Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-04
Horyniec-Zdrój: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Horyńcu-zdroju na rok 2015
Numer ogłoszenia: 398592 - 2014; data zamieszczenia: 04.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Horyńcu-Zdroju , ul. Sobieskiego 8, 37-620 Horyniec-Zdrój, woj. podkarpackie, tel. 16 631 30 15, faks 16 631 30 15.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.horyniec-zdroj.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Horyńcu-zdroju na rok 2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym o szacunkowej wartości poniżej 30 000 EURO jest zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych w ilości i asortymencie wyszczególnionym w załączniku nr 2 SIWZ z podziałem na pakiety: - Pakiet Nr 1 - mięso, podroby i wędliny, - Pakiet Nr 2 - warzywa i owoce, - Pakiet Nr 3 - ryby i mrożonki, - Pakiet Nr 4 - mleko i nabiał, - Pakiet Nr 5 - pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie - Pakiet Nr 6 - wyroby garmażeryjne - świeże - Pakiet Nr 7 - pozostałe artykuły żywnościowe. - Pakiet Nr 8 - jaja świeże.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje zamówienia uzupełniające, o których mowa w art.67 ust.1 pkt 7 Ustawa Prawo zamówień publicznych (DZ. U. z 2013 r. poz. 984, 1047 i 1473 oraz z 2014r. poz. 423, 768, 811, 915, 1146 i 1232) w zakresie obejmującym zamówienie główne. W przypadku udzielenia zamówień uzupełniających cena usługi zostanie określona w oparciu o podane w ofercie wskaźniki i ceny .
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.22.00.00-6, 15.33.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do przetargu o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do złozenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do przetargu o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do złozenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do przetargu o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do złozenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do przetargu o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do złozenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przystępujący do przetargu o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany do złozenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp.horyniec-zdroj.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Horyńcu-Zdroju
ul. Jana III Sobieskiego 8, 37-620 Horyniec-Zdrój.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Horyńcu-Zdroju ul. Jana III Sobieskiego 8, 37-620 Horyniec-Zdrój (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - mięso, podroby i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE - MIĘSO, PODROBY, WĘDLINY w rodzaju i ilościach okreslonych w załączniku nr 2 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-2, 15.13.17.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - warzywa i owoce..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 2 - warzywa i owoce w rodzaju i ilościach zgodnie z załącznikiem nr 2 do siwz..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-8, 15.30.00.00-0, 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - ryby i mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet nr 3 - ryby i mrożonki w ilościach i rodzaju zgodnie z załąccznikiem nr 2 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.00.00-1, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - mleko, nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 4 - mleko, nabiał w rodzaju i ilościach zgodnych z załacznikiem nr 2 do siwz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pakiet nr 5 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 5 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie w ilościach i rodzaju zgodnie z załącznikiem nr 2 do siwz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: pakiet nr 6 - wyroby garmażeryjne świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 6 - wyroby garmażeryjne świeże w ilościach i rodzajach określonych w załączniku nr 2 do siwz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: pakiet nr 7 - pozostałe artykuły żywnościowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 7 - pozostałe artykuły żywnościowe w rodzaju i ilościach określonych w załączniku nr 2 do siwz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: pakiet nr 8 - jaja świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet nr 8 - jaja świeże w asortymencie i ilościach jak w załączniku nr 2 do siwz.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 31.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI HORYNIEC-ZDRÓJ
- "Dostawa profesjonalnej chemii z systemami dozującymi dla "Uzdrowisko Horyniec" Sp. z o.o."
- Przebudowa budynku szatniowego na stadionie sportowym w Horyńcu-Zdroju
więcej: przetargi HORYNIEC-ZDRÓJ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy warzyw, ziemniaków, jabłek.
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie 1 września 2024r do 31 sierpnia 2025r.
- Dostawa żywności i artykułów spożywczych
- Dostawy przypraw, sosów, wody.
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I BUŁKI TARTEJ
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.