Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-09-05
Wrocław: D/Kw-220/64/13 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu
Numer ogłoszenia: 360858 - 2013; data zamieszczenia: 05.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy we Wrocławiu , ul. Świebodzka 1, 50-950 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3272400, 3272502, faks 071 3436610.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finasów publicznych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: D/Kw-220/64/13 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Aresztu Śledczego we Wrocławiu artykułów spożywczych w asortymencie podanym poniżej, stanowiących jednocześnie kolejne części zamówienia. Zamówienie podzielone zostało na trzy części. Część 1. 1.Tuszki z kurcząt P kl. A schłodzone lub mrożone w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520. 2. Uda z kurcząt schłodzone lub mrożone, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520 Część 2. 1. Mięso wieprzowe w półtuszach, bez głowy i bez nóg, chłodzone, klasy R w ilości 12 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 2. Mięso wołowe w ćwierćtuszach tylnych bez ogona, chłodzone, klasa umięśnienia R, klasa otłuszczenia 3, w ilości 5 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 3. Wątroba wieprzowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-86/A-8200 Część 3. 1. Wędlina podrobowa - kaszanka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 2. Wędlina podrobowa - salceson w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 3. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu litewska w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 4. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu kanapkowa w ilości 700 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 5. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu pieczeń w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 6. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu mielonka wieprzowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 7. Szynka drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 8. Polędwica drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 9. Produkt blokowy drobiowy - typu kiełbasa golonkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 10. Kiełbasa grubo rozdrobniona drobiowa - typu szynkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 11. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kanapkowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 12. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu zwyczajna w ilości 2 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 13. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu śląska w ilości 2 200 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 14. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kiełbaski lubuskie w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 15. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 16. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - parówka cienka w ilości 3 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 17. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - mortadela w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 18. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - serdelek w ilości 2 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 19. Wędlina podrobowa drobiowa - pasztetowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 20. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka - wymagana gramatura - 200 g, w osłonie barierowej (flaku sztucznym) zamykanej obustronnie klipsami, pozwalająca rozdzielić poszczególne opakowania jednostkowe w taki sposób, aby nie doszło do ich uszkodzenia i otwarcia a ich zawartość pozostała nienaruszona, termin przydatności do spożycia minimum 7 dni, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 21. Kiełbasa średnio rozdrobniona - Kiełbasa biała parzona w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 22. Baleron z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 23. Polędwica z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 24. Szynka z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000 Artykuły z poz. 22, 23, 24 zamawiane tylko 2 razy w roku. Przewidywany termin zamówienia - Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wielkanocne.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.21.00-7, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.11.34-3, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy we Wrocławiu, ul. Świebodzka 1, 50-046 Wrocław.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.09.2013 godzina 11:30, miejsce: Sekretariat Aresztu Śledczego we Wrocławiu, ul. Świebodzka 1, 50-046 Wrocław.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część 1. Drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Tuszki z kurcząt P kl. A schłodzone lub mrożone w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520. 2. Uda z kurcząt schłodzone lub mrożone, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2 Mięso, podroby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe w półtuszach, bez głowy i bez nóg, chłodzone, klasy R w ilości 12 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 2. Mięso wołowe w ćwierćtuszach tylnych bez ogona, chłodzone, klasa umięśnienia R, klasa otłuszczenia 3, w ilości 5 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 3. Wątroba wieprzowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-86/A-8200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3 Wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wędlina podrobowa - kaszanka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 2. Wędlina podrobowa - salceson w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 3. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu litewska w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 4. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu kanapkowa w ilości 700 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 5. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu pieczeń w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 6. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu mielonka wieprzowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 7. Szynka drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 8. Polędwica drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 9. Produkt blokowy drobiowy - typu kiełbasa golonkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 10. Kiełbasa grubo rozdrobniona drobiowa - typu szynkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 11. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kanapkowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 12. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu zwyczajna w ilości 2 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 13. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu śląska w ilości 2 200 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 14. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kiełbaski lubuskie w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 15. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 16. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - parówka cienka w ilości 3 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 17. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - mortadela w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 18. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - serdelek w ilości 2 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 19. Wędlina podrobowa drobiowa - pasztetowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 20. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka - wymagana gramatura - 200 g, w osłonie barierowej (flaku sztucznym) zamykanej obustronnie klipsami, pozwalająca rozdzielić poszczególne opakowania jednostkowe w taki sposób, aby nie doszło do ich uszkodzenia i otwarcia a ich zawartość pozostała nienaruszona, termin przydatności do spożycia minimum 7 dni, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 21. Kiełbasa średnio rozdrobniona - Kiełbasa biała parzona w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 22. Baleron z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 23. Polędwica z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 24. Szynka z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000 Artykuły z poz. 22, 23, 24 zamawiane tylko 2 razy w roku. Przewidywany termin zamówienia - Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wielkanocne.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.11.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- Dostawa mebli kuchennych do 2 obiektów Wrocławskiego Zespołu Żłobków.
- Wykonanie przeglądów technicznych OTD oraz wymian oleju w automatycznych skrzyniach biegów w ambulansach sanitarnych Pogotowia Ratunkowego we Wrocławiu
- Dostawa rękawic jednorazowych diagnostycznych dla Szpitala Specjalistycznego im. A. Falkiewicza we Wrocławiu
- Dostawa materiałów prewencyjnych dla Wydziału Prewencji KWP we Wrocławiu.
- Dostawa mikrotomu rotacyjnego półautomatycznego wraz z kompatybilną łaźnią wodną
- Remont sanitariatów w Przedszkolu nr 3 przy ul. Nowowiejskiej 80 we Wrocławiu
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Tychach w II półroczu 2025 r.
- Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Janowie Lubelskim
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Płocku
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych, w tym mięsa, produktów mięsnych oraz produktów mleczarskich.
- Dostawa Artykułów Spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Jarosławiu od 01.07.2025 do 31.12.2025r.
- SPRZEDAŻ I SUKCESYWNA DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W CHRÓŚCINIE -WSI W OKRESIE OD 01.07.2025 DO 31.12.2025
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.