Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-10
Ostrowiec Świętokrzyski: Dostawa atykułów spożywczych na 2012 rok dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Św.
Numer ogłoszenia: 374278 - 2011; data zamieszczenia: 10.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa atykułów spożywczych na 2012 rok dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Św..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych jak niżej: aromaty do ciast różne 100ml- 180 sztuk, barszcz biały butelka o,5 l - 850 sztuk, budyń - 40 g - 500 sztuk,chrupki 300g - 820 sztuk, chrzan 180 g - 600 sztuk, cukier puder 0,5 kg - 30 sztuk, cukier waniliowy 16 g - 900 sztuk, cynamon 15g - 10 sztuk, dżem 280g różne - 600 sztuk, fasolka biała typu Jaś opak. 500g - 50 sztuk, fasolka szparagowa puszka 460 g - 120 sztuk, galaretka owocowa 140g - 30 sztuk, groch łupany opak. 500g - 450 sztuk, groszek konserwowy puszka 400g - 260 sztuk, herbata 0,80 g- 1400 sztuk, kakao 100g - 140 sztuk, kasza gryczana 500g - 20 kg, kasza jęczmienna 850 kg, kasza manna 500g - 50 sztuk, kawa zbożowa 200 g - 100 sztuk, kawa zbożowa Inka 150 g - 60 sztuk, koncentrat pomidorowy 180 g - 1300 sztuk, krakersy 180 g- 1500 sztuk, kwasek cytrynowy 25 g - 70 sztuk, liść laurowy 7g - 170 sztuk, majeranek 16 g -140 sztuk, majonez 310g - 200 sztuk, makaron 0,4 kg wstążki -1000 sztuk, makaron nitki 0,4 kg - 1000 sztuk, makaron nitki 1 kg - 1000 sztuk, makaron świderki 1 kg - 2000kg, margaryna palma 250 g - 130 sztuk, marmolada opak. 850 g - 15 sztuk, mąka poznańska 1kg - 1000kg, mąka tortowa 1 kg - 850 kg, mąka ziemniaczana o,5 kg 12 sztuk, musztarda 190 g- 30 sztuk, ocet 1 L -10 sztuk, ogórki konserwowe 0,9 L 1900 sztuk, olej 0,9 L - 500 sztuk, olej 0,5 l - 150 sztuk, paluszki 70 g - 80 sztuk , pieprz mielony 20g - 850 sztuk, płatki owsiane 0,4 kg - 600 sztuk, proszek do pieczenia 30 g - 90 sztuk, przyprawa appetita/jarzynka 200 g - 500 sztuk, przyprawa do piernika 20 g - 10 sztuk, przyprawa do zup 1 L - 200 sztuk, rodzynki 100 g - 150 sztuk, ryż 1 kg - 400 sztuk, sos pieczeniowy ciemny 30g - 380 sztuk, sól 1 kg - 700 sztuk, suchary bezcukrowe 285 g - 1200 sztuk, szprot w oleju 170 g puszka - 100 sztuk, szprot w pomidorach puszka 170 g -100 sztuk, ziele angielskie 15 g - 190 sztuk, żelatyna 500 g - 25 sztuk z dostawą od poniedziałku do piątku dwa, trzy razy w miesiącu w okresie od 2 stycznia 2012 roku do 31 grudnia 2012 r . Wskazane ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi ( maksymalnymi ) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie , co oznacza , że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości towarów stanowiących przedmiot umowy, w zależności od ilości mieszkańców do max 20 % z tego tytułu nie przysługują Wykonawcy żadne roszczenia finansowe ani prawne. Dostarczane artykuły żywnościowe powinny się cechować wysokimi walorami smakowymi . Dostarczana żywność musi być świeża , z odpowiednim terminem przydatności do spożycia. zgodnym z obowiązującymi normami. Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy na jego koszt. W przypadku dostarczenia produktów wskazanych w przepisach sanitarnych , wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu , Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję, do wglądu Zamawiającego ( kiedy będzie tego wymagał ) .Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych , określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie , e-mailem lub faksem najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę. Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie ( w wypadku stwierdzenia przez Zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu , konsystencji itp. ) aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.21.00 - Pieprz 15.82.11.50 - Sucharki 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.33.14.60 - Warzywa puszkowane 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.61.10.00 - Ryż łuskany 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa 15.61.33.11 - Płatki kukurydziane 15.83.10.00 - Cukier 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy określone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( Załącznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy określone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( załącznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy określone w art. 22 ust.1-4 ustawy Pzp ( załącznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy określone w art 22 ust . 1-4 ustawy Pzp ( załącznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy określone w art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp ( załącznik nr 3 do SIWZ ) zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ostrowiec-grabowiecka7.domypomocy.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Św. - Dział Techn. Gospodarczy..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.11.2011 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat - Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Św..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z OSTROWCA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO
- Przebudowa istniejącego budynku mieszkalnego wielorodzinnego wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną i zagospodarowaniem terenu położonego przy ul. Osadowej 5 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Kompleksowe świadczenie usług ochroniarskich, całodobową gotowość do interwencji w przypadkach nadzwyczajnych, ochronę fizyczną pracowników, pacjentów, obiektu i mienia WSZ w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Remont drogi powiatowej nr 1623T w msc. Goździelin od km 0+008 do km 0+819 (deszcz nawalny 05.06.2025 r.)
- Dostawa soli drogowej do zimowego utrzymania dróg w sezonie 2025/2026
- Zakup i dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim os. Słoneczne 49 w 2026 r.
- Zakup i dostawa wyposażenia dla OSP Gminy Bodzechów w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025-2026
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla jednostek oświatowych prowadzonych przez Gminę Orońsko
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: konserwy i przetwory z mięsa i ryb; produkty przemiału ziarna; różne produkty spożywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Różaniecka
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Żłobków Miejskich w Świdniku z podziałem na 3 części
więcej: Warzywa puszkowane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





