eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦wierczeDostawa ¿ywno¶ci do szkó³ w 2017 roku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2016-12-19

Og³oszenie nr 369992 - 2016 z dnia 2016-12-19 r.

¦wiercze: Dostawa ¿ywno¶ci do szkó³ w 2017 roku
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina ¦wiercze, krajowy numer identyfikacyjny 13037849100000, ul. ul. Pu³tuska  47, 06150   ¦wiercze, woj. mazowieckie, pañstwo Polska, tel. 236 916 045, e-mail swiercze@op.pl, faks 236 916 045.
Adres strony internetowej (URL): swiercze.biuletyn.net

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

tak
swiercze.biuletyn.net


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
swiercze.biuletyn.net


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Urz±d Gminy ¦wiercze ul.Pu³tuska 47, 06-150 ¦wiercze


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa ¿ywno¶ci do szkó³ w 2017 roku
Numer referencyjny: IRiO¦.271.7.2016
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: Grupa I Produkty przemia³u ziarna, skrobii i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, ró¿ne produkty spo¿ywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15330000-1: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki Grupa II Jajka : dostawy raz w tygodniu Grupa III Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce CPV 15400000-2: dostawy raz w tygodniu Grupa IV Warzywa i owoce mro¿one CPV 15330000-0, ryby mro¿one CPV 15220000-6, produkty g³êboko zamro¿one CPV 15896000: dostawy dwa razy w tygodniu Grupa V Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki Grupa VI Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8, warzywa i owoce przetworzone CPV 15331000-7: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki Grupa VII Drób i podroby CPV 15112000-0: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki Grupa VIII Miêso CPV 15110000-2, wêdliny CPV 15131113-5, wyroby garma¿eryjne CPV 15894200-3: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki Grupa IX Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9: dostawy codziennie w dniach pracy sto³ówki

II.5) G³ówny kod CPV: 15.00.00.00 - ¯ywno¶æ, napoje, tytoñ i produkty pokrewne
Dodatkowe kody CPV:15600000-4, 15800000-6, 15330000-1, 15500000-3, 15400000-2, 15330000-0, 15220000-6, 15896000-5, 01100000-8, 15331000-7, 15112000-0, 15110000-2, 15131113-5
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data zakoñczenia: 31/12/2017


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków: O udzielenie zamówienia mo¿e ubiegaæ siê wykonawca, który znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej umo¿liwiaj±cej prawid³owe i terminowe wykonanie przedmiotu zamówienia.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków: O udzielenie zamówienia mo¿e ubiegaæ siê wykonawca, który znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej umo¿liwiaj±cej prawid³owe i terminowe wykonanie przedmiotu zamówienia.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków: O udzielenie zamówienia mo¿e ubiegaæ siê wykonawca, który znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej umo¿liwiaj±cej prawid³owe i terminowe wykonanie przedmiotu zamówienia.
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) nie
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Wszystkie ceny okre¶lone przez Wykonawcê w z³o¿onej ofercie zostan± ustalone na okres wa¿no¶ci umowy i nie bêd± podlega³y zwiêkszeniu za wyj±tkiem:a)zmiany obowi±zuj±cej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowi±zuj±cej stawki podatku VAT oraz warto¶ci brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz warto¶ci netto umowy, b)umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wska¼nik obliczony na podstawie "Wska¼nik cen towarów i us³ug" dla konkretnych produktów og³aszanych w Biuletynie Statystycznym na Portalu Informacyjnym G³ównego Urzêdu Statystycznego
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 28/12/2016, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
nie
Wskazaæ powody:

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
>
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

Czê¶æ nr: 1    Nazwa: Produkty przemia³u ziarna warzywa i owoce ¶wie¿e i suszone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy Grupa I Produkty przemia³u ziarna, skrobii i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, ró¿ne produkty spo¿ywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15330000-1 . 1. 15613100-9 Kasza jêczmienna gruba op. (1kg) 300 kg 2. 15613100-9 Kasza gryczana (op 1 kg) 300 kg 3. 15612100-2 M±ka pszenna typ 500 (op.1kg) 500 kg 4. 15614000-5 Ry¿ paraboiled (op. 5 kg) 500 kg 5. 15614000-5 Ry¿ bia³y (op 1 kg) 200 kg 6. 15851110-2 Makaron nitki "Goliard" lub równowa¿nik (op.500g) 200 kg 7. 15851110-2 Makaron-kolanka typu Libella (op.500g) 200 kg 8. 15851110-2 Makaron-¶widry typu Libella (op.500g) 200 kg 9. 15851110-2 Makaron pe³noziarnisty 100 kg 10. 15851190-6 Makaron-spaghetti z pszenicy durum 200 kg 11. 15612210-6 M±ka kukurydziana (op.1kg) 50 Kg 12. 15851110-2 Makaron zacierka (op.250g) 50 kg 13. 15613100-9 Kasza bulgur (op.1kg) 300 kg 14. 15871273-8 Majonez-Mosso (320g) lub równowa¿nik 20 kg 15. 15891400-4 Barszcz bia³y(0,5l) 100 kg 16. 15891400-4 ¯urek (0,5l) 50 kg 17. 15890000-3 Kwasek cytrynowy (op.20g) 100 szt 18. 15872000-1 Li¶cie laurowe (op.7g) 200 szt 19. 15872100-1 Majeranek (op.5g) 200 szt 20. 15872100-1 Ziele angielskie (op..15g) 200 szt 21. 15872100-1 Pieprz ziarnisty (op.15g) 200 szt 22. 15872100-2 Pieprz mielony (op.15g) 200 szt 23. 15872100-2 Pieprz zio³owy (op. 20g) 100 szt 24. 15872000-1 Papryka s³odka/ostra mielona (op. 20g) 100 szt 25. 15870000-7 Kurkuma op. 20g 50 szt 26. 15870000-7 Curry (op. 20g) 50 szt 27. 15871000-4 Czosnek granulowany (op.15g) 50 szt 28. 15872000-1 Zio³a prowansalskie (op. 10g) 100 szt 29. 15872301-4 Bazylia (op.10) 50 szt 30. 15872300-4 Tymianek (op. 10g) 30 szt 31. 15872100-2 Pieprz cytrynowy (op.15g) 30 szt 32. 15872300-4 Rozmaryn (op. 10g) 30 szt 33. 15872300-4 Estragon (op.10g) 30 szt 34. 15872300-4 Oregano (op.10g) 30 szt 35. 15890000-3 Pietruszka suszona (op.20g) 100 szt 36. 15890000-3 Koper suszony (op.20g) 100 szt 37. 15331130-7 Kukurydza konserwowa (op.400g) 50 szt 38. 15331130-7 Fasola w puszce (op.400g) 50 szt 39. 15331130-7 Pomidory ca³e w puszce (op.400g) 50 szt 40. 15331500-2 Ogórki konserwowe (op.900g) 300 szt 41. 15331500-2 Sa³atka z czerwonej kapusty 9op.900g) 250 szt 42. 15331428-3 Sos spaghetti (op.350g )- typu £owicz 300 szt 43. 15331428-3 Sos s³odko-kwa¶ny (op.350g - typu £owicz 300 szt 44. 15331428-3 Sos meksykañski (op.350g) - typu £owicz 300 szt 45. 15331427-6 Koncentrat pomidorowy 30% (op.190g) -bez dodatku soli 700 szt 46. 15332296-5 D¿em truskawkowy niskos³odzony (op.280g) 150 szt 47. 15332296-5 D¿em wi¶niowy niskos³odzony (op.280g) 150 szt 48. 15331000-7 Szczaw w s³oiku op.350g 250 szt 49. 15870000-7 Miód naturalny (op.1l) 100 szt 50. 15871100-5 Ocet 10% (op.0,5l) 50 szt 51. 15871100-5 Olej z pierwszego t³oczenia (op.1l) - Typu Kujawski lub równowa¿nik 300 l 52. 15331400-1 Chrzan (op.200g) 30 szt 53. 15831000-4 Cukier (op.1kg) 150 kg 54. 1583000-5 Cukier puder (op.500g) 50 szt 55. 1583000-5 Cukier waniliowy (op.30g) - Typu Delekta 300 szt 56. 15872400-5 Sól drobna (op.1kg) 300 kg 57. 15870000-7 Herbata granulowana (op.90g) - typu Saga 50 szt 58. 15840000-8 Kakao o obni¿onej zawarto¶ci t³uszczu (op.150g) 20 szt
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6, 15330000-1
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 2    Nazwa: Jaja spo¿ywcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy Grupa II Jajka 1. 01242000-5 Jajka spo¿ywcze L/1B/ 6000 szt
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01242000-5
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena 60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 3    Nazwa: Produkty mleczarskie t³uszcze

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy Grupa III Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce CPV 15400000-2 . 1. 1551110-4 Mleko ¶wie¿e zaw. t³. 2% 300 l 2. 15542100-0 Ser bia³y pó³t³usty 150 kg 3. 15511300-8 Jogurt smakowy (350g) 240 szt 4. 15511300-8 Jogurt smakowy "Jogobella" (op.100-150g) 2000 szt 5. 15551300-8 Jogurt pitny "Actimel" (op.100g) 2000 szt 6. 15551300-8 Serek homogenizowany (op. 100-150g) 2000 szt 7. 15551300-8 Jogurt naturalny (op.350-400g) 100 szt 8. 15512000-0 ¦mietana 18% (op.400g) 100 szt 9. 15512000-0 ¦mietana 30% (op. 1l) 100 l 10. 15530000-2 Mas³o min. zaw. t³uszczu 82% (op.200g) 300 szt 11. 15530000-2 Mas³o ro¶linne (op.500g) - Kruszwica 300 szt
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15500000-3, 15400000-2
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 4    Nazwa: Warzywa, owoce, ryby mro¿one

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy Grupa IV Warzywa i owoce mro¿one CPV 15330000-0, ryby mro¿one CPV 15220000-6, produkty g³êboko zamro¿one CPV 15896000-5 . 1. 15331170-9 Marchew z groszkiem 150 kg 2. 15331170-9 Marchew kostka 250kg 3. 15331170-9 Mieszanka w³oszczyzn 3 sk³. 250 kg 4. 15331170-9 Bukiet warzyw 3-sk³. 300 kg 5. 15331170-9 Mieszanka 7-sk³ 100 kg 6. 15331170-9 Kalafior mro¿ony 100 kg 7. 15331170-9 Barszcz ukraiñski 100 kg 8. 15331170-9 Mini marchewka 150 kg 9. 15331170-9 Buraczki wiórki (op.500g) 600 kg 10. 15331170-9 Fasolka szparagowa 200 kg 11. 15332100-5 Truskawki mro¿one 150 kg 12. 15332100-5 Wi¶nie mro¿one 150 kg 13. 15332100-5 Mieszanka kompotowa 150 kg 14. 15222000-0 Filet- Miruna ze skór± SHP 1100 kg
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15896000-5, 15330000-0, 15220000-6
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 5    Nazwa: Ro¶liny uprawne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy Grupa V Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8 . 1. 01112100-6 Ziemniaki 10000 kg 2. 01120012-9 Marchew 650 kg 3. 01121110-5 Pietruszka korzeñ 300 kg 4. 01121110-5 Seler 300 kg 5. 01121110-5 Por 200 kg 6. 01121113-6 Cebula 500 kg 7. 01121410-8 Kapusta bia³a 300 kg
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01100000-8
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin zap³aty40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 6    Nazwa: Ro¶liny uprawne oraz warzywa i owoce przetworzone

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy Grupa VI Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 01100000-8, warzywa i owoce przetworzone CPV 15331000-7 . 1. 01131111-5 Banany 1500 kg 2. 01131220-2 Pomarañcze 600 kg 3. 01131240-8 Mandarynki 500 kg 4. 01131210-9 Cytryna 50 kg 5. 01131321-0 Jab³ka Champion 600 kg 6. 01131322-7 Gruszki 300 kg 7. 01131334-4 ¦liwka wêgierka 100 kg 8. 01131240-8 Nektarynka 200 kg 9. 01121100-2 Szczypiorek 50 pêczek 10. 01121300-4 Koperek 500 pêczek 11. 01121300-4 Natka pietruszki 500 pêczek 12. 01121113-6 Czosnek 10 kg 13. 01121260-1 Pieczarki 150 kg 14. 01121310-7 Sa³ata mas³owa 500 szt 15. 01121110-5 Rzodkiewka 200 pêczek 16. 01121110-5 Sa³ata lpdowa 500 szt 17. 01121400-5 Kapusta pekiñska 300 kg 18. 01121230-2 Papryka ¶wie¿a 150 kg 19. 01121220-9 Groch ³uskany 100 Kg 20. 01121220-9 Fasola 100 kg 21. 01121220-9 Soczewica czerwona 100 kg 22. 01121220-9 Ogórki szklarniowe 250 kg 23. 01121240-5 Pomidory ¶wie¿e szklarniowe 300 kg 24. 15331142-4 Kapusta kiszona 800 kg 25. 15331000-7 Ogórki kiszone 150 Kg 26. 15331000-7 Przecier ogórkowy 250 kg 27. 15321000-4 Sok jab³kowy (op.0,2-0,3l) 1200 szt 28. 15211000-4 Sok pomarañczowy (op. 0,2-0,3l) 1200 szt 29. 15321000-4 Sok pomarañczowy (op. 1-1,5l) 50 szt
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01100000-8, 15331000-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 7    Nazwa: Drób i podroby

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 7 dotyczy Grupa VI I Drób i podroby CPV 15112000-0 . 1. 15112000-6 Podudzie z kurczaka ¶wie¿e 400 kg 2. 15112000-6 Kurczak ¶wie¿y 30 kg 3. 15112000-6 Filet z kurczaka ¶wie¿y kg
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15112000-0
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 8    Nazwa: Miêso, wêdliny, wyroby garma¿eryjne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 8 dotyczy Grupa VIII Miêso CPV 15110000-2, wêdliny CPV 15131113-5, wyroby garma¿eryjne CPV 15894200-3 . 1. 15110000-2 Szponder wo³owy 600 kg 2. 15110000-2 ¯eberka paski wieprzowe 600 kg 3. 15113000-3 Schab wieprzowy (bez ko¶ci,bez otoki t³uszczowej) 400 kg 4. 15113000-3 £opatka wieprzowa (bez golonki,bez skóry,bez ko¶ci) 600 kg 5. 15113000-3 Szynka wieprzowa (bez ko¶ci,bez skóry,bez t³uszczu) 800 kg 6. 15113000-3 S³onina 50 kg 7. 15113000-3 Boczek surowy wieprzowy (bez ¿eberek,bez skóry) 100 kg 8. 15131133-6 Kie³basa podwawelska (wedlina z miêsa wieprzowego,wêdzona VACUM lub MAP min.70% miêsa) 200 kg 9. 15131133-6 Kie³basa drobiowa (wêdlina z miêsa drobiowego wêdzona VACUM lub MAP min.70% miêsa) 200 kg 10. 15131133-6 Boczek wêdzony (wêdlina wieprzowa wedzona VACUM lub MAP) 200 kg 11. 15131133-6 Parówki wieprzowe (wêdlina z miêsa wieprzowego, wêdzona VACUM lub MAP, min.70% miêsa) 200 kg 12. 15412100-0 Smalec zwyk³y (op.200-250g) 20 kg 13. 15894300-4 Pierogi z miêsem ( 50%miêso wieprzowe parzone) 300 kg 14. 15894300-4 Pierogi z serem (50% sera bia³ego) 300 kg 15. 15894300-4 Kopytka 300 kg 16. 15894300-4 Pierogi ruskie 300 kg 17. 15894300-4 Kluski ¶l±skie 300 kg 18. 15894300-4 Kluski leniwe 300 kg 19. 15894300-4 Krokiety z miesem 300 kg 20. 15894300-4 Krokiety serem i pieczarkami 300 kg
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15110000-2, 15131113-5, 15894200-3
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Czê¶æ nr: 9    Nazwa: Pieczywo

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 9 dotyczy Grupa IX Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 . 1. 15811100-7 Chleb pszenno-¿ytni 500g 1000 szt 2. 15811400-0 Bu³ki pe³noziarniste 50-60g 2000 szt 3. 15810000-9 Bu³ki s³odkie 80g 1200 szt 4. 15810000-9 P±czki 80g 1500 szt 5. 15821000-9 Bu³ka tarta 500g 500 szt
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15810000-9
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakoñczenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Cena60
Termin p³atno¶ci40
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.