eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sokolniki › Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-22

Sokolniki: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach
Numer ogłoszenia: 36900 - 2008; data zamieszczenia: 22.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach, ul. Emilii Sczanieckiej 2/12, 95-039 Sokolniki, woj. łódzkie, tel. 042 7101434, fax 042 7101434.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozsokolniki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w Specjalistycznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb działu żywności i żywienia Specjalistycznego ZOZ dla Dzieci w Sokolnikach, wyszczególnionych w formularzu cenowym w 9 częściach (zał. nr 1-9 do SIWZ ), dostarczanych środkami transportu Dostawcy i na jego koszt. 1.Mleko i jego przetwory, 2. Mięso i wędliny, 3. Pieczywo, 4.. Warzywa i owoce, 5. Art. sypkie i przetwory, 6. Jajka, 7. Ryby, 8. Drób, 9. Mrożonki,

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.10.00 - Ryby mrożone 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna Oryginalny kod CPV: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O zamówienie mogą ubiegać się Dostawcy, którzy: 1). posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2). posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3). znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,. 4). nie podlegają wykluczeniu z przetargu na podstawie rozdz. IX SIWZ. 2.Ocena spełnienia wyżej wymienionych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą (spełnia) - (nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale VII niniejszej SIWZ. 3.Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż ww. warunki Dostawca spełnił. 4.Nie złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnienie tych warunków lub złożenie dokumentów zawierających błędy będzie skutkowało wykluczeniem Dostawcy z postępowania, z zastrzeżeniem rozdziału IX pkt.3 SIWZ. 5.Udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Dostawcy występujący wspólnie. Dostawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenia zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dostawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia, ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania oraz wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 6.Dostawca nie może bez zgody Zamawiającego przenieść wierzytelności powstałych w wyniku realizacji niniejszej umowy na osoby trzecie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Dostawcę pod rygorem wykluczenia Dostawcy z postępowania i odrzucenia jego oferty, następujących dokumentów: 1). oświadczenia o spełnieniu wymagań udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale VI SIWZ - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 10 do SIWZ. 2). oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 11 do SIWZ. 3). aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsokolniki.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 95 - 039 Sokolniki ul. Emilii Sczanieckiej 2/12.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2008 godzina 09:45, miejsce: sekretariat Dyrektora.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego prztewory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spoż. 2% pasteryzowane, opakowanie 5 l. galony 10050 litrów Śmietana 18% -opakowanie plastikowe.0,25 l, nie gorzka. 460 litrów Twaróg półtłusty - nie stęchły, nie kruszący się 560 kg Ser topiony - opak. w folii met. 0,10 kg, łatwo rozsmarowujący się 110 szt. Ser żółty - klasa I, nie kruszący się, dobrze krojący się 245 kg Serek homogeniz.- opak. 0,20 kg o przyjemnym smaku i zapachu 120 szt. Jogurt owocowy - opak.0,125 l .o zaw. tł.2%, nie gorzki 2400 szt. Masło ekstra - opak.0,20 kg o zaw. tł . 82,5%, bez śladów jełczenia 510 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.11.00-4, 15.51.22.00-2, 15.54.21.00-0, 15.54.32.00-8, 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.55.13.20-4, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Szynka got. kg 130 2 Boczek wędz. kg 16 3 Kiełbasa podw. kg 150 4 Krakowska kg 16 5 Kiełbasa zwyczajna kg 16 6 Kiełbasa parówkowa kg 10 7 Zielonogórska kg 180 8 Kiełbasa wiejska kg 5 9 Kiełbasa cytrynowa kg 105 10 Szynkowa wieprz. kg 210 11 Kości (schab, karczek) szt. 150 12 Brzuch surowy kg 8 13 Wołowina drobna kg 95 14 Wołowina z kością kg 110 15 Wołowina b /k kg 160 16 Schab z kością kg 260 17 Łopatka b /k kg 450 18 Łopatka II kg 110 19 Żeberka kg 20 20 Wątroba wieprz. kg 25 21 Ozory kg 30 22 Słonina bez skóry kg 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.14.10-2, 15.13.12.00-7, 15.13.11.33-6, 15.13.11.32-9, 15.11.30.00-3, 15.11.11.90-7, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb razowy 0,6 kg 320 2 Chleb nyski 0,8 kg 2200 3 Angielki 0,4 szt. 1350 4 Rogale i bułki maślane szt. 400 5 Pączki-bułki z nadzieniem szt. 900 6 Bułki poznańskie szt. 370 7 Drożdże kg 25.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.12.99-8, 15.81.14.00-8, 15.61.25.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki kg 520 2 Cebula ze szczypiorkiem pęczek 15 3 Cebula kg 180 4 Marchew kg 950 5 Pietruszka z nacią pęczek 60 6 Pietruszka kg 370 7 Seler z nacią kg 30 8 Seler kg 360 9 Kalarepa kg 130 10 Pory szt. 540 11 Kapusta biała szt. 160 12 Kapusta biała kg 220 13 Kapusta czerwona kg 50 14 Kapusta pekińska kg 90 15 Natka pietruszki pęczek 350 16 Koper pęczek 180 17 Sałata szt. 320 18 Rzodkiewka pęczek140 19 Ogórki zielone kg 130 20 Pomidory kg 640 21 Kalafiory szt. 220 22 Szczypiorek pęczek 300 23 Fasolka szparagowa kg 55 24 Pieczarki kg 25 25 Arbuz kg 260 26 Jabłka kg 1050 27 Pomarańcze kg 80 28 Cytryna kg 90 29 Brzoskwinie kg 30 30 Nektarynki kg 80 31 Mandarynki kg 80 32 Banany kg 55 33 Wiśnie kg 20 34 Śliwki kg 95 35 Ziemniaki kg 6000 36 Kapusta kiszona kg 340 37 Ogórki kwaszone kg 390.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 01.12.11.12-9, 01.12.11.13-6, 01.12.11.10-5, 01.12.13.00-4, 01.12.14.10-8, 01.12.14.00-5, 01.12.12.70-4, 01.12.12.40-5, 01.12.14.20-1, 01.12.12.12-0, 01.12.00.00-4, 01.13.13.00-7, 01.13.13.21-0, 01.13.12.20-0, 01.13.12.10-9, 01.13.13.32-0, 01.13.12.40-8, 01.13.11.11-5, 01.13.13.33-7, 01.13.13.34-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły sypkie i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Olej jadalny l 130 2 Margaryna Kasia kg 55 3 Bułka tarta kg 100 4 Paluszki szt. 30 5 Sucharki szt. 10 6 Herbatniki Petitki szt. 180 7 Herbatniki Pieguski szt. 110 8 Wafle Jutrzenka szt. 70 9 Delicje szt. 140 10 Wafle Grześki szt. 70 11 Markizy szt. 120 12 Herbatniki maślane szt. 200 13 Groch łuskany kg 60 14 Cukier kg 1200 15 Cukier puder kg 15 16 Cukier waniliowy szt. 220 17 Lizaki szt. 400 18 Mikołaj i zając czek. szt. 110 19 Nutella szt. 180 20 Kwasek cytrynowy szt. 80 21 Makaron kg 440 22 Herbata kg 30 23 Kawa Inka kg 24 24 Kakao naturalne kg 10 25 Majonez szt. 160 26 Musztarda szt. 140 27 Aromaty do ciast szt. 190 28 Ketchup szt. 170 29 Cynamon szt. 60 30 Vegeta szt. 40 31 Majeranek szt. 50 32 Liść laurowy szt. 10 33 Pieprz naturalny szt. 330 34 Pieprz ziołowy szt. 140 35 Zupa grochowa szt. 160 36 Zupa pieczarkowa szt. 440 37 Przyprawa do zup szt. 25 38 Bulion kostka szt. 60 39 Bulion grzybowy szt. 70 40 Barszcz biały szt. 490 41 Żelatyna szt. 10 42 Sól kg 250 43 Sok owocowy malin. szt. 50 44 Sok Owoce-Spiżarni szt. 260 45 Sok karotka 200 ml szt. 900 46 Ogórki konserwowe szt. 50 47 Konc. pomid . 200 ml szt. 380 48 Groszek konserwowy szt. 300 49 Szczaw konserwowy szt. 100 50 Przecier ogórkowy szt. 130 51 Chrzan konserwowy szt. 40 52 Kukurydza konser. szt. 60 53 Galaretka owocowa szt. 380 54 Dżem truskawkowy szt. 240 55 Dżem wiśniowy szt. 220 56 Mąka pszenna szad. kg 530 57 Kasza manna kg 35 58 Kasza jęczmienna kg 160 59 Ryż kg 110 60 Płatki owsiane kg 20 61 Płatki Nesquik kg 60 62 Płatki kukurydziane kg 50 63 Kasza gryczana kg 70 64 Płatki ryżowe kg 15 65 Kisiel szt. 540 66 Budyń szt. 570 67 Mąka ziemniaczana kg 20 68 Miód nat. 0,50kg szt. 30 69 Pasztet z drobiu szt. 340.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.42.10.00-5, 15.43.11.00-9, 15.81.14.00-8, 15.82.11.50-5, 15.82.12.00-1, 15.84.00.00-8, 01.11.22.13-1, 15.83.10.00-2, 15.83.13.00-4, 15.84.23.00-5, 15.84.22.00-4, 15.84.23.20-1, 15.87.23.00-4, 15.85.11.10-2, 15.86.30.00-5, 15.86.20.00-8, 15.84.10.00-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja świeże - szt 13000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5, 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby mrożone Miruna bez skóry - nie rozmrażające się - 240 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.22.20.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki świeże nie mrożone - 140 kg Porcje rosołowe świeże nie mrożone - 40 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.22.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Wiśnie mrożone kg 80 2 Mieszanka kompotowa kg 400 3 Truskawki kg 80 4 Kalafior mrożony kg 200 5 Mieszanka warzywna kg 60 6 Fasolka szparagowa kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.