Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-18
Przemyśl: dostawa art. spożywczych
Numer ogłoszenia: 398634 - 2009; data zamieszczenia: 18.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Przemyślu , ul. Rokitniańska 1, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 0-16 678 92 71, faks 0-18 678 61 31.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa art. spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet A 1.Cukier (opak. do 1 kg ) - 4 500 kg 2.Cukier w kostkach (opak. do 500 g ) - 2 kg 3.Dżem truskawkowy - 300 kg 4.Dżem wiśniowy - 300 kg 5.Marmolada wieloowocowa - 450 kg 6.Miód pszczeli - 10 kg 7.Powidła sliwkowe - 300 kg 8.Chrzan konserwowy (opak. do 280 g) - 100,8 kg 9.Drożdże piekarskie - 1 kg 10.Herbata granulowana (opak. do 100 g ) - 120 kg 11.Ketchup (opak. do 1 kg ) - 130 kg 12.Majonez (opak. do 1 kg ) - 60 kg 13.Musztarda (opak. do 1 kg ) - 220 kg 14.Proszek do pieczenia - 0,5 kg 15.Sól (opak. do 1 kg ) - 800 kg 16.Woda mineralna niegazowana ( opak. PET 1,5l) - 950 szt 17.Żelatyna spożywcza - 10 kg 18.Śledzie w oleju (opak. szklane lub z tworzywa sztucznego) - 50 kg 19.Fasola (opak. do 1 kg ) - 500 kg 20.Groch łuskany (opak. do 1 kg ) - 300 kg 21.Margaryna śniadaniowa kostka (opak. 250 g) - 4600 kg 22.Olej uniwersalny (opak. do 1 l ) - 1000 litr 23.Koncentrat pomidorowy 30% (opak. do 1 kg )- 1000 kg 24.Mak - 1 kg 25.Rodzynki - 2 kg 26.Pieczywo lekkie pszenne Wasa (opak. do 1 kg ) - 10 kg 27.Pieczywo lekkie żytnie Wasa (opak. do 1 kg ) - 10 k 28.Kasza gryczana (opak. do 1 kg ) - 600 kg 29.Kasza jęczmienna (opak. do 1 kg ) - 600 kg 30.Kasza manna (opak. do 1 kg ) - 450 kg 31.Makaron świderki (opak. do 1 kg ) - 1800 kg 32.Mąka pszenna (opak. do 1 kg ) - 1800 kg 33.Musli tradycyjne (opak. do 1 kg ) - 4 kg 34.Płatki kukurydziane (opak. do 1 kg ) - 10 kg 35.Płatki owsiane (opak. do 1 kg ) - 70 kg 36.Ryż (opak. do 1 kg ) - 1600 kg 37.Uszka z grzybami - 50 kg 38.Budyń śmietankowy - 5 kg 39.Jaja - 32000 szt 40.Makrela wędzona - 100 kg 41.Groszek konserwowy (opak. do 1 kg ) - 60 kg 42.Kukurydza konserwowa (opak. do 1 kg ) - 60 kg Pakiet B 1.Aromat w płynie do ciasta - 1 litr 2.Barszcz czerwony instant - 40 kg 3.Rosół warzywny (bulion) - 170 kg 4.Cynamon - 5 kg 5.Czosnek granulowany -40 kg 6.Kminek - 2 kg 7.Liść laurowy - 2 kg 8.Przyprawa w płynie do zup, sosów i potraw (opak. do 1 l) - 950 litr 9.Majeranek - 5 kg 10.Ocet (10%) -60 litr 11.Papryka słodka -20 kg 12.Pieprz czarny -20 kg 13.Sos boloński (instant) - 25 kg 14.Sos pieczeniowy (instant) - 30 kg 15.Ziele angielskie - 3 kg 16.Żurek (instant) - 55 kg 17.Koperek suszony (opak. do 1 kg ) - 50 kg 18.Pietruszka suszona (opak. do 1 kg ) - 50 kg Pakiet C 1.Burgery rybne mrożone - 300 kg 2.Paluszki rybne mrożone - 300 kg 3.Ryba mrożona - kostka (mintaj) - 150 kg 4.Mieszanka warzywna 7-mio składnikowa (mrożona) - 300 kg 5.Marchew mrożona - 250 kg 6.Marchew z groszkiem mrożona -160 kg Pakiet D 1.Szprot w pomidorach ( opak. do 170 g) - 255 kg 2.Śledz w oleju ( opak. do 170 g) - 280,5 kg 3.Paprykarz szczeciński (opak. do 330 g) - 627 kg 4.Konserwa turystyczna (opak. do 300 g) -600 kg 5.Konserwa wieprzowa ( opak. do 300 g) - 420 kg 6.Pasztet mazowiecki ( opak. do 300 g) - 450 7.Pasztet drobiowy ( opak. do 131 g) - 262 kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.89.15.00 - Buliony 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: 1.posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania. 2.posiadania wiedzy i doświadczenia, 3.dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 4.sytuacji ekonomicznej i finansowej, 5.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia /art.24 ust.1 i 2 ustawy/ 6.spełniają i przyjmują warunki określone w SIWZ oraz we wzorze umowy..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie oferenci, których oferta odpowiada zasadom określonym w ustawie - Prawo zamówień publicznych - i spełnia wymagania określone w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2.W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać niżej wymienione dokumenty wystawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 2.1 Oświadczenie oferenta o spełnieniu warunków art. 22 ust. 1 Ustawy prawo zamówień publicznych wg formularza stanowiącego załącznik nr 2. 2.2 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . 2.3 Aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 2.4.Umowa regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie tj. umowę spółki cywilnej - w przypadku Wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej. W przypadku konsorcjum - umowę konsorcjum, w takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: 2.4.1.Wykonawcy przedłożą wraz z ofertą umowę określającą strony umowy, cel działania, okres ważności umowy, sposób ich współdziałania, sposób odpowiedzialności , 2.4.2.Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie, 2.4.3.Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem liderem..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Przemyślu
ul. Rokitniańska 1
37-700 Przemyśl.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.11.2009 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Przemyślu ul. Rokitniańska 1 37-700 Przemyśl.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
INNE PRZETARGI Z PRZEMYŚLA
- "Przebudowa dróg na terenie Gminy Przemyśl w miejscowościach: Pikulice, Ostrów, Krówniki i Rożubowice"
- ZINTEGROWANE INWESTYCJE TERYTORIALNE MOF PRZEMYŚL. OPRACOWANIE DOKUMENTACJI PROJEKTOWEJ "ODNOWA I ZAGOSPODAROWANIE PRZESTRZENI PUBLICZNYCH"
- Wykonanie dokumentacji projektowej dla zadania inwestycyjnego pod nazwą "Modernizacja i rozbudowa dróg, miejsc parkingowych i infrastruktury na terenie PANS - etap 1 i 2"
- "Modernizacja kompleksu sportowego "Moje Boisko Orlik 2012" przy Zespole Szkół w Nienadowej" w ramach dofinansowania ze środków Funduszu Rozwoju Kultury Fizycznej.
- Zabezpieczenie osuwiska w ciągu DP Nr 2069R w m. Babice
- Dostawa pieluchomajtek i majtek 2025/2026
więcej: przetargi w Przemyślu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZP/29/2025 - Dostawa konserw mięsnych II
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Trzebini.
- Zakup oraz dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w (27-400) Ostrowcu Świętokrzyskim, ul. Grabowiecka 7 w drugim półroczu 2025 roku
- Dostawa artykułów spożywczych m.in. warzyw, owoców, jaj, mrożonek, ryb
- Dostawa mrożonek dla SPZOZ w Sanoku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego w Krosnowicach
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.