To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-12-13
Gryfice: Przygotowanie, dostawę i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szkoła Podstawowa Nr 3, Szkoła Podstawowa Nr 4, Szkoła Podstawowa w Trzygłowie, Górzycy i Prusinowie
Numer ogłoszenia: 405558 - 2010; data zamieszczenia: 13.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 379598 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, Plac Zwycięstwa 37, 72-300 Gryfice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3843345, faks 091 3843345.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawę i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szkoła Podstawowa Nr 3, Szkoła Podstawowa Nr 4, Szkoła Podstawowa w Trzygłowie, Górzycy i Prusinowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa własnym transportem w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice w dniach nauki w roku szkolnym 2010/2011 i 2011/2012. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów z placówek szkolnych z terenu Miasta i Gminy Gryfice, obejmuje następującą przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu: Gimnazjum Nr 1 - 40, Gimnazjum Nr 2 - 30, Szkoła Podstawowa Nr 3 - 90, Szkoła Podstawowa Nr 4 - 90, Szkoła Podstawowa w Trzygłowie - 40, Szkoła Podstawowa w Górzycy - 15, Szkoła Podstawowa w Prusinowie - 15 . Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości /+30%,-30%/ zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Przedłożone dziesięciodniowe menu powinno zawierać gramaturę posiłków, ich wartość energetyczną oraz recepturę ilościową wraz ceną rozbitą na: wsad do kotła i pozostały koszt związany z realizacją zamówienia. W proponowanym menu posiłki nie mogą się powtarzać, a jednocześnie tygodniowy (5 dni) jadłospis musi zawierać minimum trzy posiłki mięsne. Wykonawca zapewni na własny koszt naczynia wymagane do spożycia posiłków tj. talerze, sztućce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czystości i sterylizację oraz potrzebny do tego sprzęt zgodnie z obowiązującymi przepisami lub zapewni naczynia jednorazowego użytku ze sztućcami. Transport posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów temperatur stosowanych podczas transportu potraw. Obiady dwudaniowe powinny odpowiadać następującym kryteriom: 3.1 zawartość energii powinna wynosić około 850-1000 kcal; 3.2 udział energii z tłuszczu nie powinien przekraczać 30%; 3.3 zupy - należy przygotować na wywarach jarskich (warzywnych) lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika. Przeciętna waga jednej porcji zupy - 350-400g; 3.4 drugie danie - powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego - mięso, ryby, drób - porcja 100g, produktów bogatych w węglowodany złożone - ziemniaki, kasza - porcja 200g, lub danie typu łazanki, kluski, pierogi - porcja 300g, oraz dodatek warzywny - surówki, warzywa gotowane - porcja 100g. Dania mięsne lub rybne muszą występować co najmniej 3 razy w tygodniu. 3.5 Napój - w ilości 200ml (kompot). Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zaleconym modelem żywienia o charakterze prozdrowotnym poprzez: 4.1 stosowanie tłuszczów roślinnych; 4.2 ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych; 4.3 umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego; 4.4 stosowanie mięsa drobiowego; 4.5 stosowanie ryb; 4.6 umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; 4.7 duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych. Temperatury serwowania posiłków: 5.1 zupy - min. 750C; 5.2 drugie danie - min. 630C; 5.3 napój - min. 40C. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia tj. Przygotowania i ewentualnego transportu posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 kwietnia 2004r. W sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia. Wykonawca zobowiązuje się do zagospodarowania odpadów powstających w związku z realizacją zamówienia. Dodatkowe indywidualne zlecenia, zamawiający przekazywać będzie faksem lub telefonicznie, nie później niż 24 godziny przed ich wykonaniem..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.12.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Gastronomiczny Mała Gastronomia Jaskólska Agnieszka, ul. Chrobrego 1/10, 72-400 Kamień Pomorski, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 535680,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3,72
Oferta z najniższą ceną: 3,72 / Oferta z najwyższą ceną: 4,31
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GRYFIC
- "Kompleksowa dostawa energii elektrycznej dla Domu Pomocy Społecznej w Gryficach na okres od 01.01.2026 r. do 31.12.2027 r."
- Dostawa płytek, wkrętów oraz specjalistycznych szwów do zabiegów ortopedycznych dla SPZZOZ w Gryficach
- POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA NA UBEZPIECZENIE GMINY GRYFICE
- Etap I "Opracowanie dokumentacji projektowej przebudowy sieci wodociągowej w ulicach: Trzygłowska, Kamieńska.., Starogrodzka, Wiśniowa, Irysowa, Ogrodowa (od Wiśniowej), Zdrojowa w m. Gryfice"
- Budowa hali widowiskowo - sportowej przy Zespole Szkół im. Zbigniewa Herberta w Trzebiatowie
więcej: przetargi w Gryficach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla placówek opiekuńczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdańsku
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





