Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-17
Przemyśl: Dostawy artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej
w Przemyślu
Numer ogłoszenia: 376906 - 2013; data zamieszczenia: 17.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Dom Pomocy Społecznej , Ul. Gen. J. Wysockiego 99, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 16 670 55 57, faks 16 670 55 57.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mdps.przemysl.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Różne artykuły spożywcze - 3992 kg II. Warzywa i owoce - 13 868 kg III. Ryby konserwowe i mrożone - 513 kg IV. Mięso i wędliny - 4019 kg V. Pieczywo - 11710 szt. VI. Warzywa i owoce mrożone - 1130 kg VII. Jaja - 9000 szt. VIII. Nabiał - 6227 kg.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- I. Różne artykuły spożywcze - 10% II. Warzywa i owoce - 10% III. Ryby konserwowe i mrożone - 10% IV. Mięso i wędliny - 10% V. Pieczywo - 10% VI. Warzywa i owoce mrożone - 10% VII. Jaja - 10% VIII. Nabiał - 10%
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: brak
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. wypełniony formularz oferty, wg załącznika nr 1 do siwz 2. kosztorys ofertowy 3. wypełniony formularz o zakresie prac wykonywanych przez podwykonawców (jeżeli dotyczy) 4. pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
a. urzędowa zmiana stawki podatku VAT - w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki - bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np. rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen - zmiany umowy. b. w przypadku zmiany powyżej 3% kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług podawanego przez GUS, publikowanego w Monitorze Polskim, - o wielkość tegoż wskaźnika, jednak nie wcześniej niż po jego ogłoszeniu. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np. rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy prawnej do zmiany cen. c. w przypadku zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które miałyby wpływ na treść umowy. d. w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. e. w przypadku podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiana numeru katalogowego produktu lub nazwy własnej produktu pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego produktu, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. f. w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową, w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. g. w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. h. Zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i będą dopuszczalne w granicach normowania Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych ( t.j. z 2007 r. Dz. U. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mdps.przemysl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Dom Pomocy Społecznej ul. Generała Józefa Wysockiego 99 37-700 Przemyśl budynek Administracji..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.09.2013 godzina 08:45, miejsce: Miejski Dom Pomocy Społecznej ul. Generała Józefa Wysockiego 99 37-700 Przemyśl budynek Administracji pokój sekretariatu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne artykuły Spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń bez cukru szt. 445 Chrzan 0,26 - 0,40kg kg 26 Ciastka bezcukrowe - Herbatniki 73g szt. 80 Ciastka bezcukrowe - wafelki z nadzieniem 110g szt. 80 Ciastka biszkoptowe 1kg kg 40 Ciastka wafle nadziewane 1kg kg 20 Cukier 1kg kg 1 100 Dżem niskosłodzony 0,27 - 0,9 kg 130 Dżem wysokosłodzony 0,27 - 0,9 kg 82 Groszek konserwowy 0,40 - 0,50kg kg 20 Herbata 0,10 kg 43 Kakao typu holenderskiego 0,10 kg 9 Kasza gryczana kg 90 Kasza jęczmienna kg 65 Kasza manna kg 90 Kawa zbożowa rozpuszczalna typu Inka 015 kg 10 Ketchup 500ml łagodny szt. 104 Kisiel bez cukru 0,04 kg 15 Koncentrat pomidorowy 30% 0,2 - 0,9 kg 95 Krem czekoladowy 0,2 - 0,4 kg 60 Kukurydza konserwowa 0.40 kg 20 Kwasek cytrynowy 0.02kg szt. 170 Majonez 0.60 - 0.80kg kg 20 Makaron domowy 1 - 3kg kg 250 Makaron nitka jajeczny 0.50 - 1 kg kg 75 Margaryna mleczna kg 83 Margaryna śniadaniowa 0.50kg kg 192 Marmolada wieloowocowa 1 -1.5kg kg 121 Mąka pszenna typ 500% kg 350 Mąka ziemniaczana kg 15 Musztarda do 0.5kg kg 20 Ocet l 12 Ogórek kiszony 0.9L kg 80 Ogórek konserwowy 0.9L kg 106 Olej rzepakowy, sojowy l 150 Pieczarka marynowana 0.9L kg 10 Płatki owsiane kg 80 Powidło śliwkowe do 0.9kg kg 80 Ryż 1kg kg 278 Seler marynowany 0.9L kg 28 Płatki kukurydziane kg 20 Żurek słoik 0.35 - 0.4kg kg 43 Żelatyna 20 - 50g kg 3.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki Kg 795 Banany Kg 200 Cebula Kg 288 Cebulka zielona - pęczek szt. 220 Cytryna Kg 200 Czosnek Kg 3 Fasola Jaś Kg 45 Jabłka deserowe Kg 400 Jabłka kompotowe Kg 600 Kapusta biała Kg 400 Kapusta czerwona Kg 34 Kapusta kiszona Kg 150 Kapusta pekińska Kg 132 Mandarynka Kg 200 Marchew Kg 1390 Ogórek świeży Kg 70 Pieczarka - świeża Kg 23 Pietruszka korzeń Kg 205 Pietruszka natka - pęczek szt. 220 Pomarańcze Kg 200 Pomidory Kg 200 Por Kg 50 Rzodkiewka - pęczek szt. 100 Sałata zielona szt. 200 Seler korzeń Kg 223 Szczypior - pęczek szt. 20 Ziemniaki Kg 7 150 Koper zielony pęczek szt. 100 Kalafior świeży oczyszczony kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby konserwowe i mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet Dorsz mrożony kg 185 Panga filet mrożony kg 70 Konserwa, filet makreli w pomidorach 170g szt. 235 Konserwa, filet z Makreli w oleju 170g szt. 330 Makrela wędzona kg 36 Konserwa paprykarz szczeciński 330g szt. 40 Konserwa sałatka z makreli 330g szt. 40 Konserwa Tuńczyk w kawałkach w oleju 170g szt. 70 Konserwa Szprot w pomidorach 324g szt. 40 Filet śledziowy marynowany kg 36.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Antrykot - świeży kg 100 Baleron gotowany kg 38 Boczek gotowany kg 10 Filet z indyka bez kości bez skóry kg 100 Filet z kurczaka bez kości bez skóry kg 200 Flaki wołowe mrożone krojone kg 43 Karczek bez kości kg 57 Kiełbasa krakowska parzona kg 40 Kiełbasa mortadela kg 95 Kiełbasa parówkowa kg 200 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 125 Kiełbasa wiejska kg 10 Kiełbasa zwyczajna kg 88 Kiszka (krupniok) w jelicie cienkim kg 40 Konserwa pasztet z drobiu smakowe 130g szt. 320 Kości wieprzowe od schabu /pokrzep kg 335 Kurczak świeży kg 350 Lencz kg 18 Łopatka wieprzowa bez kości kg 215 Mięso udowe z indyka bez kości bez skóry kg 230 Noga z kurczaka świeża kg 350 Parówki drobiowe kg 120 Pasztet pieczony kg 14 Pasztetowa kremowa kg 30 Polędwica sopocka WP kg 106 Porcja rosołowa kg 32 Salceson drobiowy kg 86 Salceson WP kg 10 Schab bez kości kg 185 Słonina kg 6 Smalec kg 16 Szynka drobiowa kg 100 Szynka pieczona wieprzowa kg 70 Szynka wiejska gotowana wieprzowa kg 90 Szynka wieprzowa gotowana kg 100 Wątroba z drobiu kg 40 Żeberka paski kg 60 Noga z kruczka mrożona kg 80 Kurczak mrożony kg 80.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bina 500g szt. 2110 Bułka tarta 1000g Kg 40 Bułka zwykła 100g szt. 610 Chleb razowy 500g szt. 2230 Chleb wiejski 1000g szt. 4000 Drożdżówka z kruszonką 70g szt. 1050 Drożdżówka z nadzieniem 90g szt. 1370 Rogal 80g szt. 200 Chałka 500g kg 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone 2.5kg kg 90 Fasola szparagowa mrożona 2.5kg kg 90 Jarzynka mrożona 2.5kg kg 400 Kalafior mrożony 2.5kg kg 50 Marchew mrożona 2.5kg kg 100 Mieszanka kompotowa 2.5kg kg 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajo świeże średnie szt. 9000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt naturalny 200g szt. 2000 Jogurt owocowy 125g o zawartości 1.5% tłuszczu szt. 1200 Kefir 400g szt. 470 Masło zawartość tłuszczu 82% kg 421 Mleko folia 2% tłuszczu l 3 325 Mleko w proszku 0.5kg 26% tłuszczu kg 100 Ser topiony 27% tłuszczu kremowy różne smaki kg 90 Ser twarogowy chudy krajanka kg 450 Ser twarogowy półtłusty krajanka kg 250 Ser żółty 45% tłuszczu typu edamski nie gorszy kg 118 Serek owocowy 125g -150g szt. 1 000 Serek wiejski ziarnisty 200g szt. 300 Śmietana 18% tłuszczu do 1L l 600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z PRZEMYŚLA
- ZINTEGROWANE INWESTYCJE TERYTORIALNE MOF PRZEMYŚL. OPRACOWANIE WIELOBRANŻOWEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWO-KOSZTORYSOWEJ W RAMACH ZADANIA "BUDOWA PLACU ZABAW I KAMPER PARKU"
- BUDOWA CZTERECH POJEMNIKÓW PODZIEMNYCH NA ODPADY KOMUNALNE PRZY UL. BPA JANA ŚNIGURSKIEGO W PRZEMYŚLU
- CYBERBEZPIECZNY SAMORZĄD - OBSZARY ORGANIZACYJNY I KOMPETENCYJNY
- ZINTEGROWANE INWESTYCJE TERYTORIALNE MOF PRZEMYŚL. OPRACOWANIE WIELOBRANŻOWEJ DOKUMENTACJI PROJEKTOWO - KOSZTORYSOWEJ W RAMACH ZADANIA POD NAZWĄ: "UZUPEŁNIENIE SIECI INFRASTRUKTURY ROWEROWEJ...
- Dostawy produktów leczniczych - onkologia
- " Dostawa aparatu RTG pantomograficznego "
więcej: przetargi w Przemyślu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Tarnowie oraz Oddziału Zewnętrznego w Tarnowie-Mościcach - II półrocze 2025
- Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
- DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZU ROŚLINNEGO DO SMAROWANIA PIECZYWA
- Dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Tychach w II półroczu 2025 r.
- Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych dla kuchni i kawiarenki szpitalnej
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.