Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-16
Chełmno: Przygotowanie i wydawanie ciepłego posiłku w postaci zupy z wkładką oraz pieczywa dla podopiecznych MOPS w Chełmnie
Numer ogłoszenia: 380256 - 2011; data zamieszczenia: 16.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul.Gen.J.Hallera 11, 86-200 Chełmno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 686 18 50, faks 56 686 18 50.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopschelmno.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie ciepłego posiłku w postaci zupy z wkładką oraz pieczywa dla podopiecznych MOPS w Chełmnie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie ciepłego posiłku w postaci zupy z wkładką oraz pieczywa w ilości 350 z możliwością zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków o 10% w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Dzienna ilość posiłków - 70. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Liczba osób korzystających może być weryfikowania z 1 dniowym wyprzedzeniem. Wydawanie posiłków odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych, w okresie od 1 stycznia 2012r. do 31 grudnia 2012r. z wyłączeniem m-cy : kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień , październik. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml plus wkładka 100 g plus 3 kromki chleba lub 2 bułki. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 450 kcal. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości kierownika MOPS. Wykonawca zapewni miejsce do spożywania posiłku. Dopuszcza się możliwość wydawania posiłku na wynos w specjalnie do tego celu przystosowanych pojemnikach, hermetycznie zamykanych..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00 - Zupy 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bułeczki .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 5.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie przedłożonych dokumentów - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub KRS. Ocena zostanie dokonana wg formuły spełnia /nie spełnia, na podstawie dostarczonych dokumentów.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiadanie w okresie ostatnich trzech lat przed przed upływem terminu składania ofert zarejestrowanej działalności gastronomicznej i prowadzenie jej. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia/ nie spełnia na podstawie dostarczonych dokumentów.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca dysponuje miejscem i zapleczem technicznym przeznaczonym do przygotowania,spożywania i wydawania posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu będzie dokonana metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, o braku wykluczenia na podstawie przepisów art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu będzie dokonana metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ten warunek udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, o braku wykluczenia na podstawie przepisów art. 24 ust. ustawy Prawo zamówień publicznych.Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu będzie dokonana metodą spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.chelmno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul.Hallera 11
86-200 Chełmno (sekretariat).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2011 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul.Hallera 11 86-200 Chełmno (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z CHEŁMNA
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 w Chełmnie na rok 2026"
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola "Tęczowy Zakątek" w Chełmnie na rok 2026"
- Wykonanie i dostawa tablic rejestracyjnych dla Wydziału Komunikacji Starostwa Powiatowego w Chełmnie oraz odbiór tablic wycofanych z użytkowania w latach 2026-2027.
- "Zakup sprzętu medycznego do wykonywania zabiegów operacyjnych do ZOZ w Chełmnie"
- Wywóz nieczystości stałych z koszy ulicznych zlokalizowanych na terenie miasta Chełmna w latach 2026-2028
- "Opracowanie projektu planu ogólnego Gminy Miasto Chełmno"
więcej: przetargi w Chełmnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola nr 56 "Wesołe Kubusie" w Warszawie w 2026 r.
- "SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SIEDZIBY ZAMAWIAJĄCEGO na I PÓŁROCZE 2026r."
- DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW CUKIERNICZYCH DLA ŻW (2026)
- "SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO SIEDZIBY ZAMAWIAJĄCEGO na I PÓŁROCZE 2026r."
- Dostawy pieczywa i bułki tartej do Aresztu Śledczego w Suwałkach
- "Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Łowiczu"
więcej: Chleb »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





