eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowiceusługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu posiłku (kolacji) w lokalu Wykonawcy dla 5 osób w dniu 29 listopada 2011 r. w związku z organizacją spotkania w ramach projektu Design Silesia II

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-23

Katowice: usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu posiłku (kolacji) w lokalu Wykonawcy dla 5 osób w dniu 29 listopada 2011 r. w związku z organizacją spotkania w ramach projektu Design Silesia II
Numer ogłoszenia: 391740 - 2011; data zamieszczenia: 23.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Województwo Śląskie, ul. Ligonia 46, 40-037 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2078562, faks 32 2078578 , strona internetowa www.slaskie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: usługa restauracyjna polegająca na przygotowaniu i podaniu posiłku (kolacji) w lokalu Wykonawcy dla 5 osób w dniu 29 listopada 2011 r. w związku z organizacją spotkania w ramach projektu Design Silesia II.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa stanowić będzie integralną część spotkań z ekspertami w ramach realizowanego od kwietnia br. projektu Design Silesia. Z uwagi na ustalony przez Referat Pomocy Technicznej Informacji i Promocji termin spotkania na dzień 29 listopada br., w chwili obecnej nie ma możliwości udzielenia zamówienia w trybach podstawowych określonych ustawą Pzp, np. przetargu nieograniczonego. W ww. spotkaniu kluczową rolę odgrywa udział eksperta zagranicznego ds. projektowania reprezentującego Design Wales - międzynarodowe centrum wiedzy nt. rozwoju programów wsparcia designu i odpowiednich polityk na poziomie regionalnym i krajowym, która zajmuje się również realizacją programów w zakresie projektowania usług publicznych. Paul Thurston jest członkiem Rady Ekspertów w ramach projektu Design Silesia, która czuwa nad odpowiednią realizacją zadań. Design Wales - reprezentowana przez Paula Thurstona, będzie nadzorować i koordynować realizację zadania Projektujemy sektor publiczny, w ramach którego wybrani uczestnicy z naszego regionu pod okiem Ekspertów ww. organizacji zbadają w trzech instytucjach w województwie śląskim, czy oferowane przez nie usługi dostępne są bez ograniczeń dla wszystkich, czy odpowiadają na potrzeby mieszkańców, co utrudnia ich realizację oraz jak je usprawnić. W efekcie wypracowany zostanie raport zawierający wyniki analizy, zdefiniowane problemy i rekomendacje zmian..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    W przedmiotowej sprawie zaistniały przesłanki do zastosowania złagodzonego reżimu udzielania zamówień w stosunku do tzw. usług niepriorytetowych art. 5 ust. 1a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.). Jak wynika z załącznika nr 2 do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 stycznia 2010r., w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym (Dz. U. z 2010 r. Nr 12, poz. 68), usługa restauracyjna została zakwalifikowana do tzw. usług niepriorytetowych. Zgodnie z art. 5 ust. 1a pkt 4 ustawy Pzp, zamawiający ma możliwość wszczęcia postępowania m.in. w trybie zamówienia z wolnej ręki także w innych uzasadnionych wypadkach niż określonych odpowiednio w art. 67 ust. 1 ustawy Pzp, w szczególności jeżeli zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować (zgodnie z brzmieniem art. 5 ust. 1a pkt 4 ustawy Pzp) uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. Konieczność terminowej realizacji projektu Design Silesia IIuzasadniaja zastosowanie trybu udzielenia zamówienia z wolnej ręki.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • Restauracja Tatiana Sp. z o.o, ul. Staromiejska 5, 40-013 Katowice, kraj/woj. śląskie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.