eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › 27/Ż/2012

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-04

Lublin: 27/Ż/2012
Numer ogłoszenia: 382148 - 2012; data zamieszczenia: 04.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Południowa 5, 20-482 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 71 04 400, faks 81 74 45 715.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 27/Ż/2012.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy : Lp. Nazwa artykułu j.m. ilość Część I 1 Bulion - rosół z kury w proszku PN-A-94052 gat. I kg 4000 2 Barszcz biały w proszku PN-A-94050 gat. I kg 100 3 Barszcz czerwony w proszku PN-A-94050 gat. I kg 100 4 Zupa brokułowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 400 5 Zupa kalafiorowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 6 Zupa grzybowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 7 Zupa porowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 400 8 Zupa pieczarkowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 9 Zupa selerowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 Część II 10 Sos do surówek typu sałatkowy w proszku gat. I kg 300 11 Fix do potraw chińskich w proszku gat. I kg 300 12 Rosół w proszku o smaku wędzonki gat. I kg 200 13 Sos myśliwski w proszku gat. I kg 200 14 Sos bolonese w proszku gat. I kg 200 15 Sos neapolitański w proszku gat. I kg 200 16 Sos pieczarkowy w proszku gat. I kg 200 17 Sos grzybowy w proszku gat. I kg 200 18 Sos z zielonym pieprzem w proszku gat. I kg 200 Część III 19 Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 0,5 kg) gat. I kg 7500 20 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) gat. I kg 10000 21 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) gat. I kg 5500 22 Serek termizowany bez dodatku żelatyny wieprzowej (opakowanie do 150 g) gat. I kg 5000 23 Serek typu Fromage, różne smaki (opakowanie do 100 g) gat. I kg 2800 24 Serek wiejski ziarnisty o zawartości tłuszczu nie mniej niż 5% (opakowanie do 150g) gat. I kg 5000 25 Serek typu topiony (opakowanie do 100 g) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 16 % gat. I kg 2800 26 Ser żółty o zawartości tłuszczu nie mniej niż 40 % gat. I kg 2800.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-0, 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 03.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: a) Warunki wniesienia wadium: - wadium może być wniesione w pieniądzu, poręczeniach bankowych, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych, poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). Zamawiający dopuszcza składanie tych dokumentów tylko w formie oryginałów, które należy dołączyć do złożonej oferty(część III). - wadium w wysokości: dla części III 5 000,00 zł. (słownie: pięć tysięcy złotych), należy wpłacać na konto w banku NBP O/Lublin Nr 13 1010 1339 0008 4013 9120 0000 do dnia 16 października 2012r. - wadium wnoszone w pieniądzu uznaje się za wniesione w terminie, jeżeli znajdzie się na koncie bankowym Zamawiającego do dnia 16 października 2012r. do godziny 09:00 b) Warunki zwrotu wadium i utraty wadium zgodne z art. 46 ustawy Prawo zamówień publicznych z wyjątkiem zapisu art. 46 ust. 4, gdzie: Wadium wniesione w pieniądzu będzie przechowywane na nie oprocentowanym koncie bankowym i zostanie zwrócone bez należnych odsetek. c) Wykonawca, który nie zabezpieczył oferty wadium (część III) zostaje wykluczony z postępowania, a jego oferta zostaje odrzucona. Termin ważności wadium musi być zgodny z terminem związania ofertą.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Złożenie prawidłowo wypełnionego formularza ofertowego stanowiącego załącznik Nr 2 do SIWZ. 2. Podpisane oświadczenie stanowiące Zał. nr 3 do SIWZ. 3. Informacja o tym, czy Wykonawca użyje do realizacji zamówienia podwykonawców wraz z informacją na temat zakresu powierzonych im prac, wartości tych prac, lub oświadczenie, że Wykonawca wykona zamówienie siłami własnymi Zał. Nr 4 do SIWZ 4. Potwierdzenie wpłaty wadium (w części III) na konto Zamawiającego. 5. Złożenie aktualnego odpisu z właściwego rejestru jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy, ul. Południowa 5, 20-482 Lublin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.10.2012 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy, ul. Południowa 5, 20-482 Lublin (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ZUPY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bulion - rosół z kury w proszku PN-A-94052 gat. I kg 4000 Barszcz biały w proszku PN-A-94050 gat. I kg 100 Barszcz czerwony w proszku PN-A-94050 gat. I kg 100 Zupa brokułowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 400 Zupa kalafiorowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 Zupa grzybowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 Zupa porowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 400 Zupa pieczarkowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500 Zupa selerowa w proszku PN-A-94050 gat. I kg 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: SOSY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sos do surówek typu sałatkowy w proszku gat. I kg 300 Fix do potraw chińskich w proszku gat. I kg 300 Rosół w proszku o smaku wędzonki gat. I kg 200 Sos myśliwski w proszku gat. I kg 200 Sos bolonese w proszku gat. I kg 200 Sos neapolitański w proszku gat. I kg 200 Sos pieczarkowy w proszku gat. I kg 200 Sos grzybowy w proszku gat. I kg 200 Sos z zielonym pieprzem w proszku gat. I kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Art. mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 0,5 kg) gat. I kg 7500 Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg) gat. I kg 10000 Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka do 250 g) gat. I kg 5500 Serek termizowany bez dodatku żelatyny wieprzowej (opakowanie do 150 g) gat.I kg 5000 Serek typu Fromage, różne smaki (opakowanie do 100 g) gat. I kg 2800 Serek wiejski ziarnisty o zawartości tłuszczu nie mniej niż 5% (opakowanie do 150g) gat. I kg 5000 Serek typu topiony (opakowanie do 100 g) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 16 % gat. I kg 2800 Ser żółty o zawartości tłuszczu nie mniej niż 40 % gat. I kg 2800.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 03.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.