eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród Bobrzański › dostawa produków mięsnych



Ogłoszenie z dnia 2005-08-02

POZYCJA 38534

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Nowogród Bobrzański: dostawa produków mięsnych Czy niniejsze zamówienie jest objęte zakresem Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA): Tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiającego: Jednostka Wojskowa nr 3036, do kontaktów: 068 3276555 w. 169, 108 - Zygmunt Olkiewicz 068 3276555 w. 230 - Zdzisław Szudzichowski, Zawiszy Czarnego, 66-011 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 068 3276555 w. 108, 167, fax 068 3216201, e-mail: jw930362@unet.pl. 2) Adres, pod którym można uzyskać dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym można uzyskać dokumentację: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na którym należy przesłać oferty/wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: taki jak w pkt. I.1). 5) Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Rodzaj zamówienia na roboty budowlane: 1.2) Rodzaj zamówienia na dostawy: kupno. 1.3) Rodzaj zamówienia na usługi: 1.4) Czy jest to umowa ramowa: Nie. 1.5) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produków mięsnych. 1.6) Opis/przedmiot zamówienia: Zadanie nr 1: wołowina Zadanie nr 2: cielęcina Zadanie nr 3: wieprzowina Zadanie nr 4: podroby wieprzowe Zadanie nr 5: tłuszcze zwierzęce - słonina świeża Zadanie nr 6: wędliny podrobowe Zadanie nr 7: wędliny wołowe Zadanie nr 8: wędliny wieprzowe Zadanie nr 9: tłuszcze zwierzęce - smalec wieprzowy Zadanie nr 10: drób Zadanie nr 11: wędliny drobiowe. 1.7) Miejsce wykonywania robót budowlanych, usług lub miejsce dostaw: Żagań, Wędrzyn, Czerwieńsk, Sulechów, Międzyrzecz, Krosno Odrzańskie, Nowogród Bobrzański, Dobra n/Kwisą, Świętoszów. Kod NUTS: 1.8) Nomenklatura 1.8.1) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.11.00 - Wołowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.11.12.00 - Cielęcina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.12.00 - Cielęcina Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 1.8.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 1.9) Podział zamówienia na części: Tak. Oferty można składać w odniesieniu do: wszystkich części. 1.10) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia 2.1) Całkowita wartość lub zakres zamówienia: Zad nr 1: netto: 317 884 euro Zad nr 2: netto: 63 389 euro Zad nr 3: netto: 617 444 euro Zad nr 4: netto: 8 839 euro Zad nr 5: netto: 3 437 euro Zad nr 6: netto: 36 799 euro Zad nr 7: netto: 17 165 euro Zad nr 8: netto: 684 883 euro Zad nr 9: netto: 21 961 euro Zad nr 10: netto: 142 442 euro Zad nr 11: netto: 85 459 euro. 2.2) Opcje. Opis i termin, w którym mogą być wykonane: 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczęcia: 01.01.2006; data zakończenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia 1.1) Wymagane wadia i gwarancje: Zad 1 12 950 zł Zad 2 2 600 zł Zad 3 25 060 zł Zad 4 360 zł Zad 5 130 zł Zad 6 1 500 zł Zad 7 700 zł Zad 8 27 910 zł Zad 9 890 zł Zad 10 5 850 zł Zad 11 3 550 zł. 1.2) Główne war. finans. i płatności i/lub odwoł. do odp. przepisów: na podstawie faktury - 30 dni od jej otrzymania. 1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa dostawców, wykonawców lub usługodawców, której udzielono zamówienia: zgodnie z SIWZ. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy, dostawcy lub usługodawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: W postępowaniu mogą wziąść udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznycjch i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 w/w ustawy. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana wg formuły: spełnia-nie spełnia. Niespełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem oferenta bądź odrzuceniem oferty. 2.1.1) Stan prawny - wymagane dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; b) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej dopuszczenia zakładu do prowadzenia produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia c) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej spełnienia wymagań weterynaryjnych (sanitarno-higienicznych) przez środki transportu prowadzącego działalność w zakresie transportu produktów pochodzenia zwierzęcego d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; f) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spełecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych platności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; g) w przypadku podpisywania dokumentów/oświadczeń przez pełnomocnika - oryginał pełnomocnictwa/upoważnienia, wystawiony zgodnie z wymogami ustawowymi, podpisany przez prawnie upoważnionych przedstawicieli wykonawcy do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę o ile takie pełnomocnictwo/upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów h) aktualny dokument wystawiony przez inspektora Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej uprawniający do dostaw dla wojska na teren wojwewództw lubuskiego i dolnośląskiego i) dokument wystawiony przez właściwy organ weterynarii sanepidu lub firmę upoważnioną do stwierdzenia,że wykonawca przedmiotu zamówienia posiada w swoim zakładzie wdrożony system HACCP. 2.1.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa - wymagane dokumenty: a) informacja banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzająca wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy i w tym względzie posiadają stan środków finansowych na rachunku bankowym w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty lub zdolność kredytową w wysokości co najmniej 8% wartości składanej oferty, a rachunek bankowy nie jest zajęty tytułami egzekucyjnymi - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert b) polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (ubezpieczenie deliktowe i za produkt). 2.1.3) Zdolność techniczna - wymagane dokumenty: a) wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw - minimum 3 dostawy, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - w zakresie finansowym o wartości nie mniejszej niż 70% wartości oferty każde b) dokumenty (np referencje, opinie) potwierdzające, że dostawy wymienione w wykazie zostały wykonane należycie - co najmniej 3 dokumenty. 3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi 3.1) Czy świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu: Nie. 3.2) Czy osoby prawne będą zobow. do wskazania nazwisk oraz kwalifikacji zawod. pracowników odpowiedz. za wyk. zamówienia: Nie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Rodzaj procedury: przetarg nieograniczony. 1.1) Czy wybrano już kandydatów: Nie. 1.2) Uzasadnienie wyboru procedury przyspieszonej: 1.3) Wcześniejsze publikacje dotyczące tego samego zamówienia 1.3.1) Wstępne ogłoszenie informacyjne dotyczące tego samego zamówienia: 1.3.2) Inne wcześniejsze publikacje: 1.4) Przewid. liczba dostawców, którzy zostaną zapr. do skład. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez zamawiającego: 99/2005. 3.2) Warunki uzyskania dokumentów zamówienia oraz dokumentów dodatkowych: dostępne do 20.09.2005, cena - 30 PLN. Warunki i sposób płatności: zgodnie z SIWZ. 3.3) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: 20.09.2005 godzina 10:00. 3.4) Wysłanie zaproszenia do składania ofert do wybranych kandydatów (w procedurze ograniczonej i negocjacyjnej): przybliżona data: 3.5) Język lub języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: polski. 3.6) Termin związania ofertą: liczba dni: 60 od ostat. term. skład. ofert. 3.7) Warunki dotyczące otwarcia ofert 3.7.1) Osoby upoważnione do obecności podczas otwarcia ofert: Komisja Przetargowa. 3.7.2) Data, godzina i miejsce: 20.09.2005, godzina 10:30, Jednostka Wojskowa nr 3036 66-011 Nowogród Bobrzański budynek nr 745,sala odpraw.

SEKCJA VI: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy publikacja ogłoszenia jest nieobowiązkowa: Nie. 2) O ile dotyczy, wskazać, czy zamówienie ma charakter powtarzający się okresowo oraz podać przybliżone terminy publikacji kolejnych ogłoszeń: 3) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze środków UE: Nie. 4) Informacje dodatkowe: 5) Data wysłania ogłoszenia: 27.07.2005. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE O CZĘŚCIACH ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: antrykot wołowy b/k kręgosłupa, wołowina ekstra, polędwica wołowa, wołowina zrazowa b/k. 3) Zakres lub wartość: 67 668 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 2 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.12.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: udziec cielęcy b/k, łopatka cielęca b/k. 3) Zakres lub wartość: 8 340 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 3 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: karkówka, łopatka, schab, żeberka, szynka, mieso wieprzowe drobne. 3) Zakres lub wartość: 201 859 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 4 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: wątroba wieprzowa. 3) Zakres lub wartość: 11 406 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 5 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.21.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: słonina świeża. 3) Zakres lub wartość: 3 770 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 6 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34, 15.13.11.31. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: pasztetowa, salceson włoski, ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej. 3) Zakres lub wartość: 32 994 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 7 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.32. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: kiełbasa szynkowa wołowa specjalna. 3) Zakres lub wartość: 6560 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 8 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33, 15.13.12.00, 15.13.12.10, 15.13.12.20. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: kiełbasa, parówka, mortadela, kabanosy, baleron, szynka, boczek. 3) Zakres lub wartość: 306 550 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 9 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.21.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: smalec wieprzowy. 3) Zakres lub wartość: 16 920 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 10 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10, 15.11.22.20, 15.11.23.00. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: uda całe z kurczaka, filet z piersi kurczaka, indyka, wątroba z kurczaka, żołądki z kurczaka. 3) Zakres lub wartość: 75 454 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy: CZĘŚĆ Nr: 11 1) Nomenklatura 1.1) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35. 1.2) Inna odpowiednia nomenklatura (CPA/NACE/CPC): 2) Krótki opis: parówki drobiowe, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa. 3) Zakres lub wartość: 45 230 kg 4) Wskazanie innego terminu rozpoczęcia wykonania/terminu dostawy:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.