eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Dostawa przetworoznych owoców i warzyw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-23

Wrocław: Dostawa przetworoznych owoców i warzyw
Numer ogłoszenia: 384064 - 2013; data zamieszczenia: 23.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny nr 1 , ul. Kleczkowska 35, 50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3272600.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa przetworoznych owoców i warzyw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I grupa (dżemy i marmolady): 1. Dżem z czarnej porzeczki (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg)niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-94/A-75100 2. Dżem truskawkowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg) niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-94/A-75100 3. Marmolada wieloowocowa twarda (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 500 kg) smarowna, barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców, nie może być przypalona, scukrzona; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-93/A-75103 4. Powidła śliwkowe (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 000 kg) z dodatkiem cukru, zawartość ekstraktu nie mniejsza niż 54%; barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-93/A-75102 II grupa (warzywa przetworzone): 1. Chrzan tarty (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 600 kg) kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi włóknistymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu; gatunek I, opakowania szklane, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma: PN-97/A-77806 2. Kukurydza konserwowa (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 500 kg)ziarna młodej kukurydzy w zalewie , nieuszkodzone, konsystencja miękka, wyrównana; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu 0,4 kg. Polska Norma: PN-97/A-77807 3. Szczaw konserwowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 800 kg) siekany, masa jednolita o wyrównanej półpłynnej konsystencji i ciemnozielonej barwie; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma: PN-97/A-77807.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6, 15.33.10.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 420.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.10.2013 godzina 11:45, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego Nr 1 ul. Kleczkowska 35 50-211 Wrocław pokój nr 308.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa dżemów i marmolad.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Dżem z czarnej porzeczki (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg)niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-94/A-75100 2. Dżem truskawkowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 3 200 kg) niskosłodzony, barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma PN-94/A-75100 3. Marmolada wieloowocowa twarda (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 500 kg) smarowna, barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców, nie może być przypalona, scukrzona; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-93/A-75103 4. Powidła śliwkowe (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2 000 kg) z dodatkiem cukru, zawartość ekstraktu nie mniejsza niż 54%; barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców; gatunek I, opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu od 10 kg do 13 kg. Polska Norma: PN-93/A-75102.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chrzan tarty (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 600 kg) kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi włóknistymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu; gatunek I, opakowania szklane, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma: PN-97/A-77806 2. Kukurydza konserwowa (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 1 500 kg)ziarna młodej kukurydzy w zalewie , nieuszkodzone, konsystencja miękka, wyrównana; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu 0,4 kg. Polska Norma: PN-97/A-77807 3. Szczaw konserwowy (szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 800 kg) siekany, masa jednolita o wyrównanej półpłynnej konsystencji i ciemnozielonej barwie; gatunek I, opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu od 0,8 kg do 1,0 kg. Polska Norma: PN-97/A-77807.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.