eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krynica-Zdrój › Dostawa artykułów żywnościowych do trzech placówek oświatowych na terenie miasta Krynica-Zdrój

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-04

Krynica-Zdrój: Dostawa artykułów żywnościowych do trzech placówek oświatowych na terenie miasta Krynica-Zdrój
Numer ogłoszenia: 398638 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminne Przedszkole Nr 2 , ul. Reymonta 10, 33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie, tel. 18 471 56 34, faks 18 471 56 34.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gp2krynica.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do trzech placówek oświatowych na terenie miasta Krynica-Zdrój.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do trzech placówek oświatowych na terenie miasta Krynica-Zdrój. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne części zamówienia od 1 do 6. Część 1 przedmiotu zamówienia: Świeże owoce i warzywa. Część 2 przedmiotu zamówienia: Pieczywo i wyroby cukiernicze. Część 3 przedmiotu zamówienia: Mrożonki. Część 4 przedmiotu zamówienia: Produkty ogólnospożywcze i jaja. Część 5 przedmiotu zamówienia: Mięso i wędliny. Część 6 przedmiotu zamówienia: Produkty mleczarskie. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części przedmiotu zamówienia. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Poszczególne części (asortyment, ilość) zostały szczegółowo opisane w Załącznikach Nr 6, 7, 8, 9, 10 i 11 do SIWZ - Formularzach asortymentowo-cenowych. Miejscem realizacji przedmiotu zamówienia będą siedziby poszczególnych placówek oświatowych tj.: 1) Gminne Przedszkole Nr 2 w Krynicy-Zdroju, ul. Reymonta 10, 33-380 Krynica-Zdrój; 2) Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 1 w Krynicy-Zdroju, ul. Piłsudskiego 91, 33-380 Krynica-Zdrój; 3) Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Polskich Olimpijczyków w Krynicy-Zdroju, ul. Kraszewskiego 158, 33-380 Krynica-Zdrój. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ. Dostawy realizowane będą sukcesywnie według faktycznych potrzeb placówek oświatowych na podstawie tzw. zamówień częściowych. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania przedmiotu zamówienia do siedziby ww. placówek oświatowych po uprzednim telefonicznym, pisemnym lub elektronicznym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem, przez uprawnionego pracownika danej placówki. Dostawa i rozładunek przedmiotu zamówienia odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do magazynu właściwej placówki w miejsce wskazane przez pracownika tej placówki. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty w opakowaniach dopuszczonych do przechowywania i transportu żywności z uwzględnieniem rodzaju produktów żywnościowych. Opakowania muszą być nieuszkodzone i czyste. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać zamawiane produkty środkami transportu zapewniającymi należyte zabezpieczenie jakościowe dostarczanego towaru przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniem itd. Osoby wykonujące dostawy muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które zobowiązane są okazać na każde żądanie Zamawiającego. Dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm/, wraz z przepisami wykonawczymi oraz Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych /tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm./. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych dobrej jakości tj.: świeżych, pełnowartościowych, czystych, bez objawów nadpsucia, bez śladów uszkodzenia, w początkowym terminie przydatności do spożycia o właściwej gramaturze. Produkty powinny posiadać walory smakowe, zapachowe i sensoryczne odpowiednie dla danego produktu. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe produktów oraz uszkodzenia powstałe podczas transportu produktów, a także zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru na pełnowartościowy we własnym zakresie i na własny koszt. Ilości wskazane w Załącznikach od Nr 6 do Nr 12 do SIWZ są wielkościami szacunkowymi, przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostaw w wielkościach podanych w ww. załącznikach. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje, iż minimalna kwota, która zostanie zapłacona z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia wyniesie 70 % ceny podanej w formularzu ofertowym. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.40.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Istotne zmiany treści umowy mogą wynikać z następujących okoliczności: 1) wystąpienia siły wyższej; 2) zmiany regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania umowy; 3) gdy z przyczyn organizacyjnych konieczna będzie zmiana osób upoważnionych do dokonywania czynności lub zmiana danych teleadresowych określonych w umowie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gp2krynica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminne Przedszkole Nr 2 w Krynicy-Zdroju, ul. Reymonta 10, 33-380 Krynica-Zdrój.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Gminne Przedszkole Nr 2 w Krynicy-Zdroju, ul. Reymonta 10, 33-380 Krynica-Zdrój, pokój nr 7 /I piętro/.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świeże owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce i warzywa powinny być każdorazowo świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste. Kształt i barwa charakterystyczna dla odmiany. Prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe. Bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników i uszkodzeń, bez śladów pleśni. Dostawy realizowane będą w godzinach od 6:00 do 8:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 6 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 1 przedmiotu zamówienia - Świeże owoce i warzywa. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo i wyroby cukiernicze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo i wyroby cukiernicze powinny być każdorazowo świeże, wypieczone nie mogą być zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie, zabrudzone, spalone, niedopieczone, z lepkim mieszkiem, z obecnością grudek mąki lub soli. Pieczywo nie może mieć gorzkiego lub kwaskowego smaku, nie może być zbyt słone lub niesłone oraz być kruszące się, mieć objawów pleśnienia, psucia lub zawierać ciał obcych. Dostawy realizowane będą w godzinach od 6:00 do 8:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 7 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 2 przedmiotu zamówienia - Pieczywo i wyroby cukiernicze. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożone warzywa i owoce powinny być zdrowe, czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych uszkodzeń mechanicznych. Smak i zapach w stanie zamrożonym charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Ryby mrożone powinny być nieoblodzone, glazura technologiczna max. do 5 % bez tzw. oparzeliny mrozowej-ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą podczas mrożenia. Dostawa winna odbywać się środkiem transportu przystosowanym do przewozu mrożonych artykułów spożywczych celem zachowania ciągu chłodniczego. Dostawy realizowane będą w godzinach od 7:00 do 10:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 8 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 3 przedmiotu zamówienia - Mrożonki. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze i jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty ogólnospożywcze muszą być dostarczane w początkowym terminie przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia. Jaja winny być świeże o wadze właściwej dla poszczególnych kategorii. Jaja muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu. Dostawy realizowane będą w godzinach od 7:00 do 10:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 9 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 4 przedmiotu zamówienia - Produkty ogólnospożywcze i jaja. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wędliny winny być każdorazowo świeże, nierozmrażane, w początkowym okresie terminu przydatności do spożycia. Mięso powinno pochodzić z młodych sztuk. Mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione. Konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się. Smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla danego gatunku mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia. Wędliny powinny być świeże, wystudzone o powierzchni suchej, osłonka ściśle przylegająca. Niedopuszczalne pęknięcia i wyciek farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Dostawy realizowane będą w godzinach od 6:30 do 8:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 10 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 5 przedmiotu zamówienia -Mięso i wędliny. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i produkty mleczarskie muszą być świeże, w początkowym okresie terminu przydatności do spożycia, nie mogą posiadać obcych posmaków, zapachów, smaków np. gorzkiego, mocno kwaśnego, stęchłego, mdłego. Nie mogą być zanieczyszczone organicznie czy mechanicznie, posiadać objawów pleśnienia, nadpsucia. Produkty nie mogą być zdeformowane, zgniecione, porozrywane, zawierać obcych ciał żywych, ani martwych oraz ich pozostałości. Wszystkie produkty muszą mieć oznakowane opakowania. Dostawy realizowane będą w godzinach od 6:30 do 8:00 (od poniedziałku do piątku) do magazynu właściwej placówki oświatowej po uprzednim telefonicznym, elektronicznym lub pisemnym zamówieniu złożonym z jednodniowym wyprzedzeniem przez uprawnionego pracownika danej placówki. Zakres przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 11 do SIWZ - Formularz asortymentowo-cenowy - część 6 przedmiotu zamówienia Produkty mleczarskie. Szczegółowe ilości dostaw w ramach części ze wskazaniem poszczególnych placówek oświatowych określa Załącznik Nr 12 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.