Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-26
Szczecin: Dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 384878 - 2010; data zamieszczenia: 26.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Żłobki Miejskie w Szczecinie , ul. Podhalańska 1/3, 70-452 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 434 16 16, faks 0-91 434 16 16 wew. 34.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zlobki.szczecin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Żłobki Miejskie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących produktów: CZĘŚĆ I ARTYKUŁY SPOŻYWCZE miód, sól, fasola konserwowa, groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, ogórki konserwowe, koncentrat pomidorowy, przecier ogórkowy, dżem, kompot pasteryzowany, syrop bez konserwantów, soki 100% dla niemowląt, olej, mąka pszenna, kasza jęczmienna, kaszka kukurydziana, kasza manna, płatki jęczmienne, płatki kukurydziane, płatki zbożowe, płatki owsiane, płatki ryżowe, ryż biały, bułka tarta, cukier biały, cukier waniliowy, kwasek cytrynowy, makaron nitki, makaron świderki, makaron łazanki, makaron gwiazdki, makaron falbanki, ketchup pikantny, łagodny, majonez, biszkopty, chrupki kukurydziane, brzoskwinie w syropie połówki, ananas plastry w syropie, biały barszcz, kaszka ryżowa z owocami, kleik ryżowy, mleko następne w proszku, suchary delikatesowe, galaretki owocowe, żelatyna, przyprawa uniwersalna do potraw, woda mineralna, maga. CZĘŚĆ II MIĘSO ŚWIEŻE Schab bez kości, łopatka wieprzowa bez kości, szynka wieprzowa bez kości - myszka, szynka wieprzowa bez kości 4D, karkówka wieprzowa bez kości, kurczaki całe, filet z kurczaka, filet z indyka, ćwiartka świeża z kurczaka, udziec trybowany z indyka bez skóry, porcje rosołowe, wątróbka drobiowa, szynka gotowana, szynka drobiowa, baton drobiowy, polędwica sopocka, pasztet mięsny pieczony, pasztet drobiowy, parówki drobiowe. CZĘŚĆ III NABIAŁ Mleko 3,2%, śmietana 12%, śmietana 18%, śmietana 30%, masło Extra, ser topiony, ser żółty, twaróg półtłusty, twaróg śmietankowy, twaróg mielony CZĘŚĆ IV WARZYWA I OWOCE Ziemniaki, szczypior, natka pietruszki, koperek, marchew, pietruszka, seler, por, buraki, cebula, czosnek, rzodkiewka, rzodkiewka biała, fasolka szparagowa, fasola sucha, ogórki świeże, kabaczki, dynia, cukinia, pomidory, kapusta młoda, kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, papryka, botwinka, sałata, pieczarki, brokuły, kapusta włoska, kalafior, kapusta kiszona, ogórki kwaszone, banany, pomarańcze, cytryny, arbuz, jabłka, mandarynki, truskawki, brzoskwinie, nektarynki, gruszki, śliwki, grapefruit..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 03.21.00.00 - Zboża i ziemniaki 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: posiadają uprawnienia do wykonania działalności z zakresu przedmiotu zamówienia. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zlobki.szczecin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zlobki.szczecin.pl lub Żłobki Miejskie w Szczecinie, Ul. Podhalańska 1-3, 70-452 Szczecin, sekretariat.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Żłobki Miejskie w Szczecinie, Ul. Podhalańska 1-3, 70-452 Szczecin, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Świadczenie usługi opieki serwisowej i aktualizacji oprogramowania SIMPLE.ERP, SIMPLE.HCM, XPRIMER.BI, WSO2 ESB, DOCUSAFE wraz z bazami danych eksploatowanych w Politechnice Morskiej w Szczecinie
- Budowa i remont muru oporowego ul. Strzałowska 42 w Szczecinie
- Usługa kompleksowej organizacji zawodoznawczych wizyt krajowych
- Dostawa i montaż wyposażenia pracowni energetyki cieplnej w pomoce dydaktyczne na potrzeby projektu pn. Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie energetyki
- Kompleksowa obsługa bankowa wraz z uruchomieniem kredytu obrotowego w rachunku dla SPSZOZ "Zdroje" - V postępowanie
- Dostawa stanowisk laboratoryjnych na potrzeby Laboratorium Chłodnictwa Wydziału Mechanicznego Politechniki Morskiej w Szczecinie
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego Nr 82 "Stumilowy Las" w Białymstoku
- Sukcesywne dostawy ryb, warzyw mrożonych, mięsa i wędlin
- Sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Machowinie w II półroczu 2025
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 12 w Mikołowie w roku szkolnym 2025/2026
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 35 WE WROCŁAWIU
- Dostawy mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowych, wędlin drobiowych oraz mięsa drobiowego.
więcej: Zboża i ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.