eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RudnoSUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU KSZTAŁCENIA I WYCHOWANIA W RUDNIE.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-09-13

Rudno: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU KSZTAŁCENIA I WYCHOWANIA W RUDNIE.
Numer ogłoszenia: 373402 - 2013; data zamieszczenia: 13.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 317904 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Kształcenia i Wychowania w Rudnie, ul. Szkolna 4, 83-121 Rudno, woj. pomorskie, tel. 58 536 11 07, faks 58 536 11 07.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY ZESPOŁU KSZTAŁCENIA I WYCHOWANIA W RUDNIE..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 2.1Przedmiotem zamówienia w czterech częściach jest sukcesywna dostawa dla Zespołu Kształcenia i Wychowania w Rudnie artykułów spożywczych, w asortymencie i ilości określonej w Załącznikach Nr 2A, 2B, 2C i 2D do SIWZ - Formularz cenowy: 2.1.1część 1 - pieczywo oraz wyroby piekarskie i ciastkarskie; 2.1.2część 2 - mięso, drób i produkty wędliniarskie; 2.1.3część 3 - artykuły spożywcze i mrożonki; 2.1.4część 4 - warzywa, owoce i kiszonki. 2.2Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. 2.3Opis przedmiotu zamówienia - dotyczy wszystkich części zamówienia: 2.3.1Zamawiający zastrzega, że ilości zamawianych towarów są jedynie wielkościami prognozowanymi, niezbędnymi dla porównania ofert, a rzeczywiste ilości zamawianych produktów mogą ulec zmianie. 2.3.2Zmiany w zakresie ilości zamawianego asortymentu nie mogą spowodować zmian cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę (z wyjątkiem zmiany ceny ruchomej - dotyczącej 4 części zamówienia). 2.3.3Wynagrodzenie Wykonawcy stanowić będzie wielkość i zakres rzeczywiście dostarczonego do Zamawiającego przedmiotu zamówienia. 2.3.4Zapotrzebowania (ilość i rodzaj dostawy) na poszczególne towary będą składane za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej ze wskazaniem pomieszczenia w siedzibie Zamawiającego, do którego ma być dostarczona partia zamówienia. 2.3.5Asortyment dostarczany będzie codziennie (z wyjątkiem dni świątecznych) od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Zamawiającego. W przypadku braku możliwości wywiązania się z terminu dostawy, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić o powyższej okoliczności Zamawiającego. 2.3.6Wraz z dostawą partii zamawianego towaru, Wykonawca dostarczy fakturę VAT za daną partię asortymentu. 2.3.7Zapłata za dostarczona partię produktów nastąpi przelewem z konta Zamawiającego na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, w terminie 21 dni od dnia dostawy. 2.3.8Koszty opakowania, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku, transportu oraz wszystkie pozostałe związane z prawidłową i terminową realizacją zamówienia ponosi Wykonawca i uwzględni je w cenie oferty. 2.3.9Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.3.10Dostarczane artykuły żywnościowe winny być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, a ich przechowywanie i transportowanie musi odbywać się w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 2.3.11W przypadku dostarczania artykułów w oryginalnych opakowaniach, muszą mieć na opakowaniu oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi przepisami. 2.3.12W przypadku dostarczenia artykułów nie spełniających warunków zamówienia (np. o złej jakości lub w przypadku braków ilościowych) lub niezgodnych zamówieniem i z asortymentem oferowanym w Załącznikach Nr: 2A, 2B, 2C i 2D do SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest do ich wymiany na nowe, wolne od wad lub zgodne z warunkami zamówienia, w ciągu 24 godzin od momentu zgłoszenia reklamacyjnego. Wszelkie koszty związane z ponownym dostarczeniem towaru ponosi Wykonawca. 2.3.13Zamawiający wymaga, aby oferowane towary były zgodne z obowiązującymi Polskimi Normami, spełniały wymagania w zakresie norm jakościowych w ramach GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej), GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) z zastosowaniem zasad systemu HACCP, a także muszą spełniać wymagane przez Zamawiającego parametry i standardy jakościowe wyszczególnione w Załącznikach Nr: 2A, 2B 2C i 2D do SIWZ, kolumna 2. 2.3.14Zamawiający informuje, iż w niektórych pozycjach Formularza cenowego przedmiot zamówienia został opisany przez wskazanie znaków towarowych, patentów bądź pochodzenia. Wskazania te mają charakter przykładowy, określają jedynie klasę i standard zamawianych wyrobów. Zamawiający dopuszcza w tych przypadkach składanie ofert na rozwiązania równoważne, a zatem zaoferowanie produktu o takim samym składzie, jakości i właściwościach organoleptycznych (kolor, konsystencja, zapach, smak) w opakowaniu, którego rodzaj i wielkość wskazał Zamawiający w ww. formularzu. Wykonawca powołujący się na te rozwiązania zobowiązany jest wykazać, że oferowane artykuły spełniają wymagania określone w SIWZ, przy zachowaniu cech jakościowych produktów. Z załączonych do oferty dokumentów w sposób nie budzący wątpliwości powinno zatem wynikać, iż zaoferowany artykuł równoważny posiada parametry nie gorsze niż te, które w Formularzu cenowym wskazał Zamawiający. 2.3.15Zaproponowanie w ofercie artykułów o parametrach gorszych aniżeli podane w Załączniku Nr 2A, 2B, 2C I 2D do SIWZ lub nieuwzględnienie chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych, spowoduje odrzucenie oferty. 2.4Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie 1 części zamówienia (pieczywo oraz wyroby piekarskie i ciastkarskie): 2.4.1Prognozowane ( ale nie rzeczywiste) wielkości i zakres zamówienia określa odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2A do SIWZ - Formularz cenowy. 2.4.2Dostarczone pieczywo musi być świeże z umieszczonym oznakowaniem/etykietą (m.in. nazwą producenta, rodzajem pieczywa itp.), zgodnie z obowiązującymi normami. 2.4.3Dostawa pieczywa będzie realizowana do siedziby Zamawiającego codziennie z wyjątkiem niedzieli i świąt, w godz. 700 - 730. Koszt transportu wliczony jest w cenę dostawy. 2.4.4Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem dopuszczonym do przewozu pieczywa, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.4.5Kod zamówienia wg CPV: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2.5Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie 2 części zamówienia (mięso, drób i produkty wędliniarskie): 2.5.1Prognozowane (ale nie rzeczywiste) wielkości i zakres zamówienia określa odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2B do SIWZ - Formularz cenowy. 2.5.2Zamawiający wymaga, aby dostarczone wędliny były pakowane próżniowo i posiadały etykietę zawierającą co najmniej następujące informacje (dane): nazwa produktu; nazwa i adres producenta; masę netto; datę przydatności do spożycia. 2.5.3Okres przydatności do spożycia winien odpowiednio wynosić: dla mięsa - nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, dla wędlin - nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przed producenta w dniu dostawy do Zamawiającego. 2.5.4 Zamówione produkty winny być dostarczone do Zamawiającego: w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie; w zamkniętych pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. 2.5.5Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego zamówiony towar własnym transportem dopuszczonym do przewozu mięsa i jego przetworów, w ramach posiadanej aktualnej decyzji/zezwolenia właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 2.5.6Zamawiający wymaga, aby cały dostarczany asortyment przedmiotu zamówienia obowiązkowo posiadał Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą O produktach pochodzenia zwierzęcego (D.U. z 2006 r., Nr 17 poz. 127 ze zm.) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamenty Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (DZ.U. UE.L 139 z 30 kwietnia 2004 r.), ponadto produkty przetworzone muszą spełniać normy związane ze Zintegrowanym Systemem Zarządzania HACCP. 2.6 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie 3 części zamówienia (artykuły spożywcze i mrożonki): 2.6.1 Prognozowane ( ale nie rzeczywiste) wielkości i zakres zamówienia określa odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2C do SIWZ - Formularz cenowy. 2.6.2 Dostarczane produkty spożywcze muszą spełniać wymagania o których mowa w pkt 2.3.13 SIWZ oraz muszą posiadać ważne terminy przydatności spożycia. Wykonawca musi gwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów, min. ? okresu określonego przez producenta, liczony od dnia dostawy. 2.6.3 Niniejsze artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Produkty winny być świeże, o dobrym smaku, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 2.6.4Dostawy artykułów spożywczych muszą być realizowane zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej, dotyczy głównie: stanu higienicznego transportu, higieny osobistej kierowcy(ów), daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu. 2.6.5Dopuszcza się transport powyższych opakowań jednostkowych luzem w pojemnikach z tworzywa sztucznego bądź w tzw. zgrzewkach w sposób uniemożliwiający ich zniszczenie oraz zanieczyszczenie podczas przewozu. 2.6.6Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. 2.6.7Dostarczane mrożonki winny być pakowane odpowiednio: opakowania jednostkowe: torby foliowe termozgrzewalne, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych; opakowania transportowe: pudła tekturowe od 10 kg do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. 15871000-4 Ocet, sosy, mieszanki przypraw, mąka i mączka z gorczycy, gotowa musztarda 2.7Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie 4 części zamówienia (warzywa, owoce i kiszonki): 2.7.1Prognozowane ( ale nie rzeczywiste) wielkości i zakres zamówienia zawiera odrębny dokument w formacie Excel pn. Załącznik nr 2D do SIWZ - Formularz cenowy. 2.7.2Zamawiane warzywa i owoce powinny być I klasy, zgodne z Polską Normą. Na każde żądanie Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do dowolnego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskim. 2.7.3Zamawiający określa następujące wymagania w zakresie opakowań: - pojemniki plastikowe z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, przeznaczone tylko do jednego asortymentu, poszczególne elementy powinny ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący ich deformacji i zapewniający estetyczny wygląd towaru. 2.7.4Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamawiane produkty oznakowane widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wkluczający jego przesuniecie. 2.7.5Zamawiane ziemniaki muszą być żółte lub białe oraz sortowane. Bulwy muszą być zdrowe - bez oznak zmrożenia, pełne w środku, średniej wielkości, etykietowane i pakowane w worki o wadze od 15 do 30 kg....

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1, 03.22.22.20-3, 15.40.00.00-2, 15.24.00.00-2, 15.33.00.00-0, 15.54.00.00-5, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.55.00.00-8, 15.82.12.00-1, 15.83.10.00-2, 15.84.20.00-2, 15.80.00.00-6, 15.87.20.00-1, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Pieczywo oraz wyroby piekarskie i ciastkarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Meler Leszek Meler, ul. Mickiewicza 34, 83-130 Pelplin, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 9121,12

  • Oferta z najniższą ceną: 9121,12 / Oferta z najwyższą ceną: 9121,12

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Mięso, drób i produkty wędliniarskie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • St. Rąbała Sp. z o.o., Bielawki 6, 83-130 Pelplin, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19557,28

  • Oferta z najniższą ceną: 19557,28 / Oferta z najwyższą ceną: 20127,15

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Artykuły spożywcze i mrożonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 05.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. NATALIA, ul. Kościelna 1, 83-121 Rudno, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 45000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 39590,79

  • Oferta z najniższą ceną: 30526,82 / Oferta z najwyższą ceną: 39590,79

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Warzywa, owoce i kiszonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.09.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.H.U. NATALIA, ul. Kościelna 1, 83-121 Rudno, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 10984,00

  • Oferta z najniższą ceną: 10844,15 / Oferta z najwyższą ceną: 10984,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.