Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-04
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 398706 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - cukier 1. Cukier biały w opakowaniach 1 kg - w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15831200 - 4 cukier biały Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część II - soja 1. Kotlet sojowy w opakowaniach do 4 kg - w ilości do 20 kg 2. Kostka sojowa w opakowaniach do 4 kg - w ilości do 20 kg 3. Granulat sojowy w opakowaniach do 15 kg - w ilości do 300 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część III - artykuły strączkowe 1. Groch łuskany, połówki w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 2 000 kg 2. Fasola Jaś w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 4 000 kg 3. Ciecierzyca (cieciorka), pakowana w worki do 5 kg - w ilości do 50 kg Kod CPV 03212200 - 2 warzywa strączkowe suszone, łuskane Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część IV - woda mineralna 1. Woda mineralna, niegazowana, butelki plastikowe 1,5 l - w ilości do 2 000 l Kod CPV 15981000 - 8 wody mineralne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część V- olej roślinny 1. Olej roślinny, opakowanie 1l, w ilości do 2 000 l Kod CPV 15411100-3 olej roślinny Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące Część VI - tłuszcz do smarowania pieczywa 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa, kostka 250g, zawartość tłuszczy nie mniej niż 50% - w ilości do 12000 kg Kod CPV 15412200-1 tłuszcze roślinne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 2 miesiące. Część VII - papryka konserwowa 1. Papryka konserwowa, po odcieku, waga po odcieku do 3 kg - w ilości do 600 kg Kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część VIII - pieczarki przetworzone 1. Pieczarki krojone w zalewie solnej, po odcieku, waga po odcieku do 2 kg - w ilości do 200 kg Kod CPV 15331135-2 grzyby przetworzone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.80.00.00-6, 03.21.22.00-2, 15.98.10.00-8, 15.41.11.00-3, 15.41.22.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.11.35-2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie zawarte w formularzu ofertowym. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonego oświadczenia w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie zawarte w formularzu ofertowym. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonego oświadczenia w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie zawarte w formularzu ofertowym. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonego oświadczenia w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie zawarte w formularzu ofertowym. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonego oświadczenia w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie zawarte w formularzu ofertowym. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia. Z treści załączonego oświadczenia w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - cukier 1. Cukier biały w opakowaniach 1 kg - w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15831200 - 4 cukier biały Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: soja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - soja 1. Kotlet sojowy w opakowaniach do 4 kg - w ilości do 20 kg 2. Kostka sojowa w opakowaniach do 4 kg - w ilości do 20 kg 3. Granulat sojowy w opakowaniach do 15 kg - w ilości do 300 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: artykuły strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - artykuły strączkowe 1. Groch łuskany, połówki w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 2 000 kg 2. Fasola Jaś w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 4 000 kg 3. Ciecierzyca (cieciorka), pakowana w worki do 5 kg - w ilości do 50 kg Kod CPV 03212200 - 2 warzywa strączkowe suszone, łuskane Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - woda mineralna 1. Woda mineralna, niegazowana, butelki plastikowe 1,5 l - w ilości do 2 000 l Kod CPV 15981000 - 8 wody mineralne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: olej roślinny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V- olej roślinny 1. Olej roślinny, opakowanie 1l, w ilości do 2 000 l Kod CPV 15411100-3 olej roślinny Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: tłuszcz do smarowania pieczywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI - tłuszcz do smarowania pieczywa 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa, kostka 250g, zawartość tłuszczy nie mniej niż 50% - w ilości do 12000 kg Kod CPV 15412200-1 tłuszcze roślinne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 2 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: papryka konserwowa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VII - papryka konserwowa 1. Papryka konserwowa, po odcieku, waga po odcieku do 3 kg - w ilości do 600 kg Kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: pieczarki przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VIII - pieczarki przetworzone 1. Pieczarki krojone w zalewie solnej, po odcieku, waga po odcieku do 2 kg - w ilości do 200 kg Kod CPV 15331135-2 grzyby przetworzone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym (Przedszkole) w Żółwinie.
- Sukcesywne dostawy w II półroczu 2024 r. artykułów spożywczych do Przedszkola nr 376 mieszczącego się w Warszawie, przy ulicy Admiralskiej 17
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 13 przy ul. Rubinowej 16a w Gliwicach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- "Zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju"
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2 w Chorzowie, ul. Sportowa 4 - I/2024
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.