eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej z podziałem na 9 pakietów.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-28

Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej z podziałem na 9 pakietów.
Numer ogłoszenia: 400670 - 2011; data zamieszczenia: 28.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 34 im. Stanisława Dubois , ul. Kruczkowskiego 12b, 00-380 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 827 87 25, faks 22 827 87 25.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp34.neostrada.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej z podziałem na 9 pakietów..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej z podziałem na 9 pakietów: 1) PIECZYWO; 2) NABIAŁ; 3) WARZYWA, OWOCE, JAJKA; 4) MIĘSO, WĘDLINY; 5) ARTYKUŁY SPOŻYWCZE; 6) MROŻONKI; 7) RYBY; 8) PRZYPRAWY; 9) GARMAŻERKA ŚWIEŻA- w asortymencie i w ilościach określonych w ofercie - formularz ogólny.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2, 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • o Na potwierdzenie spełnienia tego warunku Zamawiający żąda od wykonawcy oświadczenia w formie załącznika nr 2, tj. oświadczenie o spełnieniu wymagań zawartych w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. nr 113 z 2010r. poz. nr 759 z późn. zmian.). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp34.neostrada.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 34 im. Stanisława Dubois, ul. Kruczkowskiego 12 b, 00-380 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 34 im. Stanisława Dubois, ul. Kruczkowskiego 12 b, 00-380 Warszawa pokój nr 7.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb biały krojony - 0,570 szt 1 400, Pieczywo ciemne 0,5 szt 450, Chleb razowy ze słonecznikiem - 0,500g szt 120, Bułeczka maślana - 0,050g szt 1 200, Bułki wrocławskie długie 0,250g szt 1 280, Bułka tarta kg 120, Pączki 0,05 szt 750, Chałka 0,3 szt 230, Drożdżówka mix z nadzieniem szt 750,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło typu ekstra 200g 82% kg 750, Śmietana typu Piątnica 400g 18% op. 1 600, Jogutr pitny owocowy 500ml typu Milko szt 1 000, Jogurt typu Actimel 100g szt 2 000, Serki topione śmietankowe typu Hochland 100g szt 630, Ser żółty 45% 90 s.w.s. kg 170, Ser żółty typu liliput 250g szt 25, Jogurt naturalny - 370g szt 230, Twaróg póltłusty typu garwolin kg 180, Twaróg mielony w pojemniczkach 1kg kg 54, Mleko w folii 3,2 % litr 1 500, Drożdże 100g szt 30, Masło roślinne 250g szt 260, Bita śmietana 250ml but 50, Deser czekoladow z bitą śmietaną 175g szt 1 500, Mleczna kanapka typu King-Maxi 35g szt 1 000, Serek waniliowy typu Danio 140g szt 1100, Serek typu Almette śmietankowy 150g szt 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.51.11.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: WARZYWA,OWOCE, JAJKA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula kg 260, Jabłka kg 1 300, Kapusta biała kg 260, Kapusta czerwona kg 120, Kapusta kiszona kg 260, Kapusta pekińska szt. 220, Marchew świeza kg 300, Ogórki kiszone kg 230, Ogórki konserwowe a 1 litr szt. 100, Ogórki świeże kg 600, Papryka świeża czerwona kg 250, Pieczarki kg 300, Pietruszka korzeń kg 40, Pomidory świeże kg 240, Selery kg 120, Fasolka szparagowa kg 100, Kalafior szt. 350, Ziemniaki kg 7 000, Jaja kurze średnie I gatunek szt. 4 200, Banany kg 900, Por kg 210, Szczypior pęcz 300, Koper pęcz 380, Buraki kg 280, Cytryny kg 40, Kiwi kg 1 000, Żurawina 1kg pacz 10, Gruszka kg 500, Winogrona białe kg 30, Nektaryki kg 400, Groch luskany kg 60, Pietruszka natka pęcz 700, Mandaryki kg 500, Śliwka węgierka kg 30, Pomarańcze kg 500, Truskawka świeża kg 25, Rzodkiewka pęcz 250, Botwinka pęcz 60, Rabarbar kg 30, Brzoskwinia świeża kg 400, Ananas plastry 550g pusz 120, Arbuz kg 100, Brukselka kg 40, Kapusta młoda szt. 100, Brokuły świeże szt. 300, Brzoskwinie połówki w zalewie 850g pusz 120, Chrzan tarty 0,27 słoik 80, Cykoria kg 30, Groch łuskany kg 60, Groszek konserwowy 400g pusz 60, Kapusta włoska kg 400, Ketchup 400g but 40, Kukurydza - 170g pusz 190, Majonez typu Winiary Omega 3:6 400g słoik 270, Miód - 0,5l wielokwiatowy słoik 30, Musztarda 200g słoik 45, Sałata szt. 180, Sałata lodowa szt. 270, Sezam 150g pacz 50, Barszcz biały 1litr but 130, Wiśnie kg 40, Fasola czerwona 400g pusz 60, Rzodkiew biała kg 80, Sok malinowy 1litr but 90, Włoszczyzna pęcz 1 100, Czosnek świeży wianki szt. 20, Fasola sucha kg 50, Soczki owocowe w kartonach 0,2 szt. 750, Szczaw konserwowy 200g słoik 180, Dymka pęcz 200, Ogórki konserwowe w pusz 3kg puszka 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab karkowy b/k świeży kg 220, Schab środkowy b/k świeży kg 480, Piersi z kurczaka świeże kg 480, Łopatka b/k świeża kg 66, Szynka wieprzowa b/k exstra porcje świeża kg 520, Szponder wołwy świeży kg 190, Korpusy kurczka świeże kg 150, Wołowe b/k świeże kg 200, Pręga b/k świeża kg 80, Słonina świeża kg 110, Łata wołowa b/k świeża kg 100, Filet z indyka świeży kg 480, Skrzydło indycze świeże kg 100, Żeberka paski świeże kg 250, Kurczak cały świeży kg 400, Mięso mielone z szynki wiep. Świeże kg 240, Mięso mielone z indyka świeże kg 240, Udka kulinarne świeże kg 310, Udka ćwiartki świeże kg 410, Krakowska podsuszana kg 24, Krakowska parzona kg 24, Polędwica sopocka kg 23, Polędwica miodowa kg 23, Szynka gotowana kg 22, Baleron kg 23, Szynka bez konserwantów kg 10, Szynkowa kg 24, Parówki odłuszczone kg 20, Mielonka kg 24, Szynka konserwowa kg 20, Kiełbasa śląska kg 132.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00-0, 15.11.10.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń czekoladowy 60g szt 300, Budyń śmietankowy 60g szt 360, Cukier kg 800, Cukier puder 0,4kg szt 10, Cukier waniliowy 16g szt 60, Dżem leśny 280g słoik 60, Dżem truskawkowy 280g słoik 60, Galaretka cytrynowa 79g szt 200, Galaretka truskawkowa 79g szt 400, Hergata Tettley Earl g.100t szt 20, Herbata mieta 20t szt 30, Herbata owocowa 20t szt 30, Kakao rozpuszcalne Puchatek szt 80, Kawa inka 150g szt 50, Kasza gryczana saszetki 4x100 szt 240, Kasza jęczmienna saszetki 4x100 szt 140, Kasza manna kg kg 10, Sos słodko -kwaśny 0,5 słoik 135, Kisiel truskawkowy 77g szt 150, Kisiel malinowy 77g szt 150, Kisiel żurawinowy 77g szt 150, Koncentrat buraczany 300ml. but 40, Koncentrat pomidorowy 1kg słoik 170, Płatki ryżowe 400g szt 40, Kwasek cytrynowy 20g szt 180, Makaron kokartki typu Lubelle 400g szt 90, Makaron kokartki małe typu Lubella 400g szt 35, Makaron kolanka typu Lubella 500g szt 35, Makaron muszelki mała typu Lubella 400g szt 70, Makaron rurki typu Lubella 400g szt 160, Makaron nitki typu Lubella 500g szt 90, Makaron spagetti typu Lubella 500g szt 143, Makaron świderki typu Lubella 500g szt 160, Makaron wstążka typu Lubella 500g szt 90, Makaron zacierki 250g szt 120, Maka szymanowska kg kg 650, Mąka ziemniaczana kg kg 20, Krem czekoladowy typu Nutella 350g słoik 44, Olej typu kujawski litr litr 700, Płatki typu cheerios 225g szt 80, Płatki typu nesguik 225g szt 80, Płatki typu gold flakes 250g szt 80, Płatki kukurydziane typu Lubella 500g szt 44, Proszek do pieczenia 18g szt 50, Ryż typu Sonto 1kg kg 190, Sól jodowana 1kg kg 190, Rodzynki 200g szt 60, Wafle ryżowe 130g szt 80, Sok typu Kubuś 400ml owocowy szt 1 000, Ciastka typu misie lubisie szkolne 30g szt 1 250, Ciastka typu Vobro maślane 150g szt 1000, Ciastka markizy karton 3,8kg kart 3, Ciastka typu herbatniki Zoo karton 2kg kart 5, Ciastka wafelki karton 2,8kg kart 3, Wafelek typu Prince Polo 52g szt 1 000, Musli typu Sante tropical 350g szt 24, Musli typu Sante fruit 350g szt 24, Herbatniki typu Petitki z mlecznym nadzieniem 112g szt 750, Baton typu Kinder Pingui Cocca 30g szt 750, Jajko niespodzianka typu fer Kinder szt 1 000, Zajączek czekoladowy 170 g szt 245, Mikołaj czekoladowy 170 g szt 245, Pasztet drobiowy 155 g puszka 128.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka kompotowa (truskawka,wiśnia,śliwka) 2,5kg torebka 50, Śliwka bez pestek - 2,5kg torebka 10, Porzeczka czarna - 2,5kg torebka 20, Truskawka - 2,5kg torebka 100, Wiśnia bez pestek - 2,5kg torebka 30, Fasolka szparagowa żółta - kg kg 100, Fasolka zielona - kg kg 80, Marchew z groszkiem -kg kg 80, Marchew -kg kg 100, Kalafior - 450g torebka 84, zupa jarzynowa 2,5kg torebka 12, Brokuły- 450g torebka 72, Barszcz ukraiński - 450g torebka 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet mintaj shp 4/6 USA/Rosja-extra kg 300, Filet morszczuk shp kg 120, Tuńczyk w sosie własnym 170g puszka 60, Szprotki w pomidorach 170g puszka 60, Makrela wędzona kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Majeranek 8g x 15szt karton 20, Czosnek granulowany 20g x 25szt karton 20, Oregano 10g x 20szt karton 2, Zioła prowansalskie 10g x 20szt karton 3, Papryka słodka 20g x 25szt karton 3, Pieprz mielony czarny 20g x 25szt karton 10, Ziele angielskie 15g x 20szt karton 1, Przyprawa do ryb 25g x 25 szt. karton 1, Sos pieczeniowy 30g x 35szt karton 15, Liść laurowy 6g x 15szt karton 1, Przyprawa do mięsa 25g x 18szt karton 10, Przyprawa do drobiu 25g x 28szt karton 10, Kostki rosołowa 120g x 16szt karton 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.23.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Garmażerka świeża.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z serem świeże pakowane 1kg kg 440, Kluski śląskie świeże pakowane 1 kg kg 440, Kluski leniwe świeże pakowane 1kg kg 440, Kopytka świeże pakowane 1 kg kg 495.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.