Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-10-10
Hajnówka: WĘDLINY, MIĘSO i WYROBY MIĘSNE ORAZ DRÓB I WYROBY DROBIOWE
Numer ogłoszenia: 391286 - 2012; data zamieszczenia: 10.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Hajnówce , ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, woj. podlaskie, tel. 0-85 6832007 w.120, 6832008, faks 0-85 6832978.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: WĘDLINY, MIĘSO i WYROBY MIĘSNE ORAZ DRÓB I WYROBY DROBIOWE.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa Wędlin, mięsa i wyrobów mięsnych oraz drobiu i wyrobów drobiowych z podziałem na części: Zadanie I. Wędliny i mięso 1. Kiełbasa parówkowa CPV 15131130-5 - 1720kg 2. Kiełbasa krakowska parzona CPV 15131130-5 - 350 kg 3. Kiełbasa mortadela CPV 15131130-5 - 1500kg 4. Kiełbasa podwawelska CPV 15131130-5 - 250 kg 5. Kiełbasa szynkowa wieprzowa CPV 15131130-5 - 150 kg 6. Kiełbasa szynkowa wołowa CPV 15131130-5 - 100 kg 7. Kiełbasa zwyczajna CPV 15131130-5 - 1000 kg 8. kiełbasa jarmarczna CPV15131130-5 - 700 kg 9. Kiełbasa toruńska CPV15131130-5 - 250 kg 10. Kiełbasa żywiecka parzona CPV15131130-5 - 150 kg 11. Mielonka CPV 15131130-5 - 1300 kg 12. Parówki cienkie CPV 15131130-5 - 900 kg 13. Kiełbaski cienkie CPV 15131130-5 - 600 kg 14. Pieczeń CPV 15131120-2 - 600 kg 15. Klops CPV 15131420-5 - 500 kg 16. Salceson biały CPV 15131134-3 - 800 kg 17. Salceson czarny CPV 15131134-3 - 800 kg 18. Pasztetowa CPV 15131310-1 - 800 kg 19.Pasztet mięsny CPV 15131310-1 - 800 kg 20. Kiełbasa biała parzona CPV 15131130-5 - 770 kg 21. Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II CPV 15113000-3 - 800 kg 22. Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III CPV 15113000-3 - 200 kg 23. Mięso wieprzowe z łopatki bez kości CPV1513000-3 - 1000kg 24. Boczek surowy CPV 1513000-3 - 250 kg 25. Podgardle wieprzowe CPV 1513000-3 - 350kg 26. Mięso wołowe do kiełbas kl. II CPV 15111100-0 - 400kg 27. Mięso wołowe antrykot CPV 15111100-0 - 300kg 28. Wątroba wieprzowa CPV 15131131-2 -1600kg 29. Serca wieprzowe CPV 1513000-3 - 250kg 30. Kaszanka CPV 15131134-3 - 800 kg Zadanie II. Drób i wyroby drobiowe 1. Udka z kurczaka/ćwiartki CPV 15112210-1 - 1200 kg 2. Mortadela drobiowa CPV -15131135-0 - 600 kg 3. Pasztet drobiowy CPV - 15131500-0 - 600 kg 4. Piersi z kurczaka CPV - 15112000-6 - 90 kg 5. Skrzydełka z kurczaka CPV - 15112000-6 - 300 kg Podane ilości są ilościami max. w ciągu trwania umowy i mogą ulec zmniejszeniu w zależności od aktualnej liczby osób osadzonych przebywających w jednostce penitencjarnej. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzowego do kiełbas kl. II i III. Warunki płatności oraz warunki dostawy zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 4 do SIWZ, który stanowi integralną część SIWZ..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.20-2, 15.13.14.20-5, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.11.11.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.11.35-0, 15.11.20.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 12.11.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gob.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Hajnówce, 17-200 Hajnówka, ul. Warszawska 67 sekretariat, lub adres e-mail: as_hajnowka@sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.10.2012 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Hajnówce, 17-200 Hajnówka, ul. Warszawska 67 sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wędliny i mięso.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa : 1. Kiełbasa parówkowa CPV 15131130-5 - 1720kg 2. Kiełbasa krakowska parzona CPV 15131130-5 - 350 kg 3. Kiełbasa mortadela CPV 15131130-5 - 1500kg 4. Kiełbasa podwawelska CPV 15131130-5 - 250 kg 5. Kiełbasa szynkowa wieprzowa CPV 15131130-5 - 150 kg 6. Kiełbasa szynkowa wołowa CPV 15131130-5 - 100 kg 7. Kiełbasa zwyczajna CPV 15131130-5 - 1000 kg 8. kiełbasa jarmarczna CPV15131130-5 - 700 kg 9. Kiełbasa toruńska CPV15131130-5 - 250 kg 10. Kiełbasa żywiecka parzona CPV15131130-5 - 150 kg 11. Mielonka CPV 15131130-5 - 1300 kg 12. Parówki cienkie CPV 15131130-5 - 900 kg 13. Kiełbaski cienkie CPV 15131130-5 - 600 kg 14. Pieczeń CPV 15131120-2 - 600 kg 15. Klops CPV 15131420-5 - 500 kg 16. Salceson biały CPV 15131134-3 - 800 kg 17. Salceson czarny CPV 15131134-3 - 800 kg 18. Pasztetowa CPV 15131310-1 - 800 kg 19.Pasztet mięsny CPV 15131310-1 - 800 kg 20. Kiełbasa biała parzona CPV 15131130-5 - 770 kg 21. Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II CPV 15113000-3 - 800 kg 22. Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III CPV 15113000-3 - 200 kg 23. Mięso wieprzowe z łopatki bez kości CPV1513000-3 - 1000kg 24. Boczek surowy CPV 1513000-3 - 250 kg 25. Podgardle wieprzowe CPV 1513000-3 - 350kg 26. Mięso wołowe do kiełbas kl. II CPV 15111100-0 - 400kg 27. Mięso wołowe antrykot CPV 15111100-0 - 300kg 28. Wątroba wieprzowa CPV 15131131-2 -1600kg 29. Serca wieprzowe CPV 1513000-3 - 250kg 30. Kaszanka CPV 15131134-3 - 800 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.20-2, 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.11.11.00-0, 15.13.11.31-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.11.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i wyroby drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób i wyroby drobiowe 1. Udka z kurczaka/ćwiartki CPV 15112210-1 - 1200 kg 2. Mortadela drobiowa CPV -15131135-0 - 600 kg 3. Pasztet drobiowy CPV - 15131500-0 - 600 kg 4. Piersi z kurczaka CPV - 15112000-6 - 90 kg 5. Skrzydełka z kurczaka CPV - 15112000-6 - 300 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 15.13.11.35-0, 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 12.11.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z HAJNÓWKI
- DOSTAWA W RAMACH LEASINGU OPERACYJNEGO NACZEPY Z RUCHOMĄ PODŁOGĄ
- "Przebudowa drogi leśnej w ramach zadania pn.: "Budowa mijanek na drodze leśnej - dojazd pożarowy nr 13"
- Remont dachów bloków szpitalnych A,B,C,E i Przychodni Rej 1
- Wywóz, odbiór i utylizację odpadów komunalnych niesegregowanych i segregowanych oraz specjalnych wytwarzanych w SPZOZ w Hajnówce
- Dostawa komputerów stacjonarnych typu All-in-One
- Dostawa w ramach leasingu operacyjnego nowego samochodu ciężarowego 4x2 typu "hakowiec" z wciąganą na podwoziu hakowym cysterną asenizacyjną w ilości 1 szt.
więcej: przetargi w Hajnówce »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 6 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- Sprzedaż i sukcesywna dostawa świeżego mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Chróścinie-Wsi
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Mistrzostwa Sportowego w Chorzowie, ul. Harcerska 2 - I/2024
- Dostawa artykułów spożywczych na II półrocze 2024- Mięso, wędliny oraz Drób
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.