Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-11-04
Bia³ystok: Artyku³y spo¿ywcze
Numer og³oszenia: 365114 - 2011; data zamieszczenia: 04.11.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Spo³ecznej , ul. ¦wierkowa 9, 15-328 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 7422360, faks 085 7458087.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.dps.bialystok.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Artyku³y spo¿ywcze.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia Ilo¶æ 1. Cukier 1 kg 4800 kg 2. M±ka 1 kg typ 450 1700 kg 3. Makaron do 1 kg (z pszenicy durum) 1100 kg 4. Kasza manna do1 kg 400 kg 5. Kasza jêczmienna do 1 kg 320kg 6. Kasza gryczana pra¿ona do 1 kg 120 kg 7. Kaszka ry¿owa 180g do 200g 150 szt. 8. M±ka ziemniaczana do1 kg 70 kg 9. Cukier puder do 500g 20 kg 10. Ry¿ bia³y d³ugoziarnisty do1 kg 820 kg 11. P³atki owsiane zwyk³e do1 kg 400 kg 12. P³atki ry¿owe do 1 kg 400 kg 13. Miód naturalny pszczeli na 1 osobê20-30g 3000 szt. 14. Olej 1L 1550szt. 15. Syrop owocowy 400-750ml typu Paula 320 szt. 16. D¿em do 1kg wysokos³odzony 100 kg 17. Bu³ka tarta do1kg 320 kg 18. Groch po³ówki do1kg. 160 kg 19. Fasola bia³a do 1kg drobna ¶rednia 160 kg 20. Soczek owocowy bez cukru 200-300ml 3000 szt. 21. Kukurydza konserwowa 400-500ml. 420 szt. 22. Groszek konserwowy 400-500ml 480 szt. 23. Chrzan 300-400g. 450 szt. 24. Kawa zbo¿owa 500g typu Kujawianka 300 szt. 25. Kawa Inka 150g 350 szt. 26. Przyprawa uniwersalna sucha do 1kg jarzynka 100 kg 27. Sos sa³atkowy 1000g 20 szt. 28. Koncentrat pomidorowy do 200g. 30% typu Pudliszki 1400 szt. 29. D¿em owocowy na 1 osobê 20-30g 3200 szt. 30. Ketchup 450-550g ³agodny pikantny 370 szt. 31. Ocet 10% spirytusowy 0,5l 30szt. 32. Dro¿d¿e piekarnicze do 1kg 30 kg 33. Kisiel 500g bez cukru ró¿ne smaki 200szt. 34. Kostki roso³owe 60g drobiowe, 2000szt. 35. Szczaw konserwowy 290-400ml. 250 szt. 36. Przyprawa w p³ynie do 1L 100szt. 37. Musztarda 180g-210g chrzanowa, sarepska 600 szt. 38. Kwasek cytrynowy 20g 550 szt. 39. Pieprz naturalny czarny 20g 280 szt. 40. Pieprz zio³owy 20g 500 szt. 41. Majeranek 10g 220 szt. 42. Majonez minimum 60% t³uszczu 750-900g 250 szt. 43. Li¶æ laurowy 10g 250 szt. 44. Kakao 100g typu Wedel 150 szt. 45. Proszek do pieczenia 30g 100 szt. 46. ¯elatyna spo¿ywcza zwyk³a wp. 50g 300 szt. 47. Sól 1kg 1000 kg 48. S³odzik ok 4.5g - 100 tabletek 100 szt. 49. Herbata czarna li¶ciasta 100 g 1200 szt. 50. Budyñ bez cukru 500g ró¿ne smaki 20szt. 51. Cynamon 20g 30 szt. 52. Mieszanka czekoladowa- cukierki w polewie z zawarto¶ci± 22% czekolady 20 kg 53. Mieszanka owocowa cukierki nadziewane 30 kg 54. D¿em bez cukru(dla diabetyków) na 1osobê 500szt. 55. Zupa ogonowa do1000g 30 szt. 56. Ciastka kruche z marmolad±, z polew± lukrowan± lub polew± czekoladow± 20 kg 57. Ciastka w polewie czekoladowej biszkoptowe lub herbatniki 20 kg 58. Wafle ¶mietankowe,orzechowe ,o smaku cha³wy,z nadzieniem owocowym lub kisielu 20 kg 59. Soda oczyszczona do celów spo¿ywczych 50-85g 30szt. 60. P³atki kukurydziane 250g 100szt. 61. Ciastka korzenne lub miodowe lub pierniki toruñskie z polew± lub nadziewane 10 kg 62 Ogórki korniszony w s³oikach 0,9l. 300 szt. 63 Cukier waniliowy ok.30g 100szt. 64 Herbatniki Be-be16g 4000 szt. 65 Biszkopty do120g 1000szt. 66 Soczek warzywny200-300g 1000szt. 67 Ziele angielskie 10-20g 200szt. 68 Aromat spo¿ywczy 6ml(olejek zapachowy) 20szt. 69 Krakersy 70g 500szt. 70 Mleko nies³odzone zagêszczane 7,5%t³uszczu 400-500ml. 8szt. 71 Masa makowa z bakaliami 800-1000g 7szt. 72 Koncentrat barszcz czerwony typu Krakus 300-1000g 12szt. 73 Herbatniki Leonki 90g 1500szt. 74 Krem do tortów Gellwe 100 g 100szt. 75 Wiórki kokosowe kolorowe 80 - 100 g 10szt..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 01.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, dzia³alno¶æ prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnieñ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: www.dps.bialystok.pl.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 14.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Spo³ecznej ¦wierkowa 9 15-328 Bia³ystok (Sekretariat).
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Ca³odobowa us³uga ochrony budynku biurowego i przyleg³ego placu Pañstwowej Inspekcji Pracy Okrêgowego Inspektoratu Pracy w Bia³ymstoku
- Naprawy sprzêtu komputerowego w OR KRUS w Bia³ymstoku i podleg³ych placówkach terenowych KRUS
- Modernizacja uk³adu wentylacji w Klinice Kardiochirurgii z Blokiem Operacyjnym
- Wykonanie systemu parkingowego na terenie Politechniki Bia³ostockiej, ul. Wiejska 45A, 15-351 Bia³ystok w formule zaprojektuj i wybuduj ZK-DZP.262.124.2025
- Remont sufitu oraz kanalizacji deszczowej wewnêtrznej w gara¿u usytuowanym w budynku przy ul. Pogodnej 22 w Bia³ymstoku
- Opracowanie dokumentacji projektowej na budowê ulicy Mrówczej i ulicy Pajêczej w Bia³ymstoku wraz z infrastruktur± techniczn±
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych -7 czê¶ci (P80Gdañsk)
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w celu realizacji ¿ywienia zbiorowego dla uczestników przedsiêwziêæ szkoleniowych w O¶rodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Dostawa produktów spo¿ywczych i wód mineralnych
wiêcej: Ró¿ne produkty spo¿ywcze »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





