eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-02

Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów
Numer ogłoszenia: 393934 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 20 , ul. Sempołowskiej 2a, 00-574 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 628 47 45, 797 409 153, faks 22 628 47 45.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.p20@edu.um.warszawa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: gminna samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 7 pakietów: 1: Pieczywo wyroby piekarskie 2: Nabiał 3: Warzywa, Owoce, Mrożonki, Jaja 4: Mięso, Wędliny 5: Produkty pozostałe 6: Ryby 7: Mrożonki.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2, 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art. 22 ust.1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. nr 113 z 2010 r. poz. nr 759 z późn. zmian. Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art. 22 ust.1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. nr 113 z 2010 r. poz. nr 759 z późn. zmian. Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wymaga udokumentowania spełnienia tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art. 22 ust.1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. nr 113 z 2010 r. poz. nr 759 z późn. zmian. Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu wymagań zawartych w art. 22 ust.1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (j.t. Dz. U. nr 113 z 2010 r. poz. nr 759 z późn. zmian. Ocena spełnienia warunku udziału w postępowaniu zostanie dokonana w oparciu o złożone oświadczenie metodą spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz ogólny oferty; oferta cenowa; pełnomocnictwa dla osób podpisujących ofertę; ustanowienie pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy;wpis do ewidencji działalności gospodarczej lub inny dokument, z którego wynika umocowanie do reprezentowania wykonawcy, o ile nie jest to przedłożone w ramach załącznika Nr 4

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Nie przewiduje się zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy z wyjątkiem zmian, których konieczność wprowadzenia wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, zmian przewidzianych w § 2 ust. 3 projektu umowy załączonego SIWZ, a nadto gdy: 1. nastąpią przekształcenia własnościowe, 2. nastąpią zmiany techniczne lub organizacyjne, 3. nastąpią zmiany adresu, 4. zmianie ulega nr katalogowy lub wielkość opakowań, przy czym cena musi być proporcjonalna do ceny podanej w ofercie, 5. następuje konieczność poprawienia pomyłek, 6. Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w terminie określonym w § 1 ust. 3, Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zakupu interwencyjnego od innego Wykonawcy w ilości i asortymencie niezrealizowanej w terminie dostawy. W przypadku zakupu interwencyjnego zmniejsza się wielkość przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu, 7. wprowadza się zamienniki o właściwościach takich samych lub lepszych (w razie zakończenia produkcji , wstrzymania, wycofania produkcji) - cena nie wyższa niż w ofercie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.p20@edu.um.warszawa.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi Nr 20 ul. S. Sempołowskiej 2a, 00-574 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2010 godzina 15:00, miejsce: PRZEDSZKOLE Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI Nr 20 00-574 WARSZAWA, UL. S. SEMPOŁOWSKIEJ 2A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO, WYROBY PIEKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka Kajzerka 40 g szt 800 Bułka Wrocławska 250 g kg 900 Bułka Grahamka 100 g szt 500 Drożdżówka z jabłkiem 60 g szt 200 Drożdżówka z serem 60 g szt 200 Drożdżówka z budyniem 60 g szt 200 Rogal min. 100 g szt 600 Chałka duża 350 g szt 100 Chleb biały duży 570 g szt 400 Chleb razowy 500 g szt 400 Chleb razowy z ziarnem 500 g szt 400 Pączki 50 g szt 600 Croissant francuski 70 g szt 300 ciastka w paczkach po 200 g szt 500 bułki maślane szt 500 ciasta na wagę różne smaki kg. 100 Ciasto drożdżowe kg. 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło w kostkach 200g min.75 % tł op. 800 Mleko 2 % pasteryzowane - opakowanie foliowe litr 5 000 Twaróg półtłusty kg 390 Ser topiony 40% tł. 100 g szt. 180 Śmietana do zupy 18% 0,5 l op. 240 Deser ze śmietaną min. 175 g op. 500 Deser pianka min. 90 g op. 500 Jogurt 150 g op. 500 Jogurt pitny 1l op. 30 Serek homogenizowany min. 140 g różne smaki op. 1 400 Śmietana tortowa 36% 0,5l op. 10 serek typu ostrowia szt. 300 Maślanka 1litr szt. 30 Ser żółty 45% tł, 90% s.w.s. kg. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: WARZYWA, OWOCE, JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula kg 60 Groch łuskany kg 28 Jabłka kg 800 Kapusta biała kg 150 Kapusta czerwona kg 60 Kapusta kiszona kg 250 Kapusta pekińska szt. 100 Marchew świeza kg 300 Ogórki kiszone kg 140 Ogórki świeże kg 100 Papryka świeża kg 70 Pieczarki kg 50 Pietruszka korzeń kg 10 Pomidory świeże kg 200 Selery kg 70 Fasolka szparagowa kg 20 Kalafior szt. 25 Ziemniaki kg 3000 Jaja kurze średnie szt. 6000 Banany kg 200 Por kg 40 Cykoria szt. 30 Sałata szt. 130 Gruszka kg 380 Fasolka biała kg 20 brokuły szt. 20 Cukinia kg 20 Rzodkiewki szt. 180 Koper p. 450 Natka p. 500 szczypiorek p. 200 Dymka p. 70 Burak kg 40 Włoszczyzna swieża p. 600 Pomarańcze kg 120 Mandarynki kg 70 Winogrona kg 50 Brzoskwinie kg 30 Nektarynki kg 30 Cytryny kg 25 Kiwi szt. 500 Ananasy w puszce szt. 50 Brzoskwinie w puszce szt. 50 Śliwki kg 60 Truskawki kg 20 Arbuzy kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Karkówka bez kości kg 30 łopatka wieprz.b/k kg 180 Schab bez kości kg 40 Piersi z kurczaka kg 50 Piersi z indyka kg 80 Szynka wiep.b/k kg 40 Kurczaki kg 300 Udka kurczaka kg 60 Wątróbka drobiowa kg 45 Cielęcina przednia kg 30 Wołowe zadnie kg 15 Pręga wołowa kg 40 Boczek wędzony kg 20 Boczek surowy kg 10 Cielęcina zadnia kg 15 Żeberka wieprz. kg 10 Udziec z indyka kg 60 Żoładki drobiowe. kg 15 Kura rosołowa kg 20 Udziec kaczy kg 10 Słonina kg 16 Golonki indycze kg 20 Golonki wieprzowe kg 10 Parówki drobiowe kg 80 Parówki wieprzowe odtłuszczone kg 80 Kiełbasa podwawelska kg 50 Kiełbasa myśliwska kg 20 Polędwica sopocka kg 16 polędwica łososiowa kg 16 Kiełbasa myśliwska kg 10 Kiełbasa biała kg 40 Szynka drobiowa kg 10 szynka gotowana kg 20 Szynkowa kg 10 Kabanosy kg 17 Pasztet drobiowy kg 18 Pasztet w puszkach szt. 150 Pasztet tradycyjny kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PRODUKTY POZOSTAŁE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chrzan tarty słoik 0,27 kg szt. 30 Cukier puder 0,5 kg szt. 15 Cukier waniliowy a 32 g szt. 100 Ćwikła z chrzanem 0,27 l słoik szt. 20 Dżem wysokosłodzony trusk. 0,27kg szt. 150 Herbata granulowana a 100 g kg 5 Kasza jęczmienna wiejska 1kg kg 60 Kasza manna kg 30 Kawa zbożowa typu Inka 500 g szt. 50 Koncentrat buraczany szt. 30 Koncentrat pomidorowy 200g szt. 300 Majonez 280g szt. 80 Makaron nitki kg 50 Makaron świderki kg 50 Margaryna kg 10 Mąka poznańska kg 300 Mąka ziemniaczana kg 30 Miód wielokwiatowy szt 10 Musztarda a 180 ml, 175 g szt. 20 Ocet 0,5l szt. 3 Olej 0,900 g litr 180 Płatki kukurydziane typu Nestle 250 g op. 100 Płatki owsiane kg 30 Ryż kg 80 Herbata owocowa torebka 20 szt. szt. 50 Kakao 18% 100 g szt. 50 Sól 1kg. kg 70 Syrop z cytryny (słodka zaprawa) op. a 0,5l szt. 20 Kisiel na 0,5l szt. 200 Budyń na 0,5l szt. 200 Cukier kg 680 Pietruszka susz. op. 5 Czosnek granulowany op. 5 Kminek op. 5 Kwasek cytrynowy 0.05 op. 60 Liście laurowe 0,01 op. 50 Majeranek 10 g op. 50 Papryka słodka 10 g op. 20 Pieprz mielony czarny 20 g op. 50 Przyprawa Kucharek lub odpowiednik kg 3 Przyprawa do potraw w płynie op. 26 Ziele angielskie 10 g op. 30 Kostki rosołowe 12 szt po min.10 g op. 50 drożdże kg 4 proszek do pieczenia 30 g szt. 30 soki owocowe w op 1 litr szt. 600 soczki owocowe w op 0,2 szt. 300 rumianek p.20 szt op. 40 mięta p.20 szt op. 40 szczaw w słoikach 200 g szt 40 ogórki przecier 200 g szt 40 owoce suszone kg 20 sosy do mięs szt 30 keczup łagodny min 480 g szt 20 Makaron nitki kg 100 makaron do sosu kg 60 Żur w torebkach szt. 100 Barszcz biały szt 100 kerm do pieczywa typu nutella 0,5 kg szt. 30 krem do ciast 0,200 szt 40 oliwa z oliwek 1 litr szt 20 galaretki owocowe szt 200 kukurydza w puszkach 285 g szt 20 czerwona fasolka konserwowa szt 28 Płatki kukurydziane 0,250 g szt 75 Płatki śniadaniowe 0,250 g szt 80 Mieszanka musli 0,250 g szt 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby mrożone - Mintaj płaty extra kg 60 Sola filety mrożone kg 60 Tuńczyk w oleju min. 170 g szt 60 Sardynki rybne w pusz. 120 g szt 50 dorsz świeży kg 30 Tuńczyk w sosie wł min. 170 g szt 30 panga filet min170g pak po 10 szt szt 30 Makrela wędzona kg 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożonka kg 80 mieszanka owocowa mrożonka kg 200 Truskawka kg 60 Fasolka szparagowa kg 80 Szpinak kg 30 Brukselka kg 20 Buraczki kg 20 Marchew w kostka kg 20 Marchew z groszkiem kg 20 Kalafior kg 25 Bukiet warzyw kg 30 Kluski ślaskie kg 50 Kluski kopytka kg 50 Uszka z kapustą kg 10 Włoszczyzna w paski kg 60 Pyzy kg 20 Włoszczyzna na patelnię kg 10 Zupa jarzynowa kg 20 Barszcz ukraiński kg 10 Porzeczka czarna kg 30 Jagody kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.