eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Elbląg › DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-03-14

Elbląg: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 38631 - 2013; data zamieszczenia: 14.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. 12 Lutego 4a, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 611-21-09, faks 55 611 21 79.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I część - TŁUSZCZE I OLEJ: 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu 18% - 30% w opakowaniach jednostkowych do 500 g, szacunkowa roczna ilość - 3500 kg, PN-92/A-86907, kod CPV - 15430000-1 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu minimum 50% w opakowaniach jednostkowych do 250 g, szacunkowa roczna ilość - 2000 kg, PN-A-86907, kod CPV - 15430000-1 3.Olej roślinny jadalny w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 900 l, PN-A-86908:2000, kod CPV - 15411100-3 II część - RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE: 1.Proszek jajeczny, szacunkowa roczna ilość - 40 kg, PN-89/A-86502, kod CPV - 15890000-3 2.Majonez w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 86950, kod CPV -15871273-8 3.Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 150 kg, PN/R-75520, kod CPV -15331000-7 4.Groszek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN-76/A-77803, kod CPV -15331000-7 5.Jabłka prażone w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 500 kg, PN-A-77608:1997, kod CPV -15332140-7 6.Koncentrat pomidorowy 30%, szacunkowa roczna ilość - 1000 kg, PN-75/A-77601, kod CPV -15331134-5 7.Kukurydza konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN-R-75377:1996, kod CPV -15331000-7 8.Ogórek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN-A-77801:1997, kod CPV -15331000-7 9.Papryka konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN-V-74016:2001, kod CPV -15331000-7 10.Bułka tarta, szacunkowa roczna ilość - 240 kg, PN - A - 74113, kod CPV -15811500-1 11.Kasza jęczmienna, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN-87/A-74203, kod CPV -15613000-8 12.Kasza manna, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN-88/A-74036, kod CPV -15613300-1 13.Makaron nitki, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1 14.Makaron świderki, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1 15.Mąka pszenna typ 550, szacunkowa roczna ilość - 1200 kg, PN-91/A-74022, kod CPV -15612100-2 16.Mąka ziemniaczana, szacunkowa roczna ilość - 60 kg, PN-93/A-74710, kod CPV -15312000-8 17.Płatki owsiane górskie, szacunkowa roczna ilość - 300 kg, PN-82/A-74037, kod CPV - 15613380-5 18.Ryż łuskany, szacunkowa roczna ilość - 1600 kg, PN-A-74220:1997, kod CPV - 15611000-4 19.Cukier, szacunkowa roczna ilość - 2000 kg, PN - A - 82201, kod CPV - 15831200-4 20.Cukier waniliowy, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - A - 74850, kod CPV - 15833000-6 21.Dżem w opakowaniach jednostkowych 25 g, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15332290-3 22.Dżem niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 0,5 kg, szacunkowa roczna ilość - 60 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3 23.Marmolada w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 1700 kg, PN-93/A-75103, kod CPV - 15332230-5 24.Miód sztuczny w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 900 kg, PN - 88/A - 77626, kod CPV - 15831600-8 25.Powidła śliwkowe w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 900 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3 26.Herbata czarna granulowana, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - ISO - 3720, kod CPV - 15863200-7 27.Kisiel, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94051, kod CPV - 15833100-7 28.Zupa w proszku Barszcz biały, szacunkowa roczna ilość - 130 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 29.Zupa w proszku Rosół drobiowy, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 30.Koncentrat w proszku Sos biały, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15871200-6 31.Zupa w proszku Grzybowa, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 32.Zupa w proszku Żurek, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 33.Koncentrat w proszku Bulion grzybowy, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 34.Koncentrat w proszku Bulion jarzynowy, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 35.Koncentrat w proszku Bulion wołowy, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 36.Kwasek cytrynowy, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN - 81/A - 79734, kod CPV - 15890000-3 37.Majeranek, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN - A - 86958, kod CPV - 15872000-1 38.Musztarda w opakowaniach jednostkowych do 5 kg, szacunkowa roczna ilość - 700 kg, PN - A - 86964, kod CPV - 15871250-1 39.Ocet w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 200 l, PN - A - 79733, kod CPV - 15871110-8 40.Pieprz czarny mielony, szacunkowa roczna ilość - 25 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872100-2 41.Curry, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1 42.Cynamon, szacunkowa roczna ilość - 6 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1 43.Czosnek granulowany, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - R - 75518, kod CPV - 15872000-1 44.Gałka muszkatołowa mielona, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872200-3 45.Imbir mielony, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872500-6 46.Kurkuma, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 47.Liść laurowy, szacunkowa roczna ilość - 8 kg, PN - 82/R - 78011, kod CPV - 15872000-1 48.Papryka ostra mielona, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 49.Papryka słodka mielona, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 50.Ziele angielskie, szacunkowa roczna ilość - 8 kg, PN - 85/R - 87018, kod CPV - 15872000-1 51.Przyprawa w proszku uniwersalna typu Jarzynka, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - A - 79008, kod CPV - 15871270-7 52.Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 400 l, PN - A - 94052, kod CPV - 15871270-7 53.Sól jodowana, szacunkowa roczna ilość - 1000 kg, PN - C - 84081, kod CPV - 15872400-5 54.Koper suszony, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7 55.Pietruszka nać suszona, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7 56.Zioła prowansalskie, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86967/5, kod CPV - 15872000-1 57.Kostka sojowa, szacunkowa roczna ilość - 30 kg, PN - ISO 5506:2002, kod CPV - 15330000-0 58.Kotlety sojowe, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - ISO 5506:2002, kod CPV - 15330000-0 59.Syrop, sok owocowy - koncentrat, szacunkowa roczna ilość - 1200 l, PN - 94/A - 75951, kod CPV - 15321800-2.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 i o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.04.2013 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.