To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-12-02
Bydgoszcz: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy
Numer ogłoszenia: 394234 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 388178 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Dziecięcy im. J.Brudzińskiego, ul. Chodkiewicza 44, 85-667 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3262100, faks 052 3262101.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Bydgoszczy musi być wykonywana zgodne z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia jakie obowiązują z zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz z godnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz.U. z 2010 r Nr 136 poz.914 z póżn. zmianami). Wszystkie elementy wykonywanej usługi muszą być zgodne z zasadami GHP i GMP oraz Systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (HACCP)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Negocjacje bez ogłoszenia
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów hospitalizowanych poprzez dostawę posiłków (catering) do wyznaczonego miejsca w siedzibie Zamawiającego w oparciu o własną, zewnętrzną bazę żywieniową i własny transport Wykonawcy
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.12.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Usług Gastronomicznych Waldemar Lewicki, ul: Gen. W. Andersa 1, 85-796 Bydgoszcz, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 788700,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 730400,00
Oferta z najniższą ceną: 730400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 730400,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie negocjacje bez ogłoszenia na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z Art. 5 ust.1a Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych w przypadku zamówień niepriorytetowych do których zaliczamy usługi hotelarskie i restauracyjne, zgodnie z art.2a ustawy Pzp z uwzględnieniem postanowień dyrektywy 2004 18 WE Parlamentu Europejskiego zamawiający może udzielić zamówienia w trybach niekonkurencyjnych, tj. w trybie negocjacji bez ogłoszenia lub zamówienia z wolnej ręki także w innych uzasadnionych przypadkach niż określone odpowiednio w art. 62 ust. 1 i 67 ust. 1 w.w ustawy, w szczególności jeżeli zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować co najmniej jedną z następujących okoliczności: naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków, naruszeniem zasad dokonywania wydatków w wysokości i terminach wynikających z wcześnie zaciągniętych zobowiązań, poniesieniem straty w mieniu publicznym, uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. W niniejszej sprawie, przedmiot zamówienia ze względu na swój skomplikowany i złożony charakter między innymi związany z rozpiętością wiekową pacjentów 1-18 lat, różnorodnością diet stosowanych w schorzeniach wieku dziecięcego w tym diet ściśle leczniczych, stanowi przesłankę wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia. W przypadku dynamicznie następujących zmian w zakresie liczby pacjentów czy rodzajów diet, które mogą nastąpić w ostatniej chwili, operator gastronomiczny funkcjonujący w obrębie miasta, będzie mógł szybko zareagować i dostosować ofertę do bieżących potrzeb, co pozwoli na zminimalizowanie prawdopodobieństwa wystąpienia strat wynikających z braku możliwości dostosowania się Wykonawcy do bieżących potrzeb żywieniowych Zamawiającego. Przewidywany termin realizacji zamówienia wynosi 6 miesięcy ,przy czym istnieje możliwość jego skrócenia z uwagi na planowane zakończenie rozbudowy szpitala. Na chwilę obecną inwestor nie wyposażył nowego budynku B 2 ,w którym usytuowany zostanie Blok Żywieniowy. Brak wyposażenia, nie pozwala na rozpoczęcie działalności szpitala w budynku B 2 a tym samym uruchomienia bloku żywieniowego. Po zakończeniu rozbudowy i wyposażeniu szpitala, nastąpi zmiana organizacji żywienia pacjentów. Zamiarem Zamawiającego jest ogłoszenie przetargu nieograniczonego, którego wynikiem będzie podpisanie kontraktu na dzierżawę wraz z wyposażeniem bloku żywieniowego, w celu prowadzenia przez potencjalnego Wykonawcę działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania posiłków dla pacjentów oraz działalności w systemie restauracyjnym. W związku z brakiem wyposażenia całego budynku nie ma możliwości jego zasiedlenia a tym samym rozpoczęcia działań zmierzających do zmiany organizacji żywienia w szpitalu. Dotychczasowa umowa na żywienie pacjentów kończy się 31.12.2014 roku. Wobec konieczności zapewnienia ciągłości żywienia pacjentów, wszczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybach bardziej konkurencyjnych spowodowałoby dla zamawiającego negatywne konsekwencje ekonomiczne i organizacyjne. Według wiedzy Zamawiającego, krąg zainteresowanych złożeniu oferty na świadczenie usług wyżywienia na okres 6 miesięcy a być może krótszy wykonawców nie byłby zbyt szeroki. Można zatem zasadnie przypuszczać, że złożenie oferty byłoby dla Zamawiającego mniej korzystne niż ceny uzyskane toku negocjacji z zaproszonymi wykonawcami. Dokonując analizy stanu faktycznego, tryb negocjacji bez ogłoszenia ze względu na prostszą procedurę pozwoli zmniejszyć wydatki w porównaniu z innymi trybami postępowania. Szpital, jako podmiot finansowany ze środków publicznych, powinien dążyć do racjonalnego wydatkowania środków finansowych. Negocjacje z potencjalnymi Wykonawcami pozwolą Zamawiającemu na uściślenie warunków wykonywania usługi, doprecyzowanie i dookreślenie warunków przyszłej umowy, która ma być zawarta tak, aby uzyskać najlepsze efekty z danych nakładów finansowych.
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Dostawa części elektronicznych na potrzeby UKW w Bydgoszczy
- Zakup aparatury medycznej: Zestaw do endoskopii Kapsułkowej, Kabina z promiennikami UVB, Laser Frakcyjny CO2, Lampa do terapii fotodynamicznej, Cieplarka płynów infuzyjnych - typ A i typ B
- Świadczenie usług pocztowych na rzecz Urzędu Miasta Bydgoszczy
- Odbiór i zagospodarowanie odpadów komunalnych z Punktów Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) zlokalizowanych w gminie Bydgoszcz.
- Wynajem sprężarki śrubowej zmiennoobrotowej
- Usługi związane ze stałą całodobową ochroną osób i mienia oraz monitoringiem i konserwacją systemów ochrony w Bydgoszczy, Kusowie i w Łysomicach, z uwzględnieniem podziału na części - 3 zadania
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
- Usługa cateringowa podczas Gali Prezydenta Miasta Suwałk "Włócznia Jaćwingów" i Balu Prezydenta Miasta Suwałki
- Zapewnienie wyżywienia dla uczestników kursów, szkoleń oraz członków Rady BCU w ramach projektu "Utworzenie Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie CUKIERNICTWO w Powiecie Wieluńskim"
- Świadczenie usługi cateringu - przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 1 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania, dostarczania i dowożenia całodziennego wyżywienia dla 56 mieszkańców Domu Pomocy społecznej w Miedarach w 2026 roku
- Catering w okresie od 1 stycznia 2026 roku do 31 grudnia 2026 roku - tryb podstawowy
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





