eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świerklaniec › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Ośrodka Rekreacji



Ogłoszenie z dnia 2010-11-26

Świerklaniec: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Ośrodka Rekreacji
Numer ogłoszenia: 385328 - 2010; data zamieszczenia: 26.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Rekreacji , ul. Parkowa 30, 42-622 Świerklaniec, woj. śląskie, tel. 032 2844330, faks 032 2844490.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.palackawalera.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.palackawalera.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowy zakład budżetowy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Ośrodka Rekreacji.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa: - mleka i przetworów mlecznych ( CPV 15511000-3 ) - warzyw i owoców mrożonych ( CPV 15300000-0, 15331170-9 ) - (CPV 15311200-3) ziemniaki, krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone - wyrobów cukierniczych o przedłużonej trwałości, przypraw, herbaty, kasz, przetworów zbożowych, soków (CPV 15842000-2 ) - tłuszczy ( CPV 15411200-4) - ryb (CPV15222000-0) w asortymencie i ilości określonych w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania zamówionych ilości. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od realizacji zamówienia w momencie zaistnienia sytuacji, której nie mógł wcześniej przewidzieć i wykonanie zamówienia nie należałoby w interesie Zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, których wartość nie przekroczy 20% wartości zamówienia podstawowego na zasadach określonych w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy. Rozdział 6. I

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.30.00.00-0, 15.21.12.00-3, 15.84.20.00-2, 15.41.12.00-4, 15.22.20.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zgodnie z SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, a w odniesieniu do uprawnień, o których mowa w art. 40 ust. 5 ustawy z dnia 11 maja 2001 r o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia -organu Inspekcji Weterynaryjnej, potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów ( Podstawa: art.27 ust 1 i 2 ustawy, Dz. U. 2005, Nr 31,poz. 265 z późn. zm.) 2.Dokument potwierdzający spełnianie warunków sanitarnych przez środek transportu, jakim przewożona będzie żywność z uwzględnieniem jego marki i nr rejestracyjnego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.palackawalera.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Rekreacji w Świerklańcu ul. Parkowa 30 42-622 Świerklaniec.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2010 godzina 08:00, miejsce: Gminny Ośrodek Rekreacji w Świerklańcu ul. Parkowa 30 42-622 Świerklaniec.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: pakiet nr 1 - dostawa mleka i przetworów mlecznych ( CPV 15511000-3 ).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Masło osełkowe 300g lub równoważne-15530000-2-szt.-1200 2-Masełka jednorazowe 1szt.- 10g-15530000-2-szt.-3500 3-Mleko 3,2% opak. 1 litr -15511000-3-szt.-1500 4-Kefir - opak. 0,4kg -15551000-5-szt.-30 5-Mleko zagęszczone niesłodzone 375ml-15512100-1-szt.-1000 6-Serki jednorazowe tartare opak. - 6szt x20g lub równoważne-15542000-9-op.-200 7-Rama Cremefine do gotowania Knorr 15% -1 l lub równoważne-15431110-2-szt.-100 8-Rama Cremefine do ubijania Knorr 33% - 1 L lub równoważne-15431110-2-szt.-200 9-Serek biały Bieluch- opak. 150g-15542100-0-szt.-100 10-Jogurt naturalny - opak. 0,4kg-15551310-1-szt.-50 11-Ser topiony krążek 200g -15542200-1-szt.-110 12-Ser żółty blok np. gouda twardy-15544000-3-kg-200 13-Sery miękkie pleśniowe. Camembert lub równoważne szt.-120g różne smaki-15542000-9-szt.-300 14-Ser Feta 18% 1opak. - 250-300g-15542300-2-szt.-150 15-Ser oscypek opak. -0,5kg-15542300-szt.-100 16-Ser żółty wiórki mozarella-15544000-3-kg-600 17-Ser Mozarella w zalewie szt. -125g lub równoważne-15542000-9-szt.-450 18-Bita śmietana w aerozolu -15512900-9-litr-400 19-Drożdże kg-15898000-9-kg-10 20-Ser pleśniowy Rokpol-15543100-7-kg-10 21-Rama combi profi. 3,7litra Knorr lub równoważne-15431110-2-szt.-7 22-Nutella krem pakowany jednorazowo 1szt. - 20g lub równoważny-15842200-4-szt.-1000 23-Jogurt owocowy opak.130- 150g*-15551300-8-szt.-1000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pakiet nr 2 -dostawa warzyw i owoców mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Brokuły, paczka 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-70 2-Mieszanka chińska, paczka 1kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-10 3-Bukiet warzyw, paczka 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-100 4-Szpinak siekany kulki, paczka 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-15 5-Grzyby kurki mrożone całe, paczka 2,5kg : np. Oerlemans lub równoważne -15331170-9-szt.-35 6-Grzyby borowik kostka, paczka 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-50 7-Pieczarki mrożone plastry 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-szt.-10 8 -Szpinak liście, paczka 2,5kg np. Oerlemans lub równoważne-15331170- 9-szt.-10 9-Szparagi całe białe np. Oerlemans lub równoważne-15331170- 9-kg-40 10-Szparagi całe zielone np. Oerlemans lub równoważne-15331170- 9-kg-40 11-Groszek zielony np. Oerlemans lub równoważne-15331170-9-kg-10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: pakiet nr 3 - ziemniaki, krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Frytki proste ekspress opak. 2,5 kg np. McCain, lub równoważne-15311100-2-op.-400 2-Kuleczki ziemniaczane opak. 2,5kg np. McCain lub równoważne-15311200-3-op.-50 3-Ćwiartki ziemniaczane ze skórą opak. 2,5kg np. McCain lub równoważne-15311200-3-op.-200 4-Szyszki opak. 1,5np. McCain lub równoważne-15311200-3-op.-50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.12.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pakiet nr 4 - dostawa - wyrobów cukierniczych o przedłużonej trwałości, przypraw, herbaty, kasz, przetworów zbożowych, soków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cukier opak. 1kg-15831000-4-kg-500 2-Mąka pszenna opak. 1kg-15612100-2-kg-1000 3-Mąka ziemniaczana np. Superior lub równoważne- opak. 1kg-15623000-1-kg-500 4-Makaron nitka opak.-0,25kg np. Goliar lub równoważne-15851100-9-szt.-300 5-Makaron Farfalle (kokardki) opak. 5kg np. Hugli lub równoważne-15851100-9-szt.-15 6-Makaron Rogate (rurki) opak. 5kg np. Hugli lub równoważne-15851100-9-szt.-15 7-Makaron Spaghetti opak.5kg np. Hugli lub równoważne-15851190-6-szt.-10 8-Ryż długoziarnisty op. 5kg np. Hugli lub równoważne-15611000-4-szt.-30 9-Morela suszona op. -0,2kg * -15332410-1-szt.-20 10-Orzech włoski - opak. 1kg -01131000-4-kg-25 11-Śliwki suszone bez pestek - opak. 1kg -15332410-1-kg-50 12-Migdały płatki - opak. 1kg-15332100-5-kg-15 13-Rodzynki irańskie ciemne - opak. 1kg -15332412-5-kg-10 14-Sos czekoladowy 1L-15871260-4-szt.-120 15-Sos truskawkowy lub malinowy1L -15871260-4-szt.-20 16-Dżemy jednorazowe 1szt - 20g różne smaki-15332290-3-szt.-800 17-Miody naturalne jednorazowe 1szt - 20g różne smaki-15831600-8-szt.-500 18-Koncentrat pomidorowy hugli lub równoważne- opak. 1kg-15331425-2-kg-60 19-Ketchup np. tortex lub równoważne - opak. 5kg-15871230-5-Szt.-70 20-Majonez dekoracyjny np. knorr lub równoważne- opak. 3kg-15871273-8-Szt.-100 21-Musztarda sarepska opak. 3kg-15871250-1-Szt.-70 22-Barszcz czerwony koncentrat opak. - 0,38l Krakus lub równoważne-15331000-7-szt.-100 23-Chrzan tarty - opak. 1kg-15871250-1-kg-100 24-Ocet spirytusowy 10% szt. - 0,5litra-15871110-8-szt.-200 25-Ogórek konserwowy 1 szt.-0,9litra -15331400-1-szt.-250 26-Kapary hiszpańskie 1szt. - 0,72kg -15331000-7-szt.-20 27-Fasola czerwona 1 szt. - 0,425 litra -15331400-1-Szt.-30 28-Groszek konserwowy 1szt - 0,400 litra -15331462-3-szt.-60 29-Kukurydza konserwowa 1szt. - 0,425 L -15331460-9-szt.-300 30-Oliwki czarne drylowane 1 szt.-0,935 kg-15331450-6-szt.-20 31-Oliwki zielone drylowane z papryką 1 szt. - 0,92 kg -15331450-6-szt.-30 32-Papryka czerwona 1szt - 0,72 litra -15331136-9-szt.-200 33-Seler cięty 1 szt. 0,320 litra-15331400-1-Szt.-250 34-Żurawina do mięs 1 szt. - 0,314 litra -15332100-5-szt.-60 35-Brzoskwinie połówki 1szt. - 0,82kg-15332150-0-szt.-30 36-Ananas op. 565g--szt.-150 37-Zaprawa cytrynowa 1litr -15890000-3-szt.-100 38-Pieczarki 1szt. - 0,8 litra -15331480-5-szt.-150 39-Buraczki wiórki 1szt - 370 ml -15331000-7-szt.-50 40-Przyprawa do drobiu np. knorr, lub równoważne - opak. 1kg-15870000-7-kg-15 41-Przyprawa do grilla np. knorr, lub równoważne opak. 1kg-15870000-7-kg-10 42-Przyprawa do ryb np. hugli lub równoważne opak. 1kg-15872200-3-kg-10 43-Przyprawa warzywna 1szt - 4,7kg np. hugli lub równoważne-15871270-7-szt.-25 44-Chilli opak. 1kg-15872200-3-kg-2 45-Curry -15872200-3-kg-5 46-Czosnek granulowany np. hugli lub równoważne-15872200-3-kg-20 47-Kminek mielony -15872200-3-kg-4 48-Liście laurowe -15871000-4-kg-1 49-Majeranek -15872300-4-kg-3 50-Oregano -15872000-1-kg-2 51-Papryka ostra -15872000-1-kg-3 52-Papryka słodka np. hugli lub równoważne-15872000-1-kg-4 53-Pieprz czarny mielony np. knorr, hugli lub równoważne-15872100-2-kg-20 54-Pieprz kolorowy np. knorr lub równoważne-15872200-3-kg-5 55-Pietruszka suszona np. hugli lub równoważne-15893100-5-kg-3 56-Przyprawa do potraw chińskich np. hugli lub równoważne-15872000-1-kg-3 57-Przyprawa do gyrosa np. knorr lub równoważne-15872000-1-kg-3 58-Tymianek -15872300-4-kg-2 59-Żelatyna spożywcza np. hugli lub równoważne-15800000-6-kg-50 60-Ziele angielskie -15871000-4-kg-5 61-Koperek suszony np. hugli lub równoważne-15893100-5-kg-2 62-Zioła prowansalskie -15872000-kg-1 63 -Mieszanka owocowa 1szt. - 0,85kg-15332150-0-szt.-700 64-Marynata do mięsa wieprzowego np. knorr, hugli lub równoważne-15872200-3-kg-5 65-Marynata do mięsa wołowego np. hugli lub równoważne-15872200-3-kg-5 66-Pieprz w paście np. knorr lub równoważne-15312400-2-kg-3 67-Bazylia -15872200-3-kg-2 68-Szczypiorek np. hugli lub równoważne-15893100-5-kg-1 69-Sól jodowana-15872400-5-kg-100 70-Przyprawa w płynie cielęca np. knorr lub równoważne-15872200-3-L-20 71-Przyprawa w płynie wołowa np. knorr lub równoważne-15872200-3-L-20 72-Przyprawa w płynie z kury np. knorr lub równoważne-15872200-3-L-35 73-Sos grzybowy np. knorr lub równoważne-15871260-4-kg-30 74-Sos holenderski np. knorr lub równoważne-15871260-4-kg-15 75-Sos pieczeniowy np. knorr lub równoważne-15871260-4-kg-10 76 -Sos pieprzowy np. knorr lub równoważne-15871260-4-kg-15 77-Sos Worcester np. hugli lub równoważne-15871260-4-L-20 78-Sos boloński np. hugli lub równoważne-15871260-4-kg-10 79-Sos sałatkowy 1000 wysp np. knorr lub równoważne-15871260-4-kg-2 80-Sos sałatkowy ogrodowy np. knorr lub równoważne-15871260 -4-kg-30 81-Sos delikatny w paście np. hugli lub równoważne-15871260-4-kg-20 82-Sos biały kremowy np. hugli lub równoważne-15871260-4-kg-8 83-Sos słodko kwaśny np. hugli lub równoważne-15871260-4-kg-5 84-Grzanki ziołowo -czosnkowe np. knorr lub równoważne-15820000-2-kg-10 85-Groszek ptysiowy np. hugli lub równoważne-15820000-2-kg-25 86-Krem balsamiczny np. hugli lub równoważne 0,5l-15891000-0-szt.-10 87-Puree ziemniaczane -15310000-4-kg-5 88-Zupa brokułowa w proszku np. hugli lub równoważne-15891400-4-kg-20 89 -Zupa cebulowa w proszku np. hugli lub równoważne-15891400-4-kg-15 90-Zupa krem z borowików w proszku np. knorr lub równoważne-15891400-4-kg-100 91-Zupa porowa w proszku np. hugli lub równoważne-15891400-4-kg-10 92-Barszcz czerwony w proszku np. hugli lub równoważne-15891400-4-kg-80 93-Frytura olej palmowy -15411100-3-L-1200 94-Gruszka w syropie 1op. -820g -15332150-0-szt.-80 95-Galaretka owocowa 2kg - np. hugli lub równoważne-15332240-8-szt.-30 96-Pasta curry np. knorr, hugli lub równoważne-15872200 -3-kg-5 97-Panierka Hugli np. hugli lub równoważne-15872200-3-kg-10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pakiet nr 5 - ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1-Tuńczyk w sosie własnym op. 170g-15241400-3-szt.-80 2-Filet śledziowy a la Matyjas -15241200-1-kg-150 3-Pstrąg patroszony-15220000-6-kg-200 4-Sandacz filet ze skórą-15220000-6-kg-40 5-Łosoś steki-15220000-6-kg-40 6-Łosoś wędzony plastry 1szt. - 0,2kg np.Marine -15234000-7-szt.-500 7-Mintaj filet-15220000-6-kg-150 8-Panga filet bez skóry-15220000-6-kg-50 9-Sola filet bez skóry -15220000-6-kg-70 10-Szyjki rakowe-15251000-2-kg-6 11-Mieszanka morska frutti di marre -15250000-5-kg-15 12-Krewetka BT 16-20 (podgotowane)-15250000-5-kg-50 13-Żabie udka-15119400-9-kg-30 14-Kawior czarny 1szt. - 50 g -15244100-1-szt.-50 15-Kawior czerwony 1 szt. - 50g-15244100-1-szt.-50 16-Dorsz filet bez skóry-15220000-6-kg-50 17-Pstrąg filet-15220000-6-kg-40 18-Okoń nilowy-15220000-6-kg-20 19-Przyprawa fond rybny-15871270-7-kg-8 20-Halibut steki-15220000-6-kg-100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.