eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi DębicaKurs kucharza

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-12-07

Dębica: Kurs kucharza
Numer ogłoszenia: 397810 - 2010; data zamieszczenia: 07.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 368884 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Sandomierska 41, 39-200 Dębica, woj. podkarpackie, tel. 0-14 681-56-56, 681-56-57, faks 0-14 681-56-59.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kurs kucharza.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zorganizowania i przeprowadzenia kursu kucharza, zwanego dalej kursem dla grupy 14 skazanych, odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym w Dębicy i uczestniczących w projekcie systemowym Cykl szkoleniowo - aktywizacyjny służący podniesieniu kwalifikacji zawodowych osób pozbawionych wolności oraz przygotowaniu ich do powrotu na rynek pracy po zakończeniu odbywania kary pozbawienia wolności. Kurs jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Kurs kucharza - CPV 80530000-8 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz opis jego wykonania 1.Celem kursu jest uzyskanie wiedzy i umiejętności zawodowych w zawodzie kucharz. 2.Uczestnicy kursu powinni zostać przygotowani do realizacji zadań zawodowych związanych z organizowaniem produkcji gastronomicznej, wykonywaniem różnymi technikami i metodami potraw, ciast, napojów, deserów, dobieraniem i posługiwaniem się narzędziami i sprzętem zmechanizowanym stosowanym w gastronomii, ocenianiem jakościowym surowców, półproduktów i gotowych potraw, dobieraniem surowców i półproduktów do produkcji kulinarnej, przechowywaniem środków spożywczych oraz przestrzeganiem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy. 3.Liczba osób do przeszkolenia na kursie - 14 skazanych. 4.W przypadku nie przystąpienia skazanego do kursu lub nieukończenia kursu, wynagrodzenie dla Wykonawcy zostanie zmniejszone o liczbę godzin kursu, w których skazany nie uczestniczył. Zamawiający zastrzega, że w przypadku przerwania uczestnictwa w kursie przed ukończeniem 20% zajęć, bądź nie przystąpienia skazanego do kursu Zamawiający może skierować na zwolnione miejsce nowego skazanego z listy rezerwowej, który zobowiązany będzie realizować obowiązki uczestnika kursu na zasadach określonych niniejszą umową. W takim przypadku Zamawiający pokryje jedynie koszt odpowiadający kosztowi kursu przewidzianego dla jednej osoby. 5.Nabór kandydatów do udziału w kursie przeprowadzi Zamawiający, który skieruje na kurs 14 skazanych oraz dodatkowo przygotuję listę rezerwową z 3 skazanymi. Lista uczestników kursu zostanie ustalona po przeprowadzeniu przez Wykonawcę badań lekarskich. 6.Kurs powinien zakończyć się egzaminem, który przeprowadzi komisja powołana przez Wykonawcę. Czas trwania egzaminu nie wlicza się do liczby godzin kursu. Koszt przeprowadzenia egzaminu pokrywa Wykonawca. Wykonawca może dopuścić do egzaminu tylko te osoby, które mają mniej niż 20 % nieobecności. Osoba, która nie przystąpi do egzaminu oraz posiada mniej niż 20 % nieobecności, jest uprawniona do otrzymania zaświadczenia o ukończeniu kursu, tylko w przypadku jeżeli opuściła jednostkę penitencjarną. 7.Osoba, która ukończy kurs otrzyma zaświadczenie wydane przez Wykonawcę zgodnie z załącznikiem do Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. 2006 nr 31 poz. 216) oraz potwierdzi jego odbiór własnoręcznym podpisem na liście stanowiącej załącznik nr 4 do Umowy. 8.Liczba godzin dydaktycznych - łączna liczba godzin zajęć teoretycznych i praktycznych powinna wynieść 120 godzin dydaktycznych dla każdego uczestnika ( 1 godzina dydaktyczna to 45 minut). W tym zajęcia teoretyczne powinny obejmować 20 godzin, zajęcia praktyczne powinny obejmować 100 godzin. 9.Kurs powinien odbywać się codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach między 8:30 a 16:30, za wyjątkiem świąt, nie więcej niż 8 godzin dydaktycznych dziennie z zastrzeżeniem, że w godzinach od 13:00 do 14:00 uczestników kursu obowiązuje przerwa obiadowa. 10.Miejsce przeprowadzenia zajęć praktycznych i teoretycznych - Zakład Karny w Dębicy, ul. Sandomierska 41, 39-200 Dębica. Zamawiający zobowiązuje się do zapewnienia sali szkoleniowej do przeprowadzenia zajęć teoretycznych oraz pomieszczenia kuchni, w której odbywać się będą zajęcia praktyczne. 11.Wykonawca zapewni uczestnikom kursu: 1)odzież ochronną oraz materiały szkoleniowe, skrypt lub podręcznik zgodnie z tematyką kursu oraz artykuły piśmiennicze niezbędne do prowadzenia notatek, których odbiór każdy uczestnik potwierdzi własnoręcznym podpisem na liście stanowiącej załącznik nr 2 i 3 do Umowy. W przypadku przekazania skazanym podręcznika w załączniku nr 2 do Umowy należy wskazać nr ISBN lub tytuł publikacji i jej autora, 2)sprzęt i narzędzia niezbędne do przeprowadzenia tego rodzaju kursu. Zamawiający udostępni uczestnikom kursu sprzęt oraz narzędzia zakupione z dofinansowania projektu: zestaw kociołków przechylnych elektryczny ZE6 - 1szt., napęd z przystawką do mielenia mięsa i przystawką do rozdrabniania jarzyn - 1 szt., garnek z pokrywką Special Line poj. 52 l. - 7 szt., kuchnia elektryczna 6 płytowa 1 szt., ręczna ostrzałka do noży - 1szt., szczypce cukiernicze - 5 szt. 3)materiały, surowce oraz środki czystości (worki na odpady, preparaty do mycia naczyń, rąk, maszyn i powierzchni roboczych, ręczniki papierowe, myjki, ścierki) które będą zużywane podczas zajęć praktycznych z zastrzeżeniem, że ich łączny koszt musi wynieść 40% ceny kursu kucharza. W ostatecznym zestawieniu poniesionych kosztów wartość zakupu materiałów, surowców i środków czystości może być pomniejszona o kwotę 50zł. 12.Podczas prowadzenia zajęć praktycznych Wykonawca będzie zobowiązany: 1)nadzorować i dbać o prawidłowe wykonanie prac w ramach zajęć praktycznych, 2)dbać o zapewnienie ładu i porządku podczas kursu, w szczególności dbać o utrzymanie w czystości stanowiska pracy, 3)konsultować z osobami wyznaczonymi przez Zamawiającego wszelkich uwag, spostrzeżeń i problemów wynikających podczas trwania kursu. 13.Wykonawca zobowiązany będzie: 1)przed rozpoczęciem kursu, kandydatom na kurs wykonać badania lekarskie o których mowa w § 35 Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 13 lutego 2004 r. w sprawie szczegółowych zasad i trybu prowadzenia nauczania w zakładach karnych. Badanie musi zostać przeprowadzone na terenie Zakładu Karnego w Dębicy. Uzyskanie zaświadczenia lekarskiego stwierdzającego brak przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania pracy, do której uczestnik kursu uzyskuje przygotowanie w wyniku ukończenia przedmiotowego kursu, jest warunkiem przyjęcia skazanego na kurs. W przypadku zaistnienia przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia nauki na kursie kucharza, na badanie lekarskie zostanie skierowany skazany z listy rezerwowej. 2)podczas zajęć praktycznych pobierać próbki żywności o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Zamawiający zapewni warunki do przechowywania próbek żywności. 3)na czas realizacji kursu ubezpieczyć od następstw nieszczęśliwych wypadków wszystkich uczestników kursu, 4)zapewnić kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe odpowiednie do prowadzonego kształcenia. Wykonawca zrealizuje przedmiot zamówienia za pomocą osób odpowiednio przygotowanych do prowadzenia kursu, posiadających odpowiednie wykształcenie w zakresie tematyki prowadzonego kursu, 5)zapewnić nadzór wewnętrzny służący podnoszeniu jakości prowadzonego kształcenia, 6)prowadzić kurs zgodnie z programem i harmonogramem stanowiącymi integralną część umowy. Harmonogram kursu Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającemu w dniu podpisania umowy. Harmonogram kursu powinien zawierać m.in.: nazwę kursu, miejsce prowadzonych zajęć, podział na zajęcia teoretyczne i praktyczne, liczbę godzin, datą oraz godziny w jakich będą odbywać się poszczególne zajęcia, imię i nazwisko wykładowcy, datę przeprowadzenia egzaminu końcowego. W przypadku zmiany harmonogramu, Wykonawca zobowiązany będzie do natychmiastowego powiadomienia na piśmie Zamawiającego o wprowadzonych zmianach. 7)prowadzić odrębną dokumentację przebiegu kształcenia. a)program nauczania, zawierający w szczególności nazwę i zakres kursu, czas trwania i sposób organizacji, wymagania wstępne dla uczestników, cele kształcenia, plan nauczania określający nazwę zajęć edukacyjnych z uwzględnieniem części teoretycznej i praktycznej, treści szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych, wykaz literatury oraz niezbędnych środków oraz materiałów dydaktycznych, sposób sprawdzania efektów szkolenia, b)dziennik zajęć edukacyjnych zawierający listę obecności, wymiar godzin zajęć edukacyjnych i tematy zajęć edukacyjnych, c)protokół z egzaminu, d)rejestr wydanych zaświadczeń lub innych dokumentów potwierdzających uczestnictwo w kursie i uzyskanie kwalifikacji, 8)przeprowadzić wśród uczestników ankietę końcową oceniającą jakość kursu, 9)prowadzić wykaz poniesionych kosztów na zakup materiałów, surowców i środków czystości do prowadzenia zajęć praktycznych, 10)stosować w dokumentacji kursu jednoznacznego określenia formy kształcenia, która powinna być zgodna z Rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. nr 31 poz. 216), 11)systematycznie prowadzić: dziennik, imienne listy obecności uczestników kursu, na których potwierdzana będzie obecność własnoręcznym podpisem długopisem koloru niebieskiego lub zielonego oraz ewidencję czasu pracy wykładowców, 12)dostarczyć Zamawiającemu w terminie do 5 dni od zakończenia kursu kserokopie (podpisanych na każdej stronie za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub upoważnionego pracownika) lub oryginały niżej wymienionych dokumentów: a)dziennik zajęć, b)listy obecności uczestników kursu, c)ewidencję czasu pracy wykładowców, d)ankiety końcowe oceniające jakość kursu, e)listy potwierdzające odbiór odzieży ochronnej, materiałów szkoleniowych oraz piśmienniczych wg Załącznika nr 2 do Umowy i Załącznika nr 3 do Umowy, f)listę potwierdzającą odbiór dokumentu ukończenia kursu wg Załącznika nr 4 do Umowy, g)dokumenty potwierdzające ubezpieczenie uczestników kursu oraz potwierdzenie dokonania opłaty z tego tytułu, h)protokół z przeprowadzonego egzaminu końcowego, i)wykaz poniesionych kosztów na zakup materiałów, surowców i środków czystości wykorzystanych do prowadzenia zajęć praktycznych, j)materiały dydaktyczne ( materiały szkoleniowe, skrypt lub podręcznik, prezentacje). 14.Wszelkie dane osobowe uczestników kursu niezbędne do organizacji i prowadzenia zajęć, Wykonawca winien gromadzić bezpośrednio od osadzonych, będących uczestnikami zajęć, od momentu rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia. Gromadząc, przetwarzając i przechowując dane osobowe uczestników kursu, Wykonawca zobowiązany będzie przestrzegać Ustawę z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych. 15.Wykonawca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o Bezpieczeństwie Żywności i żywienia jak też przepisów wykonawczych do tej ustawy oraz przepisów BHP i ochrony p.poż. podczas kursu. 16.Wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia. 17.Wykonawca zobowiązany będzie do realizacji przedmiotu zamówienia w całości, bez możliwości powierzenia innym podmiotom realizacji przedmiotu zamówienia lub jego części. 18.Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania przepisów obowiązujących w jednostkach organizacyjnych więziennictwa. 19.Dokumentacja kursu oraz program nauczania muszą spełniać warunki określone w przepisie §32 z Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 2 marca 2007r. w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy (Dz. U. nr 47 poz. 315). 20.Materiały szkoleniowe, dokumentacja kursu powinny zawierać logotyp Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki i Unii Europejskiej oraz zapis umożliwiające identyfikację źródeł jego finansowania zgodnie z obowiązującymi przepisami. 21.Sposób prowadzenia zajęć powinien być zróżnicowany i uwzględniać poziom uczestników. 22.Zamawiający oraz instytucje nadzorujące realizację Projektu zastrzegają sobie prawo do dokonywania kontroli sposobu prowadzenia zajęć i wizualizacji. Wykonawca zobowiązuje się umożliwić uprawnionym instytucjom zewnętrznym kontrolę kursu oraz dokumentację w zakresie i na zasadach wynikających z obowiązujących przepisów, zarówno w siedzibie Wykonawcy jak i w miejscu przeprowadzania zajęć. 23.Wykonawca zobowiązany będzie przechowywać dokumentację kursu do końca 2020r..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Cykl szkoleniowo - aktywizacyjny służący podniesieniu kwalifikacji zawodowych osób pozbawionych wolności oraz przygotowaniu ich do powrotu na rynek pracy po zakończeniu odbywania kary pozbawienia wolności. Kurs jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Izba Rzemieślnicza Ośrodek Szkolenia Rzemiosła, ul. Grunwaldzka 19, 35-959 Rzeszów, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22800,00

  • Oferta z najniższą ceną: 22800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22800,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.