Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-12-15
Kadzidło: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych w Glebie, Kierzku, Siarczej Łące, Jazgarce, Czarni, w Zespołach Szkół w Dylewie, Chudku, Wachu przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od nauki
Numer ogłoszenia: 365695 - 2008; data zamieszczenia: 15.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Targowa 4, 07-420 Kadzidło, woj. mazowieckie, tel. 029 7618934, faks 029 7618934.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.kadzidlo.asi.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych w Glebie, Kierzku, Siarczej Łące, Jazgarce, Czarni, w Zespołach Szkół w Dylewie, Chudku, Wachu przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od nauki.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Kadzidło w 2009 roku Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: Przygotowanie , dostarczenie i wydanie do szkół na terenie Gminy Kadzidło: w szkołach podstawowych w Glebie, Kierzku, Siarczej Łące, Jazgarze, Czarni, w Zespole Szkół w Dylewie, Chudku, Wachu gorącego posiłku składającego się z zupy 300ml z pieczywem - zwykła bułka lub dwie kromki chleba przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Gorącym posiłkiem planuje się objąć około 420 uczniów. Posiłki winny być dostosowane do wymogów sanitarnych dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wartości energetycznej i odżywczej racji pokarmowych dla żywionych grup wiekowych od 5 do 16 lat . Wykonawca zapewni: transport gorących posiłków do szkół w odpowiednich naczyniach (termosy), porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku, opracowanie tygodniowego jadłospisu. Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy Wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. Po spożyciu posiłków, wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, w tym nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy. 2) Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 3) Wykonawca dysponuje zapleczem gastronomicznym, które spełnia wymagania określone rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dz.Urz. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej oraz zapewnienia bezpieczeństwa produkowanej i wprowadzanej do obrotu żywności. 4) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 5) Wykonawca dysponuje środkami transportu, spełniającymi wymagania sanitarne 6) Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 7) Wykonawca dysponuje personelem posiadającym aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca powinien złożyć następujące oświadczenia i dokumenty: 1) Wypełniony formularz oferty ( załącznik nr 1 do SWIZ ) 2) Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do SIWZ), 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 4) Oświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu podatku w Urzędzie Skarbowym oraz o nie zaleganiu w opłacaniu składek w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub w Kasie rolniczego Ubezpieczenia Społecznego ( załącznik nr 3 do SWIZ ) 5) Zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii o wpisie do rejestru zakładów nadzorowanych przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z potwierdzeniem przez organ wydający aktualności dokumentu wystawione nie wcześniej niż 30 dni przed terminem składania. 6) Oświadczenie potwierdzające dysponowanie środkami transportu, naczyniami ( termosami) niezbędnymi do wykonania zamówienia. 8) Parafowany przez Wykonawcę wzór umowy ( załącznik nr 4 do SIWZ ) 9) Wykaz osób, które będą dostarczały i rozdzielały posiłki..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kadzidlo.asi.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Kadzidle
ulica Targowa 4
pokój nr 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Kadzidle ulica Targowa 4 pokój nr 1.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





