eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i podrobów wieprzowych, wędlin wieprzowych, mięsa i podrobów drobiowych, wędlin drobiowych do Aresztu Śledczego w Suwałkach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-03

Suwałki: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i podrobów wieprzowych, wędlin wieprzowych, mięsa i podrobów drobiowych, wędlin drobiowych do Aresztu Śledczego w Suwałkach
Numer ogłoszenia: 379830 - 2012; data zamieszczenia: 03.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Suwałkach , ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 087 5651207, faks 087 5650328.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i podrobów wieprzowych, wędlin wieprzowych, mięsa i podrobów drobiowych, wędlin drobiowych do Aresztu Śledczego w Suwałkach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - wędliny drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia CPV jm Wielkość dostaw 1 Mortadela z warzywami 15131135-0 kg 1 950,00 2 parówki drobiowe 15131135-0 kg 2850,00 3 blok drobiowy 15131135-0 kg 1 950,00 4 kiełbasa kanapkowa drobiowa 15131135-0 kg 2050,00 5 mielonka drobiowa 15131135-0 kg 1 950,00 6 mortadela drobiowa 15131135-0 kg 1 950,00 7 przysmak konserwowy 15131135-0 kg 1 950,00 8 Przysmak drobiowy 15131135-0 kg 2050,00 9 polędwica drobiowa 15131135-0 kg 250,00 10 Pierś faszerowana 15131135-0 kg 250,00 11 Szynka drobiowa 15131135-0 kg 250,00 12 Pasztetowa drobiowa 15131135-0 kg 1 700,00 13 Salceson drobiowy 15131135-0 kg 1 700,00 14 Rolada drobiowa 15131135-0 kg 250,00 15 Baleron drobiowy 15131135-0 kg 250,00 16 Szynka konserwowa drobiowa 15131135-0 kg 250,00 17 Kiełbasa zwyczajna drobiowa 15131135-0 kg 250,00 18 Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 kg 250,00 19 Kiełbasa biała drobiowa 15131135-0 kg 300,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 2 -podroby drobiowe, mięso drobiowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 ćwiartka z kurczaka (schłodzona) 15112100-7 kg 4 150,00 2 serca drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 1 400,00 3 żołądki drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 1 400,00 4 filet z piersi kurczaka (schłodzony) 15112100-7 kg 370,00 5 mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 370,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Część 3 -wędliny wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 kiełbasa bigosowa 15131130-5 kg 2 400,00 2 Mortadela 15131130-5 kg 2 050,00 3 kiełbasa kanapkowa 15131130-5 kg 1 700,00 4 kiełbasa piwna 15131130-5 kg 1 700,00 5 salceson włoski 151140000-0 kg 1 700,00 6 kiełbasa biała parzona 15131130-5 kg 2 050,00 7 Kaszanka 15131134-3 kg 1 700,00 8 pachwina wędzona 15131130-5 kg 350,00 9 Kiełbasa parówkowa 15131130-5 kg 1 700,00 10 Blok konserwowy 15131130-5 kg 1 700,00 11 Pasztet wieprzowy 15131130-5 kg 1 700,00 12 Pieczeń rzymska 15131130-5 kg 1 700,00 13 Mielonka wieprzowa 15131130-5 kg 1 700,00 14 Kiełbasa szynkowa 15131130-5 kg 1 700,00 Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Część 4 -podroby wieprzowe, mięso wieprzowe Lp. Przedmiot zamówienia jm Wielkość dostaw 1 mięso mielone wieprzowe garmażeryjne, 15113000-3 kg 5 400,00 2 Wątroba Świeża, nie mrożona 15114000-0 Kg 2 600,00 3 Schab wieprzowy b/k, schłodzony 15113000-3 kg 330,00 Termin przydatności do spożycia mięsa i podrobów nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. 3.2. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie i Europejskim Normom Zharmonizowanym oraz normom zakładowym. 3.3. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 3.4. W sytuacji stosowania odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych w części I - wędliny drobiowe oraz części III - wędliny wieprzowe, Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje lub nie produkuje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 3.5. Dostarczony towar musi być świeży, nie mrożony. 3.6. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. 3.7. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. 3.8. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 3.9. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 3.9.1. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 3.9.2. Transport oraz załadunek i wyładunek odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3.9.3. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie lub faxem do godziny 1000 na 4 dni przed dostawą. 3.9.4. Dostawa odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 3.9.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 3.9.6. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 3.9.7. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 3.9.8. Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 3.9.9. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.11.21.00-7, 15.13.11.30-5, 15.11.30.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy, ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.10.2012 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy, ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część 1 - wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mortadela z warzywami 15131135-0 kg 1 950,00 2 parówki drobiowe 15131135-0 kg 2850,00 3 blok drobiowy 15131135-0 kg 1 950,00 4 kiełbasa kanapkowa drobiowa 15131135-0 kg 2050,00 5 mielonka drobiowa 15131135-0 kg 1 950,00 6 mortadela drobiowa 15131135-0 kg 1 950,00 7 przysmak konserwowy 15131135-0 kg 1 950,00 8 Przysmak drobiowy 15131135-0 kg 2050,00 9 polędwica drobiowa 15131135-0 kg 250,00 10 Pierś faszerowana 15131135-0 kg 250,00 11 Szynka drobiowa 15131135-0 kg 250,00 12 Pasztetowa drobiowa 15131135-0 kg 1 700,00 13 Salceson drobiowy 15131135-0 kg 1 700,00 14 Rolada drobiowa 15131135-0 kg 250,00 15 Baleron drobiowy 15131135-0 kg 250,00 16 Szynka konserwowa drobiowa 15131135-0 kg 250,00 17 Kiełbasa zwyczajna drobiowa 15131135-0 kg 250,00 18 Kiełbasa szynkowa drobiowa 15131135-0 kg 250,00 19 Kiełbasa biała drobiowa 15131135-0 kg 300,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2 -podroby drobiowe, mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ćwiartka z kurczaka (schłodzona) 15112100-7 kg 4 150,00 2 serca drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 1 400,00 3 żołądki drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 1 400,00 4 filet z piersi kurczaka (schłodzony) 15112100-7 kg 370,00 5 mięso gulaszowe drobiowe (schłodzone) 15112100-7 kg 370,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3 -wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kiełbasa bigosowa 15131130-5 kg 2 400,00 Mortadela 15131130-5 kg 2 050,00 kiełbasa kanapkowa 15131130-5 kg 1 700,00 kiełbasa piwna 15131130-5 kg 1 700,00 salceson włoski 151140000-0 kg 1 700,00 kiełbasa biała parzona 15131130-5 kg 2 050,00 Kaszanka 15131134-3 kg 1 700,00 pachwina wędzona 15131130-5 kg 350,00 Kiełbasa parówkowa 15131130-5 kg 1 700,00 Blok konserwowy 15131130-5 kg 1 700,00 Pasztet wieprzowy 15131130-5 kg 1 700,00 Pieczeń rzymska 15131130-5 kg 1 700,00 Mielonka wieprzowa 15131130-5 kg 1 700,00 Kiełbasa szynkowa 15131130-5 kg 1 700,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część 4 -podroby wieprzowe, mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso mielone wieprzowe garmażeryjne, 15113000-3 kg 5 400,00 Wątroba Świeża, nie mrożona 15114000-0 Kg 2 600,00 Schab wieprzowy b/k, schłodzony 15113000-3 kg 330,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.