eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zamość › Dostawy artykułów spożywczych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-30

Zamość: Dostawy artykułów spożywczych.
Numer ogłoszenia: 412298 - 2009; data zamieszczenia: 30.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Szkole Podstawowej Nr 2 , ul. Lwowska 15, 22-400 Zamość, woj. lubelskie, tel. 084 6392515, faks 084 6392515.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp2.zam.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocnicze.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p Nazwa asortymentu J.m. Ilość w stosunku rocznym 1 2 3 4 1 Ocet spirytusowy 10% litr 60 2 Pieprz naturalny mielony (20g) szt. 1000 3 Pieprz ziołowy (30g) szt. 1000 4 Papryka mielona słodka (15g) szt. 500 5 Przyprawa warzywna do potraw - typu kucharek (1000g) szt. 1000 6 Ziele angielskie (15g) szt. 600 7 Kwasek cytrynowy (20g) szt. 3000 8 Liść laurowy (7g) szt. 500 9 Sól kuchenna nie jodowana (1000g) szt. 1500 10 Zupa ogonowa (40g) szt. 300 11 Papryka mielona ostra(20g)) szt. 200 12 Zupa grochowa (40g) szt. 400 13 Barszcz biały (40g) szt. 300 14 Żelatyna (30g) szt. 100 15 Żurek (40g) szt. 300 16 Czosnek granulowany(20g) szt. 200 17 Majeranek(10g) szt. 300 18 Tymianek(10g) szt. 200 19 Kminek(20g) szt. 200 Część II - MAKARONY, RYŻ, KASZE, MĄKA, CUKIER L.p Nazwa asortymentu J.m. Ilość w stosunku rocznym 1 2 3 4 1 Makaron muszelka 100% pszenica-Durum (semolina) kg 100 2 Makaron spaghetti100% pszenica-Durum (semolina) kg 600 3 Makaron nitki100% pszenica-Durum (semolina) kg 400 4 Makaron świderki100% pszenica-Durum (semolina) kg 600 5 Makaron łazanki100% pszenica-Durum (semolina) kg 800 6 Kasza manna 0.5 kg kg 40 7 Kasza gryczana 1 kg kg 800 8 Mąka Typ 500 kg 1500 9 Ryż (1kg) kg 800 10 Cukier (1kg) kg 4000 11 Płatki kukurydziane naturalne (1000g) szt 200 12 Kasz jęczmienna (0.5kg) kg 300 13 Kawa zbożowa (rozpuszczalna) (150g) szt. 40 14 Kakao (200g szt. 40 Część III - PRODUKTY L.p Nazwa asortymentu J.m. Ilość w stosunku rocznym 1 2 3 4 1 Kukurydza (200g) szt. 100 2 Koncentrat pomidorowy (950g) szt. 700 3 Dżem owocowy (250g) szt. 300 4 Szczaw (300g) szt. 600 5 Ogórek konserwowy (5 l) szt. 800 6 Koncentrat barszczu(380g) szt. 50 Część IV - INNE L.p Nazwa asortymentu J.m. Ilość w stosunku rocznym 1 2 3 4 1 Herbata ekspresowa (100szt) Minutka op. 1000 2 Olej uniwersalny (5 l) szt. 800 3 Majonez (750g) szt. 300 4 Margaryna do pieczywa (500g) typu Ewa szt. 150 5 Pasztet mazowiecki (460g) szt. 100 6 Herbata Lipton(100g) szt. 10 Część V - L.p Nazwa asortymentu J.m. Ilość w stosunku rocznym 1 2 3 4 1 Przyprawa do zup w płynie (1kg) Winiary. szt. 120 2 Kisiel wiśniowy (40g) szt. 400 Nazwa i kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): - 15800000 - 6 (różne produkty spożywcze); - 15400000 - 2 (oleje i tłuszcze roślinne i zwierzęce); - 15300000 - 1 (owoce, warzywa i podobne produkty); - 15240000 - 2 (ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone); - 15131000 -5 (konserwy i przetwory z mięsa); - 15500000 -3 (produkty mleczarskie)..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.24.00.00-2, 15.13.10.00-5, 15.50.00.00-3.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: III. OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW. 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art. 22 ust. 1 pkt. 1), 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt. 2), 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt. 3), 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 4). 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia powyższych warunków na podstawie dokumentów złożonych zgodnie z działem IV SIWZ według formuły spełnia-nie spełnia. 3. Nie spełnienie powyższych warunków skutkować będzie wykluczeniem z postępowania. 4. Zamawiający nie dopuszcza powierzenia części zamówienia podwykonawcom..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: IV. WYKAZ OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU. 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1.1 oświadczenie o spełnieniu wymogów określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych o treści zgodnej z określoną wg załącznika nr 2. W przypadku oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składający ofertę wspólna. 1.2 aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, rolnik przedstawia zaświadczenie właściwego urzędu gminy o prowadzeniu gospodarstwa rolnego. W przypadku oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ww. zaświadczenie składa każdy z wykonawców składający ofertę wspólną. 1.3. aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 3. Dokumenty, o których mowa w pkt. 2 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 5. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia na podstawie art. 23 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5.1 Każdy z podmiotów występujących wspólnie musi udokumentować, iż posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie podlega wykluczeniu z postępowania (warunki określone w dziale III SIWZ pkt. 1.1 i 1.4). Natomiast warunki określone w dziale III SIWZ pkt. 1.2 i 1.3 dotyczące niezbędnej wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego i kadrowego oraz sytuacji ekonomicznej i finansowej wykonawcy występujący wspólnie musza spełniać łącznie. XI. OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY, WRAZ Z PODANIEM ZNACZENIA TYCH KRYTERIÓW ORAZ SPOSOBU OCENY OFERT. 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie się kierował następującym kryterium i jego wagą : cena oferty - 100 % 2. Oferty będą oceniane zgodnie ze wzorem według zasady minimalizacji : cena oferty najniższej cena oferty badanej x 100 pkt 3. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów. 4. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy składający oferty dodatkowe nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach. 5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. 6. Zamawiający poprawia w tekście oferty oczywiste omyłki pisarskie oraz omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny (zgodnie z art. 88 ustawy Prawo zamówień publicznych), niezwłocznie zawiadamiając o tym wszystkich Wykonawców, którzy złożyli oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mbnet.pl/sp2zamosc.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy Szkole Podstawowej nr 2, 22-400 Zamość ul. Lwowska 15.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 2, 22-400 Zamość ul. Lwowska 15..

IV.3.5) Termin związania ofertą: do 07.01.2010.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.