eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MysłowiceDostawa przypraw i herbaty ekspresowej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-12

Mysłowice: Dostawa przypraw i herbaty ekspresowej
Numer ogłoszenia: 395966 - 2012; data zamieszczenia: 12.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mysłowice, woj. śląskie, tel. 032 3183400, faks 032 3183399.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: areszt.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa przypraw i herbaty ekspresowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Barszcz biały w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 2. Czosnek granulowany w ilości 60,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 3. Liść laurowy w ilości 50,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 4. Majeranek w ilości 40,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 5. Musztarda w ilości 300,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,2 do 1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 3 miesiące od daty dostawy. 6. Ocet spirytusowy w ilości 500,00 l, pakowany w opakowania jednostkowe 0,5l, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 7. Papryka mielona słodka w ilości 30,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 8. Pieprz czarny mielony w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 9. Przyprawa do bigosu w ilości 30,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 10. Przyprawa do fasoli w ilości 50,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 11. Przyprawa do gulaszu w ilości 60,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 12. Przyprawa do zup w płynie w ilości 900,00 l, pakowana w opakowania jednostkowe 1,00 l, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 13. Przyprawa warzywna do zup i sosów w ilości 1200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 14. Sos cygański w ilości 90,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 15. Sos grzybowy w ilości 120,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 16. Sos myśliwski w ilości 120,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 17. Sos pieczeniowy w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 18. Sos pieczarkowy w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 19. Sos koperkowy w ilości 80,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 20. Sos węgierski w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 21. Sos pomidorowy w ilości 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 22. Sos do sałatek w ilości 50,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 23. Bulion wołowy w ilości 150,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 0,5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 24. Bulion drobiowy w ilości 150,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 0,5 do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 25. Sól jadalna jodowana w ilości 1200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy 26. Ziele angielskie w ilości 40,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 27. Zupa grzybowa w ilości 90,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 28. Zupa pieczarkowa w ilości 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 29. Zupa porowa w ilości 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 30. Zupa pomidorowa w ilości 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 31. Zupa ogonowa w ilości 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 32. Barszcz czerwony w ilości 120,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 33. Żurek instant w ilości 120,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy. 34. Herbata ekspresowa w ilości 300000 szt, o wadze jednostkowej 1,5g, pakowana w opakowania jednostkowe od 20 do 100 szt, minimalny termin przydatności do spożycia 6 miesięcy od daty dostawy..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: brak

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy 2. Formularz cenowy 3. Wykaz osób do kontaktów z Zamawiającym 4. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 5. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych 6. Projekt umowy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać również bezpośrednio w siedzibie zamawiającego ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mysłowice, Biuro Kierownika Działu Kwatermistrzowskiego.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.10.2012 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Mysłowicach ul. Szymanowskiego 6 41-400 Mysłowice Sekretariat lub przesłać pocztą na adres Zamawiającego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.