eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Inowrocław › Dostawa i montaż fabrycznie nowych urządzeń i sprzętu do pomieszczeń kuchni Domu Pomocy Społecznej w Inowroclawiu przy ul. Wierzbińskiego 49

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2009-11-24

Inowrocław: Dostawa i montaż fabrycznie nowych urządzeń i sprzętu do pomieszczeń kuchni Domu Pomocy Społecznej w Inowroclawiu przy ul. Wierzbińskiego 49
Numer ogłoszenia: 404674 - 2009; data zamieszczenia: 24.11.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 348438 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Inowrocławiu, ul. Wierzbińskiego 49, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3574824, 2573415, faks 052 3574824.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa i montaż fabrycznie nowych urządzeń i sprzętu do pomieszczeń kuchni Domu Pomocy Społecznej w Inowroclawiu przy ul. Wierzbińskiego 49.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa i montaż fabrycznie nowych urządzeń i sprzętu do pomieszczeń kuchni Domu Pomocy Społecznej w Inowrocławiu przy ul. Wierzbińskiego 49. Przedmiot zamówienia w szczególności obejmuje: Dostawa i montaż fabrycznie nowych mebli kuchennych takich jak: stoły ze zlewem jednokomorowymi i dwukomorowym, z pólkami, stoły ze szafkami, stół roboczy, basen dwukomorowy, szafki, szafa, regał ociekowy, szafa przelotowa,(meble pod wymiar) oraz dostawa i uruchomienie fabrycznie nowych urządzeń takich jak: ZESTAWIENIE URZĄDZEŃ I MEBLI Lp. Nazwa Charakterystyka Sztuk Moc Napięcie 1 Basen 3-komorowy Głębokość komór 300 mm, rant tylni, rant lewy, rant prawy. Wymiary 1820x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Syfony w komplecie. 1 2 Stół z półką Rant tylni, rant lewy, rant prawy. Wymiary 1820x800x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 3 Zmywarka do szkła i naczyń Wymiary 550x630x825 mm. Zasilanie ciepłą lub zimną wodą. Wielkość kosza 500x500 mm. Cykl mycia 3 minuty. Wydajność 360 talerzy na godzinę. Wyrskość komory mycia 345 mm. Wbudowane dozowniki detergentu oraz nabłyszczacza. Podwójne drzwi. W komplecie kosz do talerzy, kosz plaski z koszem na talerze, zmiękczacz do wody z jednym kranem, płyn myjący oraz płyn nabłyszczający oraz sol do zmiękczacza. 1 6,75 kW 400 V 4 Podstawa pod zmywarkę Wymiary 550x630x500 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. 1 5 Szafka z blatem roboczym Drzwi uchylne, rant tylni. Wymiary 500x600x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 6 Szafa przelotowa Drzwi uchylne. Wymiary 1150x700x1800 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. 1 7 Regał ociekowy 4 półki ociekowe oraz wysuwany pojemnik na zbierającą się wodę w dolnej części regału. Wymiary 890x600x1800. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. 1 8 Szafka z blatem roboczym Drzwi uchylne. Rant tylni, rant lewy. Wymiary 1000x600x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 9 Szafka z blatem roboczym Drzwi uchylne oraz moduł trzech szuflad. Rant tylni, rant prawy. Wymiary 1380x600x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 10 Piec konwekcyjno - parowy elektryczny Pojemność pieca 6 x GN 1/1. Piec sterowany elektrycznie, posiadający wyświetlacz ciekłokrystaliczny. 3-punktowa sonda termiczna. Książka kucharska z podziałem na grupy. 200 programów po 5 kroków. Niskotemperaturowe pieczenie oraz Delta T. przegrzew oraz schłodzenie komory. Automatyczne mycie. Cykle pracy (gorące powietrze, kombi + precyzyjne nastawienie wilgotności, gotowanie w parze, regeneracja), prysznic, klapka do osuszania komory, system wtórnego wykorzystania ciepła, oświetlenie halogenowe. Wymiary 920x791x787 mm. W zestawie podstawa na pojemniki GN, zmiękczacz do wody z jednym kranem oraz środki chemiczne do mycia. 1 10,2 kW 400 V 11 Patelnia elektryczna Wymiary 700x600x850 mm. Ręczny przechyl misy. Patelnia wykonana ze stali nierdzewnej. Sposób montowania - pojedyncza noga montowana do podłoża. 1 5.4 kW 400 V 12 Kuter Wymiary 280x350x490 mm. Obroty 1500/3000 obrotów na minutę. Pojemność 5,5 litra. Automatyczne blokowanie zbiornika. Obudowa metalowa. Pokrywa z poliwęglanu. Wbudowana dźwignia w uchwycie. 1 1,2 kW 400 V 13 Stół ze zlewem 1-komorowym i półką Dodatkowo moduł trzech szuflad. Zlew lewy. Rant tylni. Wymiary 2200x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Syfony w komplecie. 1 14 Stół ze zlewem 1-komorowym i półką Zlew prawy. Rant tylni. Wymiary 2200x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. Syfony w komplecie. 1 15 Stół ze zlewem 1-komorowym i półką Zlew prawy. Rant tylni, rant lewy. Wymiary 1200x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. Syfony w komplecie. 1 16 Szafka z blatem roboczym Drzwi uchylne. Rant tylni. Wymiary 2110x700x850 mm. Wycięcie pod rury. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 17 Szafka z blatem roboczym Drzwi uchylne. Rant tylni, rant lewy. Wymiary 2720x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 18 Szafka wisząca Drzwi uchylne. Wymiary 1000x400x500 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. 1 19 Regał ociekowy 4 półki ociekowe oraz wysuwany pojemnik na zbierającą się wodę w dolnej części regału. Wymiary 1200x600x1800. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. 1 20 Basen 1-komorowy Głębokość komory 400 mm. Rant tylni. Wymiary 1200x600x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Syfony w komplecie. 1 21 Stół z półką Rant tylni, rant prawy. Wymiary 16250x600x850 mm. Wycięcie pod słup. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. 1 22 Stół ze zlewem 2-komorowym i półką Rant tylni. Wymiary 1350x700x850 mm. Nogi odsunięte o 100 mm. Wykonanie ze stali kwasoodpornej OH 18. Blat stołu wzmocniony omegą. Syfony w komplecie. 1 23 Obieraczka + separator Wymiary fi 410, wysokość 680 mm. Waga uradzenia 51 kg. Wydajność 100 kg/godz. Pojemność 6 kg. Obieraczka malowana proszkowo. Czas obierania od 1,5 do 3 minut. Czas cyklu 60 minut. Możliwość obierania warzyw korzeniowych. Powierzchnia walca, drzwiczek i dna pokryta korundem. W komplecie separator wykonany ze stali nierdzewnej o pojemności 9,2 litra i o wymiarach 352x352x330 mm. 1 350 W 400 V 24 Ekspres przelewowy do kawy i herbaty Ekspres posiada trzy pola grzewcze na dzbanki. Każde z pól jest oddzielne sterowane. W komplecie 3 dzbanki oraz 5000 sztuk filtrów. Podłączenia sieciowe do wody oraz możliwość bezpośredniego wlewania wody. Ekspress dodatkowo wyposażony w kran do wrzątku. 1 1,8 kW 230 V 25 Szafa na środki czystości Malowana proszkowo. Wymiary 800x500x1700 mm. 1 26 Kocioł warzelny parowy Pojemność kotla 150 litrów. Wymiary fi 950 mm, wysokość 1100 mm. 1 27 Krajalnica Wykonanie aluminiowe. Średnia noża 220 mm. Grubość plastra od 0 do 15 mm. Nóź skośny, napęd taśmowy. System ostrzący. Wymiary 350x370x470 mm. 1 28 Taboret gazowy Wykonanie nierdzewne.Wymiary 580x580x440 mm. 1 9 kW Zaleca się, aby wykonawca dokonał wizji pomieszczeń kuchni budynku objętego niniejszym zadaniem . Wizja nie należy do przedmiotu zamówienia i z tytułu jej przeprowadzenia wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie od zamawiającego. W pozycjach, w których opis przedmiotu zamówienia zawiera nazwę, można stosować przedmioty równoważne, które odpowiadają tym samym normom i spełniają te same zadania funkcjonalno-użytkowe co przedmioty wymienione w opisie. Wykazanie równoważności zaoferowanych przedmiotów spoczywa na wykonawcy. Maszyny i urządzenia muszą być dopuszczone do użytku w przemyśle spożywczym ( w żywieniu zbiorowym). Muszą spełniać wymagania polskich norm przenoszących europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. Wszystkie maszyny winny spełniać wymagania normy PN-EN 1672-2:2009. Wykonawca przedłoży : Karty katalogowe lub szczegółowe opisy z danymi technicznymi i wymiarami oferowanych urządzeń i mebli wyposażenia kuchni, potwierdzające spełnienie wszystkich parametrów wymienionych w SWIZ. Oferowane artykuły winny być objęte usługami gwarancyjnymi i pogwarancyjnymi wykonywanymi z należytą starannością w terminach ustalonych przez zamawiającego. Z uwagi na specyfikę domu, teren prac winien być utrzymywany w należytym porządku, a po jego zakończeniu niezwłocznie uporządkowany. Zamawiający dopuszcza możliwość wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę przy pomocy podwykonawcy/ów Wykonawca zobowiązany jest określić w ofercie tą część przedmiotu zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy/om. Przed zawarciem umów z podwykonawcą/ami Wykonawca zobowiązuje się do udzielenia wszelkich informacji Zamawiającemu dotyczących podwykonawcy/ów. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających. Zamawiający wymaga, aby oferta obejmowała całość przedmiotu zamówienia. Zamawiający przewiduje rozliczenie i spłatę wykonanych robót w następujący sposób: a) Zamawiający przewiduje rozliczenie końcowe po wykonaniu całości robót stanowiących przedmiot zamówienia, na podstawie protokółu odbioru robót zatwierdzony przez Inspektora Nadzoru zgodny z harmonogramem rzeczowo-finansowym wykonanym przez Wykonawcę. b) podstawą ustalenia ceny brutto oferty będzie kosztorys ofertowy opracowany przez Wykonawcę metodą uproszczoną na podstawie zaleceń określonych w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz wniosków wynikłych po dokonanej wizji lokalnej miejsca realizacji zamówienia . Rozliczenia i płatności zostały określone w SIWZ i postanowieniach umowy. c) harmonogram rzeczowo - finansowy wykonania robót opracowany przez Wykonawcę musi być sporządzony w uzgodnieniu z Zamawiającym. Całkowite rozliczenie za wykonane roboty objęte umową nastąpi w oparciu o fakturę końcową, wystawioną na podstawie protokółu odbioru końcowego faktycznie wykonanych robót objętych niniejszym zamówieniem i spełniających warunki jego przeznaczenia. Protokół odbioru końcowego dotyczy całego zakresu zadania inwestycyjnego . W przypadku, gdy Wykonawca powierzy realizację części zamówienia podwykonawcom wskazanym w ofercie, Wykonawca zobowiązany jest do doręczenia Zamawiającemu w dniu podpisywania końcowego, bądź częściowego protokołu odbioru robót, stanowiącego podstawę do wystawienia faktury VAT, pisemnego potwierdzenia przez podwykonawcę, którego wierzytelność jest częścią składową tej faktury, o dokonaniu terminowej zapłaty na rzecz tego podwykonawcy, a w przypadku niedotrzymania terminu określonego w umowie lub przepisach prawa, o otrzymaniu należnych mu odsetek z tytułu nieterminowej zapłaty. W przypadku nie dostarczenia potwierdzenia, Zamawiający zatrzyma z należności Wykonawcy kwotę w wysokości równej należności podwykonawcy, do czasu otrzymania tego potwierdzenia lub nie zaakceptuje faktury wystawionej przez Wykonawcę. Cena wykonania zamówienia podana przez Wykonawcę w ofercie jest ceną ostateczną i nie może podlegać jakimkolwiek podwyżkom. Cena oferty stanowi indywidualne ryzyko Wykonawcy. Zamawiający uzna zamówienie za wykonane, jeżeli przedmiot zamówienia będzie odebrany bez usterek i będzie spełniał warunki jego przeznaczenia. Zapłata wynagrodzenia nastąpi na podstawie faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę, na rachunek bankowy wskazany na fakturze VAT w terminie 30 dni od dnia doręczenia jej Zamawiającemu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.14.11.00 - Regały 39.22.10.00 - Sprzęt kuchenny 39.31.40.00 - Przemysłowy sprzęt kuchenny .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 76794.12 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.11.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiebiorstwo Handlowo-Uslugowe PAG ul. Karpacka 6/3 64-920 Piła, ul. Karpacka 6/3, 64-920 Pila, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 76794.12
  • Oferta z najniższą ceną: 76794.12 oferta z najwyższą ceną: 77385.06
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.