Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-11-24
Poznań: Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 385548 - 2014; data zamieszczenia: 24.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ogród Zoologiczny w Poznaniu , ul. Browarna 25, 61-063 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8768209, faks 061 8773533.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.poznan.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - Ogród Zoologiczny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców. Przedmiot zamówienia Opis 1. Warzywa korzeniowe. Marchew obcinana (ilość: do 52.000 kg); Wymagania Zamawiającego: -dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią w pęczkach - do ok. 1000 pęczków (w 1 pęczku 10 szt.) Warzywa myte. Marchew konsumpcyjna nieselekcjonowana Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.500 kg); Wymagania Zamawiającego: do 10000 kg sukcesywnie przez cały rok + do 7500 kg dodatkowo w okresie od 15 maja 2015 do 15 października 2015, dodatkowo w sezonie letnim przez okres ok. 1,5 miesiąca botwina/burak czerwony z liśćmi - do ok. 6000 pęczków (waga 1 pęczka - ok 200 g) Warzywa myte. Burak czerwony konsumpcyjny nieselekcjonowany. Seler korzeń obcinany (ilość: do 2.500 kg) Wymagania Zamawiającego: dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca seler z nacią do ok. 200 szt. Warzywa myte. Seler konsumpcyjny nieselekcjonowany. Pietruszka korzeń obcinana (ilość: do 2.200 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Pietruszka konsumpcyjna nieselekcjonowana. Por (ilość: do 2.300 sztuk); Przez okres ok. 2 m-cy szczypior z cebulą w pęczkach - do ok. 250 pęczków (waga 1 pęczka - ok. 100 g) Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Ziemniaki (ilość: do 3.300 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Ziemniaki konsumpcyjne nieselekcjonowane. 2. Sałata zielona Ilość: do 12.800 sztuk; Wymagania Zamawiającego: -waga: szt. ok 100-140g. 3. Natka pietruszki Ilość: do 360kg; 4. Warzywa sezonowe krajowe Pomidory (ilość: do 600 kg). Ogórek gruntowy (ilość: do 450 kg). Papryka czerwona (ilość: do 50 kg). Kabaczek (cukinia) (ilość: do 80 kg). Kalafior (ilość: do 120 szt.) Brokuł (ilość: do 120 szt.) 5. Dynia Ilość: do 1.700 kg Wymagania Zamawiającego: -waga: szt. 3-5 kg -dostawa sukcesywnie od 1 stycznia do końca maja 2015 r. i od 15 października do końca roku 2015 6. Kukurydza Kukurydza (kolby) (ilość: do 1.200 sztuk) Wymagania Zamawiającego: - miękka, jadalna Kukurydza (pędy-całe z kolbami) (ilość: do 6.000 szt.) Wymagania Zamawiającego: - zielone, nie zgniłe 7. Buraki pastewne Ilość: do 17.000 kg; Wymagania Zamawiającego: - dostawy od 1 stycznia do 15 maja i od 15 października do 31 grudnia 2015 r. 8. Warzywa szklarniowe lub importowane - Papryka czerwona (ilość: do 60 kg); - Cykoria - pakowana w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 160 kg); - Kapusta pekińska (ilość: do 160 sztuk); - Ogórek zielony (ilość: do 300 kg); - Pomidor (ilość: do 500 kg); - Kalafior (ilość: do 200 sztuk); - Brokuły (ilość: do 120 sztuk); - Sałata lodowa (ilość: do 60 sztuk); - Cukinia (ilość: do 20 kg); - Seler naciowy (ilość: do 55 sztuk); - Mix sałat (ilość: do 10 kg); - Pieczarki (ilość: do 10 kg); Wymagania Zamawiającego: - dostawy przez cały rok, - dostawa ogórków, pomidorów i kalafiora poza sezonem występowania na rynku krajowym. 9. Owoce krajowe - Jabłka (ilość: do 58.000 kg); - Gruszki (ilość: do 4.200 kg). 10. Owoce sezonowe krajowe Ilość: do 2.200 kg; Wymagania Zamawiającego: -dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, brzoskwinie, śliwki. 11. Owoce importowane - Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 320 kartonów); - Pomarańcze (ilość: do 500 kg); - Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 280 kg) oraz dodatkowo do 680 sztuk, - dostawy przez cały rok sukcesywnie; - Awokado (ilość: do 480 sztuk); - Melon żółty (ilość: do 530 sztuk); - Winogrono (ilość: do 950 kg); - Arbuzy [ilość: do 1.900 kg (waga każdej sztuki do 4 kg)] 12. Owoce świeże do mrożenia (w sezonie) - Truskawka z szypułką (ilość: do 1.000 kg) - Czereśnia z pestką (ilość: do 800 kg) - Śliwka z pestką (ilość: do 500 kg) 13. Owoce suszone - Rodzynki (ilość: do 50 kg); - Figi (ilość: do 70 kg); - Żurawina (ilość: do 3 kg); - Wiśnia (ilość: do 3 kg); - Banany (ilość: do 3 kg); - Morela suszona (ilość: do 3 kg); - Daktyle (ilość: do 3 kg); - Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 25 kg). 14. Owoce mrożone - Truskawka (ilość: do 500 kg), - Śliwka z pestką (ilość: do 300 kg), - Czereśnia z pestką (ilość: do 300 kg). Wymagania Zamawiającego: - owoce pakowane po 10 kg w kartony oznaczone wagą, datą ważności i określeniem producenta, klasa: 1-2. 15. Owoce (przetwory) - Kompoty (0,9 l) /śliwka, truskawka, wiśnia/ (ilość: do 480 słoików); - Mus jabłkowy (0,7 - 0,9 l) (ilość: do 85 szt.); - Brzoskwinie - połówki (do 700 g) (ilość: do 280 puszek); - Ananasy - plastry (do 450 g) (ilość: do 175 puszek). 16. Warzywa mrożone - Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 170 kg); - Groszek mrożony (ilość: do 90 kg); - Szpinak cały lub krojony (ilość: do 52 kg); - Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg). Ogólne wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji: - Warzywa i owoce dostarczane do Ogrodu Zoologicznego powinny być dobrej jakości, świeże, nieuszkodzone, pozbawione nawozów chemicznych, - warzywa wskazane w zadaniu nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 zależnie od gatunku i rodzaju powinny być zapakowane w worki po 5-10 kg lub w skrzynki, - dostawy owoców i warzyw wskazanych w zadaniach 1-11 oraz 13 będą dokonywane dwa razy w tygodniu, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego - zgłoszonym faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, na teren Nowego ZOO przy ul. Browarnej 25 i Starego ZOO przy ul. Zwierzynieckiej 19, - dostawy w ramach zadań nr 12, 14, 15, 16 będą dokonywane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, do magazynu przy ul. Browarnej 25, - dostawy, terminy oraz wielkość dostaw częściowych będą uzgadniane z wyznaczonymi pracownikami Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zrealizuje dostawę na każdorazowe zamówienie Zamawiającego, nie wcześniej niż w terminie 4 dni i nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania zamówienia, - dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań będą odbywać się do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu w godz. 07:00 do 11:00, - Zamawiający dopuszcza możliwość rezygnacji z dostawy, po uprzednim zawiadomieniu Wykonawcy faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, - rozładunek odbywać się będzie przy pomocy pracowników Zamawiającego w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, - Wykonawca zapewnia właściwy dla utrzymania parametrów i jakości dostarczanych produktów sposób transportu. W trakcie transportu produkty muszą być zabezpieczone przed działaniem czynników zewnętrznych (wilgocią, zabrudzeniem, itp.), - produkty dostarczone do Ogrodu Zoologicznego nie spełniające ww. wymogów będą komisyjnie sprawdzane z Wykonawcą, - koszty transportu ponosi Wykonawca, - termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w chwili dostawy nie może być krótszy niż ? okresu jego przydatności do spożycia. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0, 15.33.21.00-5, 15.33.24.10-1, 15.33.11.70-9, 15.33.24.10-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 16.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełnienia niniejszego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
a) odpowiednie pełnomocnictwa wraz z dokumentem potwierdzającym umocowanie do udzielania pełnomocnictw b) oświadczenie wskazujące część zamówienia, której wykonanie wykonawca powierzy podwykonawcom
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
a) warunki oraz termin płatności, w szczególności w przypadku konieczności uwzględnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego, jak również w przypadku gdy ze względu na interes Zamawiającego zmiana warunków oraz terminu płatności jest konieczna b) sposób wykonania przedmiotu zamówienia, w szczególności gdy zmiana sposobu realizacji zamówienia wynika ze zmian w obowiązujących przepisach prawa bądź wytycznych mających wpływ na wykonanie zamówienia c) ograniczenie zakresu przedmiotu umowy, w przypadku zaistnienia okoliczności, w których zbędne będzie wykonanie danej części zamówienia wraz ze związanym z tym obniżeniem wynagrodzenia d) wystąpienie niekorzystnych warunków atmosferycznych - w przypadku wystąpienia klęski żywiołowej lub gdy warunki atmosferyczne lub inne obiektywne okoliczności uniemożliwiają wykonanie przedmiotu umowy; w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące terminu zakończenia dostaw e) zmiana zakresu przedmiotu umowy i wynagrodzenia, jeżeli wystąpią okoliczności powodujące zmniejszenie zakresu przedmiotu zamówienia; w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące wynagrodzenia wykonawcy f) zmiana osobowa: zmiana osób, przy pomocy których wykonawca realizuje przedmiot umowy, na inne spełniające warunki określone w SIWZ lub zmiana - za zgodą Zamawiającego - podwykonawców wskazanych w umowie (lub zakresu wskazanego w ofercie jako planowany do powierzenia podwykonawcom); w umowie zostaną wprowadzone zmiany dotyczące osób lub/i podmiotów, przy pomocy których wykonawca realizuje zamówienie, oraz zmiany dotyczące zakresu rzeczowego wykonywanego przez podwykonawców g) zaistnienie okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi; zmianie może ulec termin realizacji zamówienia
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zoo.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ogród Zoologiczny w Poznaniu
ul. Browarna 25
61 - 063 Poznań.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2014 godzina 10:30, miejsce: Siedziba Zamawiającego: Ogród Zoologiczny w Poznaniu ul. Browarna 25 61 - 063 Poznań.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa korzeniowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew obcinana (ilość: do 52.000 kg); Wymagania Zamawiającego: -dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią w pęczkach - do ok. 1000 pęczków (w 1 pęczku 10 szt.) Warzywa myte. Marchew konsumpcyjna nieselekcjonowana. Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.500 kg); Wymagania Zamawiającego: do 10000 kg sukcesywnie przez cały rok + do 7500 kg dodatkowo w okresie od 15 maja 2015 do 15 października 2015, dodatkowo w sezonie letnim przez okres ok. 1,5 miesiąca botwina/burak czerwony z liśćmi - do ok. 6000 pęczków (waga 1 pęczka - ok 200 g) Warzywa myte. Burak czerwony konsumpcyjny nieselekcjonowany. Seler korzeń obcinany (ilość: do 2.500 kg) Wymagania Zamawiającego: dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca seler z nacią do ok. 200 szt. Warzywa myte. Seler konsumpcyjny nieselekcjonowany. Pietruszka korzeń obcinana (ilość: do 2.200 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Pietruszka konsumpcyjna nieselekcjonowana. Por (ilość: do 2.300 sztuk); Przez okres ok. 2 m-cy szczypior z cebulą w pęczkach - do ok. 250 pęczków (waga 1 pęczka - ok. 100 g) Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Ziemniaki (ilość: do 3.300 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. Ziemniaki konsumpcyjne nieselekcjonowane..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Sałata zielona.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 12.800 sztuk; Wymagania Zamawiającego: -waga: szt. ok 100-140g..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Natka pietruszki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 360 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa sezonowe krajowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pomidory (ilość: do 600 kg). Ogórek gruntowy (ilość: do 450 kg). Papryka czerwona (ilość: do 50 kg). Kabaczek (cukinia) (ilość: do 80 kg). Kalafior (ilość: do 120 szt.) Brokuł (ilość: do 120 szt.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dynia.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 1.700 kg Wymagania Zamawiającego: -waga: szt. 3-5 kg -dostawa sukcesywnie od 1 stycznia do końca maja 2015 r. i od 15 października do końca roku 2015.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kukurydza.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kukurydza (kolby) (ilość: do 1.200 sztuk) Wymagania Zamawiającego: - miękka, jadalna Kukurydza (pędy-całe z kolbami) (ilość: do 6.000 szt.) Wymagania Zamawiającego: - zielone, nie zgniłe.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Buraki pastewne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 17.000 kg; Wymagania Zamawiającego: - dostawy od 1 stycznia do 15 maja i od 15 października do 31 grudnia 2015 r.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa szklarniowe lub importowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Papryka czerwona (ilość: do 60 kg); - Cykoria - pakowana w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 160 kg); - Kapusta pekińska (ilość: do 160 sztuk); - Ogórek zielony (ilość: do 300 kg); - Pomidor (ilość: do 500 kg); - Kalafior (ilość: do 200 sztuk); - Brokuły (ilość: do 120 sztuk); - Sałata lodowa (ilość: do 60 sztuk); - Cukinia (ilość: do 20 kg); - Seler naciowy (ilość: do 55 sztuk); - Mix sałat (ilość: do 10 kg); - Pieczarki (ilość: do 10 kg); Wymagania Zamawiającego: - dostawy przez cały rok, - dostawa ogórków, pomidorów i kalafiora poza sezonem występowania na rynku krajowym..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Owoce krajowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Jabłka (ilość: do 58.000 kg); - Gruszki (ilość: do 4.200 kg)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Owoce sezonowe krajowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość: do 2.200 kg; Wymagania Zamawiającego: -dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, brzoskwinie, śliwki..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Owoce importowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 320 kartonów); - Pomarańcze (ilość: do 500 kg); - Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 280 kg) oraz dodatkowo do 680 sztuk, - dostawy przez cały rok sukcesywnie; - Awokado (ilość: do 480 sztuk); - Melon żółty (ilość: do 530 sztuk); - Winogrono (ilość: do 950 kg); - Arbuzy [ilość: do 1.900 kg (waga każdej sztuki do 4 kg)].
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Owoce świeże do mrożenia (w sezonie).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Truskawka z szypułką (ilość: do 1.000 kg) - Czereśnia z pestką (ilość: do 800 kg) - Śliwka z pestką (ilość: do 500 kg).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Owoce suszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Rodzynki (ilość: do 50 kg); - Figi (ilość: do 70 kg); - Żurawina (ilość: do 3 kg); - Wiśnia (ilość: do 3 kg); - Banany (ilość: do 3 kg); - Morela suszona (ilość: do 3 kg); - Daktyle (ilość: do 3 kg); - Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 25 kg)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Owoce mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Truskawka (ilość: do 500 kg), - Śliwka z pestką (ilość: do 300 kg), - Czereśnia z pestką (ilość: do 300 kg). Wymagania Zamawiającego: - owoce pakowane po 10 kg w kartony oznaczone wagą, datą ważności i określeniem producenta, klasa: 1-2..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.21.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Owoce (przetwory).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Kompoty (0,9 l) /śliwka, truskawka, wiśnia/ (ilość: do 480 słoików); - Mus jabłkowy (0,7 - 0,9 l) (ilość: do 85 szt.); - Brzoskwinie - połówki (do 700 g) (ilość: do 280 puszek); - Ananasy - plastry (do 450 g) (ilość: do 175 puszek)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.21.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 170 kg); - Groszek mrożony (ilość: do 90 kg); - Szpinak cały lub krojony (ilość: do 52 kg); - Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg)..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Opracowanie dokumentacji projektowej na remont budynków nr 1 i 2 w Poznaniu przy ul. 3 Pułku Lotniczego 6
- Wsparcie psychologa w punkcie informacyjnym w Centrum Integracji Cudzoziemców w Pile
- Zakup i dostawa sprzętu jednorazowego użytku dla Laboratorium Mikrobiologii oraz Laborarotium przy ul. Długiej 1/2 i ul. Szamarzewskiego 84
- Zakup samochodu
- Sukcesywne dostawy części zamiennych do pojazdów Wojewódzkiej Stacji Pogotowia Ratunkowego w Poznaniu
- DOSTAWA WYPOSAŻENIA SPADOCHRONOWEGO
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa warzyw i owoców do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo - Rekreacyjnego AQUA - ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu
- Dostawa produktów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części
- DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW W ROKU 2024
- "Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Zespołu Placówek Oświatowych w Piekoszowie"
- Sukcesywne dostawy żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Pakówce w okresie od 01.07.2024 r. do 30.09.2024 r. - III kwartał.
więcej: Warzywa, owoce i orzechy »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.