eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wołów › Dostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-20

Wołów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 400740 - 2009; data zamieszczenia: 20.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów , ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 071 3892525 w. 180, faks 071 3893310.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy Dkw-220/14/09.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków 15.83.16.00 - Miód 15.84.14.00 - Słodzony proszek kakaowy 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.83.12.00 - Cukier biały 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu nastąpi w oparciu o oświadczenia i dokumenty, jakie mają dostarczyć Wykonawcy wraz z ofertą wg formuły spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych przepisami art. 22.ust.1 pkt 1 - 4 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych /Dz. U. z 2004r. Nr 19, poz. 177 z późn. zm./ oraz warunków określonych w pkt 5.1 specyfikacji, z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do specyfikacji; 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul.Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny W Wołowie, 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 3300 kg; Dżem truskawkowy PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 1000 kg; Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 400 kg; Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 1000 kg; Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 1000 kg; Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1700 kg; Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 1500 kg; Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2000 kg; Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2000 kg; Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2000 kg; Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 400 kg; Ananasy konserwowe - PN-A-77610:1998 - 600 kg; Brzoskwinie konserwowe - PN-A-77610:1998 - 300 kg; Kompot truskawkowy - PN-75/A-75953 - 2000 l; Kompot śliwkowy - PN-75/A-75953 - 1800 l; Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 800 kg; Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 650 kg; Fasola konserwowa czerwona - PN-A-77807:1997 - 200 kg; Sałatka z kapusty czerwonej - PN-A-77807:1997 - 1000 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy: Miód sztuczny płynny - PN-88/A-77626 - 1200 kg; Kakao rozpuszczalne witaminizowane - PN-A-88103:1998 - 150 kg; Krem orzechowo-czekoladowy - PN-A-88112:1998/Az1:2003 - 200 kg; Budyń waniliowy / bez cukru / PN-A-94051 - 400 kg; Kisiel / bez cukru / - PN-A-94051 - 100 kg; Kawa zbożowa - PN-ISO 3509:1994 - 1000 kg; Herbata granulowana - PN-ISO 3720:1997 - 500 kg; Herbata liściasta - PN-ISO 3720:1997 - 100 kg; Kminek - PN-A-86953:1997/Az1:2002 - 10 kg; Przyprawa w płynie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 3000 l; Pieprz czarny mielony - PN-A-86962:1997/Az1:2002 - 150 kg; Pieprz ziołowy - PN-A-86952:1997/Az1:2002 - 80 kg; Papryka mielona słodka - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 50 kg; Papryka mielona ostra - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 30 kg; Liść laurowy - BN-67/8132-10 - 15 kg; Ziele angielskie - BN-67/8132-14 - 19 kg; Majeranek - PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 50 kg; Czosnek granulowany - PN-72/A-77603 - 50 kg; Ocet spirytusowy 10 % - PN-A-79733:1996/Az1:1999 - 1000 l; Kwasek cytrynowy spoż. w proszku - PN-81/A-79734 - 10 kg; Sól jadalna jodowana warzona - PN-C-84081-2:1998 - 6500 kg; Koperek zielony suszony - PN-72/A-77603 - 65 kg; Przyprawa do potraw - PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 300 kg; Sos pieczarkowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 150 kg; Sos pieczeniowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 100 kg; Rosół jarzynowy w proszku - PN-A-75980:1997 - 600 kg; Zupa pieczarkowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 100 kg; Zupa ogonowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 40 kg; Cynamon mielony - BN-68/8132-09 - 9 kg; Ketchup łagodny - PN-A-86951:1997 - 1400 kg; Majonez - PN-A-86950:1995/Ap1:2000 - 700 kg; Musztarda - PN-A-86964:2002 - 1800 kg; Napój w proszku - PN-A-94051:1996 - 300 kg; Woda mineralna niegazowana - PN-A-79034/A1:1997 - 1500 l; Cukier biały - PN-A-74850:1996 - 26000 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 1000 kg; Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 2400 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 1200 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż: Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 9000 kg; Kasza manna - PN-88/A-74036 - 3000 kg; Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 11000 kg; Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 9000 kg; Mąka żytnia typ 720 - PN-A-74032:2002 - 200 kg; Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 500 kg; Płatki słodzone - 300 kg; Płatki owsiane - PN-82/A-74037 - 1600 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makarony: Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 11500 kg; Makaron spaghetti - PN-A-74131:1999 - 500 kg Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 2500 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 3000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.30.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część VII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 4000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część VIII.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty sojowe: Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 1200 kg; Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 500 kg; Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 400 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Część IX.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 2500 kg; Pizza - PN 83-A 07005 - 600 kg; Zapiekanka - PN 83-A 07005 - 400 kg;.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Część X.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kwaszonki: Kapusta kwaszona - PN-72/A-77700 - 22000 kg; Ogórki kwaszone - PN -A- 77701:1997 - 8000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.