eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WrocławD/Kw-220/64/13 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-09-05

Wrocław: D/Kw-220/64/13 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu
Numer ogłoszenia: 360858 - 2013; data zamieszczenia: 05.09.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy we Wrocławiu , ul. Świebodzka 1, 50-950 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3272400, 3272502, faks 071 3436610.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finasów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: D/Kw-220/64/13 Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Aresztu Śledczego we Wrocławiu artykułów spożywczych w asortymencie podanym poniżej, stanowiących jednocześnie kolejne części zamówienia. Zamówienie podzielone zostało na trzy części. Część 1. 1.Tuszki z kurcząt P kl. A schłodzone lub mrożone w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520. 2. Uda z kurcząt schłodzone lub mrożone, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520 Część 2. 1. Mięso wieprzowe w półtuszach, bez głowy i bez nóg, chłodzone, klasy R w ilości 12 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 2. Mięso wołowe w ćwierćtuszach tylnych bez ogona, chłodzone, klasa umięśnienia R, klasa otłuszczenia 3, w ilości 5 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 3. Wątroba wieprzowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-86/A-8200 Część 3. 1. Wędlina podrobowa - kaszanka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 2. Wędlina podrobowa - salceson w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 3. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu litewska w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 4. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu kanapkowa w ilości 700 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 5. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu pieczeń w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 6. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu mielonka wieprzowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 7. Szynka drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 8. Polędwica drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 9. Produkt blokowy drobiowy - typu kiełbasa golonkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 10. Kiełbasa grubo rozdrobniona drobiowa - typu szynkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 11. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kanapkowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 12. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu zwyczajna w ilości 2 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 13. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu śląska w ilości 2 200 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 14. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kiełbaski lubuskie w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 15. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 16. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - parówka cienka w ilości 3 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 17. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - mortadela w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 18. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - serdelek w ilości 2 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 19. Wędlina podrobowa drobiowa - pasztetowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 20. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka - wymagana gramatura - 200 g, w osłonie barierowej (flaku sztucznym) zamykanej obustronnie klipsami, pozwalająca rozdzielić poszczególne opakowania jednostkowe w taki sposób, aby nie doszło do ich uszkodzenia i otwarcia a ich zawartość pozostała nienaruszona, termin przydatności do spożycia minimum 7 dni, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 21. Kiełbasa średnio rozdrobniona - Kiełbasa biała parzona w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 22. Baleron z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 23. Polędwica z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 24. Szynka z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000 Artykuły z poz. 22, 23, 24 zamawiane tylko 2 razy w roku. Przewidywany termin zamówienia - Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wielkanocne.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.11.21.00-7, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.11.34-3, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 22 ust. 1 oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy we Wrocławiu, ul. Świebodzka 1, 50-046 Wrocław.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.09.2013 godzina 11:30, miejsce: Sekretariat Aresztu Śledczego we Wrocławiu, ul. Świebodzka 1, 50-046 Wrocław.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część 1. Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Tuszki z kurcząt P kl. A schłodzone lub mrożone w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520. 2. Uda z kurcząt schłodzone lub mrożone, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86520.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2 Mięso, podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe w półtuszach, bez głowy i bez nóg, chłodzone, klasy R w ilości 12 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 2. Mięso wołowe w ćwierćtuszach tylnych bez ogona, chłodzone, klasa umięśnienia R, klasa otłuszczenia 3, w ilości 5 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-91/82001 ze zmianami. 3. Wątroba wieprzowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-86/A-8200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3 Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wędlina podrobowa - kaszanka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 2. Wędlina podrobowa - salceson w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 3. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu litewska w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 4. Kiełbasa drobno rozdrobniona - typu kanapkowa w ilości 700 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 5. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu pieczeń w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 6. Produkt blokowy drobno rozdrobniony - typu mielonka wieprzowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 7. Szynka drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 8. Polędwica drobiowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 9. Produkt blokowy drobiowy - typu kiełbasa golonkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 10. Kiełbasa grubo rozdrobniona drobiowa - typu szynkowa w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 11. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kanapkowa w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 12. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu zwyczajna w ilości 2 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 13. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu śląska w ilości 2 200 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 14. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu kiełbaski lubuskie w ilości 600 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 15. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 16. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - parówka cienka w ilości 3 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 17. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - mortadela w ilości 3 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 18. Kiełbasa homogenizowana drobiowa - serdelek w ilości 2 800 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 19. Wędlina podrobowa drobiowa - pasztetowa w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 20. Kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowa - typu mielonka - wymagana gramatura - 200 g, w osłonie barierowej (flaku sztucznym) zamykanej obustronnie klipsami, pozwalająca rozdzielić poszczególne opakowania jednostkowe w taki sposób, aby nie doszło do ich uszkodzenia i otwarcia a ich zawartość pozostała nienaruszona, termin przydatności do spożycia minimum 7 dni, w ilości 1 500 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526 ze zmianami. 21. Kiełbasa średnio rozdrobniona - Kiełbasa biała parzona w ilości 2 000 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-82007. 22. Baleron z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 23. Polędwica z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000. 24. Szynka z indyka w ilości 180 kg, Polska norma stanowiąca wyznacznik wymagań jakościowych PN-A-86526:1995/AZ2:2000 Artykuły z poz. 22, 23, 24 zamawiane tylko 2 razy w roku. Przewidywany termin zamówienia - Święta Bożego Narodzenia oraz Święta Wielkanocne.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.13.11.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.