Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-02-25
Olszanica: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 39908 - 2009; data zamieszczenia: 25.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy , 38-722 Olszanica, woj. podkarpackie, tel. 0-13 4617450, faks 0-13 4617300.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: 1.Cukier kryształ - 600 kg 2.Miód naturalny - 17 kg 3.Baton Bounty - 7 kg 4.Baton Snickers - 20 kg 5.Baton Mars - 2 kg 6.Wafel Princessa - 21 kg 7.Ciastka Delicje szampańskie - 100 kg 8.Ciastka Jeżyki - 31 kg 9.Czekolada gorzka - 3 kg 10.Czekolada nadziewana Alpen Gold - 6 kg 11.Czekoladki z kremem i orzechami - 70 kg 12.Paluszki słone Lajkonik - 37 kg 13.Chipsy Lays - 7 kg 14.Orzeszki ziemne Felix - 13 kg 15.Herbata Lipton - 33 kg 16.Herbata owocowa - 6 kg 17.Kawa rozpuszczalna Nescafe - 56 kg 18.Dżem wiśniowy - 10 kg 19.Dżem truskawkowy - 15 kg 20.Galaretka spożywcza owocowa - 13 kg 21.Budyń śmietankowy - 3 kg 22.Kakao rozpuszczalne instant - 11 kg 23.Ananas w puszce - 77 kg 24.Brzoskwinia w puszce - 38 kg 25.Sól kuchenna jodowana - 175 kg 26.Sól czosnkowa - 1 kg 27.Ziele angielskie - 2 kg 28.Liście laurowe - 2 kg 29.Kminek - 2 kg 30.Majeranek - 2 kg 31.Imbir mielony - 1 kg 32.Papryka mielona słodka - 7 kg 33.Pieprz czarny mielony - 8 kg 34.Gałka muszkatołowa mielona - 1 kg 35.Przyprawa curry - 2 kg 36.Przyprawa Vegeta - 17 kg 37.Kwasek cytrynowy spożywczy - 6 kg 38.Żelatyna spożywcza - 4 kg 39.Majonez Hellmanns - 170 kg 40.Musztarda - 95 kg 41.Ketchup łagodny - 103 kg 42.Ocet - 10 litrów 43.Makaron extra 100 % durum - 163 kg 44.Mąka pszenna - 390 kg 45.Mąka ziemniaczana - 6 kg 46.Płatki kukurydziane Corn Flakes - 61 kg 47.Płatki Frutina z kawałkami owoców - 21 kg 48.Kasza kuskus - 12 kg 49.Kasza jęczmienna - 40 kg 50.Kasza manna - 6 kg 51.Ryż biały - 90 kg 52.Pieczarki marynowane - 10 kg 53.Papryka konserwowa - 125 kg 54.Ogórek konserwowy - 125 kg 55.Fasolka czerwona konserwowa - 8 kg 56.Szparagi konserwowe całe - 2 kg 57.Kukurydza konserwowa Bonduelle - 25 kg 58.Kukurydza mini kolby - 25 kg 59.Groszek konserwowy Bonduelle - 55 kg 60.Chrzan tarty w occie - 10 kg 61.Seler paski - 82 kg 62.Śliwka suszona kalifornijska - 13 kg 63.Koncentrat pomidorowy - 67 kg 64.Koncentrat z buraków - 2 kg 65.Oliwki zielone - 4 kg 66.Sok jabłkowy 0,2 l - 145 litrów 67.Sok wieloowocowy 0,2 l - 40 litrów 68.Sok pomarańczowy - 607 litrów 69.Sok jabłkowy - 565 litrów 70.Sok z czarnej porzeczki - 225 litrów 71.Sok pomarańczowy Hortex - 120 litrów 72.Sok grejpfrutowy Hortex - 60 litrów 73.Sok ananasowy Hortex - 24 litry 74.Sok jabłkowy Hortex - 30 litrów 75.Sok z czarnej porzeczki - 45 litrów 76.Sok bananowy - 36 litrów 77.Sok pomidorowy Hortex - 24 litry 78.Woda mineralna gazowana 0,5 l - 728 litrów 79.Woda mineralna gazowana 1,5 l - 45 litrów 80.Woda mineralna niegazowana 1,5 l - 36 litry 81.Napój Coca-Cola 0,5 l - 120 litrów 82.Napój Fanta 0,5 l - 120 litrów 83.Napój Coca-Cola 1,0 l - 132 litry 84.Napój Sprite 1,0 l - 42 litry 85.Napój Fanta 1,0 l - 36 litrów 86.Napój Tonic Kinley 1,0 l - 24 litry 87.Napój gazowany kolorowy - 157 litrów 88.Napój energetyczny Red Bull - 12 litrów 89.Syrop Paola malinowy - 25 litrów 90.Olej uniwersalny - 395 litrów 91.Konserwa tuńczyk kawałki w oleju - 44 kg 92.Konserwa szprot w pomidorach - 15 kg 93.Pasztet z drobiu - 60 kg 94.Szynka konserwowa - 67 kg 95.Szynka wieprzowa LBS - 17 kg Zadanie nr 2: 1.Zupa w proszku krem z borowików Knorr - 12 kg 2.Zupa w proszku krem z pieczarek Knorr - 13 kg 3.Zupa w proszku krem ze szpinaku Knorr - 15 kg 4.Zupa w proszku cebulowa Knorr - 5 kg 5.Zupa w proszku żurek Knorr - 13 kg 6.Przyprawa do zup Delikat w płynie Knorr - 80 kg 7.Rosół z kury w kostkach Knorr - 52 kg 8.Sos grzybowy w proszku Knorr - 12 kg 9.Sos sałatkowy ogrodowy w proszku Knorr - 6 kg 10.Groszek ptysiowy Knorr - 8 kg 11.Delikat przyprawa do grilla Knorr - 3 kg 12.Delikat przyprawa do ryb Knorr - 1 kg 13.Delikat przyprawa do drobiu Knorr - 12 kg 14.Napój owocowy w proszku - 85 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.90.00.00 - Napoje, tytoń i produkty podobne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium przez wykonawcówIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o udzielenie zamówienia: 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: -spełnia- lub -nie spełnia- poszczególne warunki. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia w oparciu o przesłanki zawarte w art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych; 2) Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów o których mowa w rozdziale VI niniejszej specyfikacji..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca składa następujące dokumenty: 1) oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wykonawcy, którzy wspólnie ubiegają się o zamówienie, dołączają również pełnomocnictwo, o którym mowa w art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w pkt 1, złożone przez wszystkich wykonawców..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy
Olszanica 222
38-722 Olszanica
woj. podkarpackie.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w recepcji Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI OLSZANICA
więcej: przetargi OLSZANICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakupy i dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie
- Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół im. Janusza Korczaka w Szydłowie
- sukcesywna dostawa artykułów spożywczych - warzyw i owoców dla Opolskiego Centrum Edukacji
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie.
- Sukcesywna dostawa mięsa i przetworów mięsnych w II półroczu 2025 r. na potrzeby Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy OHP i jednostek organizacyjnych
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów dla Szkoły Podstawowej w Sokołach ul. Kościelna 5, 18-218 Sokoły w okresie od 08.09.2025r do 16.01.2026r"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.