eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH W 2010 ROKU DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH SzP-S- 1515/09, 3/ZP/2009

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-10-26

Katowice: DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH W 2010 ROKU DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH SzP-S- 1515/09, 3/ZP/2009
Numer ogłoszenia: 374056 - 2009; data zamieszczenia: 26.10.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Policji w Katowicach , ul. Gen. Jankego 276, 40-684 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 6069440, 6069441, faks 032 6069249, 6069279.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.katowice.szkolapolicji.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH W 2010 ROKU DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH SzP-S- 1515/09, 3/ZP/2009.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów mleczarskich w 2010 roku do Szkoły Policji w Katowicach (kategoria CPV: 155.11, 155.12, 155.30, 155.42, 155.43, 155.44, 155.45, 155.51) 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. 3. Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów w skali roku, została podana w SPECYFIKACJI ASORTYMENTOWO - ILOŚCIOWO - WARTOŚCIOWEJ stanowiącej załącznik nr 2 do SIWZ. Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązuje Zamawiającego do zakupu asortymentów w podanych ilościach. Służą one, w szczególności do obliczenia ceny oferty. 4. Wykonawca dostarcza zamówiony towar każdorazowo własnym transportem, na swój koszt i ryzyko. 5. Zamawiający zastrzega, że zaproponowany przez Wykonawcę w ramach niniejszego postępowania asortyment winien spełniać wszystkie wymogi podane załączniku nr 1 do SIWZ. W związku z tym niezbędnym jest wypełnienie przez Wykonawcę w szczególności kolumny nr 3 załącznika Nr 2 do SIWZ w sposób precyzyjny, kompletny i jednoznaczny. UWAGA ! Niewypełnienie kolumny nr 3 Załącznika nr 2 do SIWZ w opisany wyżej sposób lub zaproponowanie produktów niezgodnych z wymaganiami Zamawiającego, równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 2 prawa zamówień publicznych. 6. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określone zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0, 15.51.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.53.00.00-2, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.54.50.00-0, 15.54.22.00-0, 15.55.13.20-4.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 prawa zamówień publicznych. 2. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawcy: 1) Prowadzili zarejestrowaną działalność gospodarczą. 2) Spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 17, poz. 127 z późn. zm). oraz rozporządzeniu (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego 3) Spełniali wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225), w szczególności podlegali stałemu nadzorowi właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii. 3. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy: 1) Wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania co najmniej 2 dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, każda o wartości co najmniej 100.000 /sto tysięcy/ złotych brutto. W przypadku podmiotów składających ofertę wspólną Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ww. warunek jeżeli wykaże, że wykonali łącznie wymaganą liczbę dostaw, każda co najmniej o wskazanej wyżej wartości oraz, że wykazane zamówienia dotyczyły dostaw wędlin. Sumowaniu nie mogą podlegać dostawy o wartości mniejszej od wymaganej przez Zamawiającego. 2) Dysponowali co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). 3) Dysponowali osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w Ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. nr 234 poz. 1570), za wyjątkiem podmiotów, które przedstawią pisemne zaświadczenie właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Powiatowego Inspektora Weterynarii, że ze względu na rodzaj prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie obrotu żywnością, zaświadczenie takie nie jest wymagane. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawcy przeprowadzona będzie na podstawie dokumentów wymienionych w § 6 SIWZ, przedstawionych przez Wykonawcę wraz z ofertą. Fakt spełnienia warunków wynikać winien z treści tychże dokumentów i ocena dokonana zostanie wg formuły spełnia - nie spełnia. UWAGA! Nie spełnienie chociażby jednego z warunków udziału w przetargu nieograniczonym spowoduje wykluczenie Wykonawcy z dalszego udziału w postępowaniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt. 10 prawa zamówień publicznych..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W ramach zamówienia Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 prawa zamówień publicznych (warunek określony w § 5 ust. 1 pkt 1). Wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Oświadczenie to należy wypełnić, podpisać i załączyć do oferty. 2. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 prawa zamówień publicznych, Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następujących dokumentów: 1) Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (warunek określony w § 5 ust. 2 pkt 1). UWAGA! Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, to zgodnie z § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. Nr 87, poz. 605), składa odpowiednio do wskazanych w pkt. 2 dla podmiotów krajowych, jeden lub więcej n/w dokumentów wystawionych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania: A/ Zamiast dokumentów, o których mowa w § 1 ust. 1 wyżej wymienionego rozporządzenia: 1/ pkt 2, 3 i 5 - składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; c) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie. 2/ pkt 4 - składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 prawa zamówień publicznych. B/ Dokumenty, o których mowa w ust. 1 pkt 1 lit. a i c oraz pkt 2 przywołanego rozporządzenia, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. Dokument, o którym mowa w ust. 1 pkt 1 lit. b, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. C/ Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 1 wyżej wymienionego rozporządzenia, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio. 2) W ramach zamówienia Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w Ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 17, poz. 127 z późn. zm.), oraz rozporządzeniu (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (warunek określony w § 5 ust. 2 pkt 2). Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. Oświadczenie to należy wypełnić, podpisać i załączyć do oferty. 3) Aktualnego zaświadczenia właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej, że Wykonawca podlega stałemu nadzorowi tej Inspekcji, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225), wystawionego nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (warunek określony w § 5 ust. 2 pkt 3). Wzór zaświadczenia określa załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. nr 106 poz. 730). 3. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, następujących dokumentów: 1) Wykazu wykonanych w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania dostaw, których wartość przekraczała bądź była równowartością 100.000 /sto tysięcy/ złotych brutto, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości oraz daty i miejsca wykonania (warunek określony w § 5 ust. 3 pkt 1). Wzór wykazu stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. Do wyżej wymienionego wykazu należy dołączyć dokumenty stwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie. 2) Wykazu środków transportu jakimi dysponuje Wykonawca, niezbędnych do wykonania zamówienia (warunek określony w § 5 ust. 3 pkt 2). Wzór wykazu stanowi załącznik nr 7 do SIWZ. 3) Kserokopię decyzji, właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, dopuszczające do przewozu żywności środki transportu, o których mowa powyżej w pkt 2), wystawionych nie później niż 12 miesięcy przed dniem wszczęcia postępowania. W przypadku gdy wyżej wymienione decyzje zostały wydane wcześniej niż 12 miesięcy przed dniem wszczęcia postępowania Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do przedmiotowych decyzji kserokopie protokołów kontroli sanitarnej środków transportu sporządzonych przez właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, wystawionych nie później niż 12 miesięcy przed dniem wszczęcia postępowania (warunek określony w § 5 ust. 3 pkt 2). 4) Wykazu pracowników, którzy będą uczestniczyć w realizacji zamówienia (warunek określony w § 5 ust. 3 pkt 3). Wzór wykazu stanowi załącznik nr 8 do SIWZ. 5) Aktualnego zaświadczenia lub zaświadczeń lekarskich, że osoba lub osoby wykonujące zamówienie, wymienione w wykazie, o którym mowa powyżej w pkt. 4, posiadają aktualne badanie lekarskie, przeprowadzone na podstawie § 4 ust. 2 pkt. 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia z z dnia 2 lutego 2006 r. w sprawie badań do celów sanitarno-epidemiologicznych (Dz. U. nr 25 poz. 191), za wyjątkiem podmiotów, które przedstawią pisemne zaświadczenie właściwego miejscowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Inspekcji Weterynaryjnej, że ze względu na rodzaj prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie obrotu żywnością, zaświadczenie takie nie jest wymagane (warunek określony w § 5 ust. 3 pkt 3)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 70
  • 2 - Ocena jakości - 30

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.katowice.szkolapolicji.gov.pl/zamowienia/wszczete.php.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SZKOŁA POLICJI W KATOWICACH, ul. Gen. Jankego 276, 40-684 KATOWICE, Wydział Finansów, budynek administracyjny D, pokój Nr D-26.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2009 godzina 12:00, miejsce: SZKOŁA POLICJI W KATOWICACH, ul. Gen. Jankego 276, 40-684 KATOWICE, Sekretariat Wydziału Finansów, budynek administracyjny D, pokój Nr D-04.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.