie stołów obrusami, Przygotowanie świeczników, serwetek, bukietów i przypraw, Nakrycie stołów, przygotowanie sztućców, szkła i naczyń, Przygotowanie sal wykładowych poprzez ustawienie napoi, wody, ciastek. 3. Obsługa konsumentów: Udzielanie informacji odnośnie wolnych miejsc, Udzielanie informacji na temat składu potraw i sposobów ich przyrządzenia, Serwowanie potraw gościom, Utrzymanie czystości na stołach i Sali w trakcie posiłków Sprzątanie ze stołów przy zachowaniu odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych, Rozliczanie się z pobranych potraw i napojów, Obsługa gości w salach konsumpcyjnych, przy ognisku, na imprezach plenerowych, 4. Sprzątanie sal konsumpcyjnych. Sprzątanie ze stołów po posiłkach, Zmywanie parapetów, zmywanie podłogi, Mycie okien Składanie brudnych obrusów oraz ich przygotowanie do pralni, 5. Utrzymanie w czystości pomieszczenia z którego wydawane są posiłki (mycie witryny, szafek i podłogi) 6. Racjonalne i efektywne korzystanie z przydzielonego sprzętu, środków dezynfekujących, myjących i piorących. 7. Wykonawca sam zaopatrzy się w odpowiedni ubiór zgodny z wymaganiami stawianymi dla pracowników zatrudnionych na stanowisku pracy. 8. Przestrzega przepisów z zakresu bhp i p.poż i higieniczno - sanitarnych. 9. Wszystkie czynności zawarte w opisie przedmiotu zamówienia wykonywane będą przy użyciu środków, urządzeń i narzędzi Zamawiającego. 10. Wykonuje inne prace zlecone przez Zamawiającego. 3. USŁUGA SPRZĄTANIA Zakres obowiązków w ramach usługi sprzątania - w zakresie pokojowej 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w zależności od potrzeb Ośrodka i prowadzonej w danej chwili działalności. Odbywać się będzie w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy w godzinach od godz. 6.00 do godz. 23.00. 2. Sprzątanie pomieszczeń obejmuje następujące czynności: Sprzątanie wszystkich przydzielonych pokoi i pomieszczeń, Odkurzanie podłóg, odkurzanie wykładzin podłogowych, odkurzanie dywanów, Zmywanie posadzek, Zdejmowanie i zakładanie bielizny pościelowej, Sprzątanie pomieszczeń sanitarnych tj. mycie umywalek, dezynfekcja muszli klozetowej, czyszczenie armatury sanitarnej, W miarę potrzeb uzupełnienie papieru toaletowego, ręczników papierowych, ręczników frotte, mydła, środków zapachowych, Opróżnianie pojemników na śmieci i wymiana worków oraz wyniesienie worków ze śmieciami do kontenera, Mycie: luster, ścian glazurowych, parapetów, Odkurzanie mebli, Czyszczenie szyb w drzwiach wejściowych i innych powierzchni szklanych wewnątrz budynku, Czyszczenie stołów i biurek, Podlewanie kwiatów i dbanie o nie, Przygotowanie bielizny do odbioru przez pralnię, Układanie czystej bielizny w magazynku, Czyszczenie szaf i szafek z zewnątrz, Mycie kontaktów, klamek, drzwi, framug, Wytarcie z kurzu obrazów, lamp i kaloryferów, Sprzątanie pomieszczeń biurowych, Trzepanie kocy, kołder, dywanów, chodników, Mycie okien wraz z ramami, Zdejmowanie i zawieszanie firanek i zasłon, Pranie wykładzin i usuwanie plam, Sprzątanie pomieszczeń magazynowych, Porządkowanie terenu Ośrodka 3. Wykonywanie innych czynności związanych z utrzymaniem czystości pomieszczeń i otoczenia Ośrodka. 4. Poszanowanie i strzeżenie mienia Ośrodka. 5. Czynności zawarte w opisie przedmiotu zamówienia wykonywane będą przy użyciu środków, urządzeń i narzędzi Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest dysponować do realizacji przedmiotu zamówienia w zakresie tego stanowiska m.in.: trzema odkurzaczami profesjonalnymi urządzeniem piorącym do dywanów i tapicerek urządzeniem do czyszczenia i polerowania posadzek marmurowych, granitowych i parkietów myjką i ściągaczką do szyb o ramieniu długości 5m Zamawiający nie dopuszcza przerw w działaniu wymaganych narzędzi dłuższych niż 24 godziny. W razie dłuższego przestoju Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć na miejsce wykonywania zamówienia innego narzędzia/urządzenia spełniającego postawione warunki. Wszystkie koszty związane z eksploatacją narzędzi w tym naprawy i paliwo leżą po stronie Wykonawcy. 6. Racjonalne i efektywne korzystanie z przydzielonego sprzętu, środków dezynfekujących, myjących i piorących. 7. Wykonawca sam zaopatrzy się w odpowiedni ubiór zgodny z wymaganiami stawianymi dla pracowników zatrudnionych na stanowisku pracy. 8. Przestrzega przepisów z zakresu bhp i p.poż i higieniczno - sanitarnych. 9. Wykonuje inne prace zlecone przez Zamawiającego. 4. USŁUGA W ZAKRESIE PRACOWNIKA GOSPODARCZEGO/PLACOWEGO Zakres obowiązków w ramach usługi konserwacyjnej. 1. Przedmiot zamówienia będzie realizowany w zależności od potrzeb Ośrodka i prowadzonej w danej chwili działalności. Odbywać się będzie w dni robocze oraz dni ustawowo wolne od pracy w godzinach od godz. 7.00 do godz. 23.00. 2. Usługa pracownika gospodarczego obejmuje następujące czynności: Codzienną kontrolę zabezpieczenia ośrodka przed pożarem, kradzieżą, Dbanie o czystość i porządek na terenie Ośrodka, Utrzymanie w czystości ciągów komunikacyjnych oraz terenów zielonych Drobne naprawy urządzeń, mebli, stołów, krzeseł, Naprawianie i malowanie elementów małej architektury na terenie ośrodka (plac zabaw, ławki, altany, płoty itp.) Koszenie trawników i żywopłotów na terenie Ośrodka, grabienie liści Kontrolę wywozu śmieci. Dbanie o porządek w miejscach składowania śmieci i w ich otoczeniu. Zamiatanie, podlewanie, odśnieżanie, posypywanie piaskiem (w zależności od potrzeb) całego terenu ośrodka. Przygotowanie ognisk oraz grilla. Znajomość instrukcji obsługi maszyn na stanowisku pracy 3. Poszanowanie i strzeżenie mienia Ośrodka. 4. Czynności zawarte w opisie przedmiotu zamówienia wykonywane będą przy użyciu środków, urządzeń i narzędzi Wykonawcy. 5. Przestrzega przepisów z zakresu bhp i p.poż. 6. Zgłasza wszystkie nieprawidłowości kierownikowi ośrodka. 7. Wykonywanie innych czynności zlecone przez Zamawiającego. 8. Wykonawca sam zaopatrzy się w odpowiednie narzędzia i urządzenia potrzebne do realizacji zakresu obowiązków. W szczególności w: Kosiarkę (traktor) samojezdną z napędem spalinowym z koszem na trawę, przystawką rozdrabiającą wraz z dodatkowym tylnym deflektorem, z przyczepką Wykaszarkę spalinową Zamiatarkę spalinową Spalinową dmuchawę do liści Spalinową kosiarkę do trawy z koszem Grabie do liści Grabie zwykłe Miotłę uliczną Nożyce spalinowe do żywopłotu Myjkę ciśnieniową wraz z wężem ogrodowym min. 50mb Taczkę głęboką do wywożenia liści i gałęzi, Sekator, motyka, Szpadel, łopatę, łom Piła ręczna Siekiera uniwersalna, siekiera rozłupująca Pędzle Łopata do śniegu Wszystkie koszty związane z eksploatacją narzędzi w tym naprawy i paliwo leżą po stronie Wykonawcy. Koszt zakupu piachu/ soli do odśnieżania obciążają Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza przerw w działaniu wymaganych narzędzi dłuższych niż 24 godziny. W razie dłuższego przestoju Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć na miejsce wykonywania zamówienia innego narzędzia urządzenia spełniającego postawione warunki. Zamawiający dopuszcza spełnienie warunku dysponowania poszczególnymi urządzeniami także poprzez posiadanie rozszerzeń/przystawek do wielofunkcyjnych urządzeń, np. traktor, quad. 9. Wykonawca sam zaopatrzy się w odpowiedni ubiór zgodny z wymaganiami stawianymi od pracowników zatrudnionych na stanowisku pracy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.33.00.00 - Usługi kawiarniane 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie 55.31.20.00 - Ogólne restauracyjne usługi kelnerskie 50.80.00.00 - Różne usługi w zakresie napraw i konserwacji 90.91.10.00 - Usługi sprzątania/czyszczenia miejsc noclegowych, budynków i okien 90.91.11.00 - Usługi sprzątania miejsc noclegowych 77.31.00.00 - Usługi sadzenia roślin oraz utrzymania terenów zielonych 77.31.41.00 - Usługi w zakresie trawników .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.02.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- TESS POLSKA Sp z o.o., ul. Bohaterów Warszawy 2, 75-211 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 457202,17 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 361767,99
Oferta z najniższą ceną: 361767,99 / Oferta z najwyższą ceną: 517780,80
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GRYFIC
- Dostawa Optycznego Koherentnego Tomografu do przedniego odcinka oka dla SPZZOZ w Gryficach
- Odbiór, transport i przetwarzanie odpadów poprocesowych powstałych w instalacji termicznego unieszkodliwiania odpadów medycznych i weterynaryjnych przy SPZZOZ w Gryficach
- Wykonanie systemu okablowania strukturalnego z dedykowanymi obwodami zasilającymi 230V w budynku Urzędu Miejskiego w Gryficach, Pl. Zwycięstwa 37
- Etap I "Opracowanie dokumentacji projektowej przebudowy sieci wodociągowej w ulicach: Trzygłowska, Kamieńska , Starogrodzka, Wiśniowa, Irysowa, Ogrodowa (od Wiśniowej), Zdrojowa w m. Gryfice"
- Dostawa szafy sterowniczej do wirówki dekantacyjnej Alfa Laval ALDEC G2-60 o numerach seryjnych 5121294"
więcej: przetargi w Gryficach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WZPiFP-122-25 Usługa cateringowa na szkolenia (w zakresie przyrządzania i podawania posiłków w postaci: śniadania, obiadu i kolacji)
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas konferencja dot. tematyki budowy regionalnego ekosystemu wodorowego organizowanego przez Departament Gospodarki UMWW w Poznaniu
- Usługi cateringowe na terenie kampusów Politechniki Krakowskiej w Krakowie przy ul. Warszawskiej 24, Al. Jana Pawła II 37, ul. Podchorążych 1, ul. Kanonicza 1, ul. Lea 114.
- Świadczenie usługi kompleksowego sprzątania nieruchomości mieszkalnych zarządzanych przez Miejski Zarząd Budynków Mieszkalnych w Kaliszu, w podziale na dwie części.
- Serwis urządzeń klimatyzacji i wentylacji mechanicznej zainstalowanych w budynkach A, B i C Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kielcach
- Rozbudowa drogi powiatowej nr 1972D w zakresie budowy ciągu pieszo-rowerowego wraz z infrastrukturą towarzyszącą na odcinku od miejscowości Księginice do miejscowości Domasław.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.