eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CiechanowiecZorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w ramach projektu -Nowoczesna gastronomia- w ZSOiZ w Ciechanowcu, którego organem prowadzącym jest Starostwo Powiatowe w Wysokiem Mazowieckiem

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-21

Ciechanowiec: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w ramach projektu -Nowoczesna gastronomia- w ZSOiZ w Ciechanowcu, którego organem prowadzącym jest Starostwo Powiatowe w Wysokiem Mazowieckiem
Numer ogłoszenia: 360130 - 2012; data zamieszczenia: 21.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Jarosława Iwaszkiewicza , ul. Szkolna 8, 18-230 Ciechanowiec, woj. podlaskie, tel. 086 277 11 34, faks 086 277 11 34.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsoiz-ciechanowiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w ramach projektu -Nowoczesna gastronomia- w ZSOiZ w Ciechanowcu, którego organem prowadzącym jest Starostwo Powiatowe w Wysokiem Mazowieckiem.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: a) Przedmiotem zamówienia jest: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych w ramach projektu -Nowoczesna gastronomia- w ZSOiZ w Ciechanowcu, którego organem prowadzącym jest Starostwo Powiatowe w Wysokiem Mazowieckiem. b) Zamówienie zostało podzielone na 5 części. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę części zamówienia, pod warunkiem, że jedna osoba prowadząca zajęcia (wskazana przez Wykonawcę) może uczestniczyć w realizacji co najwyżej dwóch części zamówienia. c) Terminy i miejsce wykonania zamówienia: W godz. od 15.30 do 19.30 w dniach od poniedziałku do niedzieli (możliwość organizacji kursów w week-endy) w terminie od 15.09.2012 do 20.04.2013. (harmonogram do ustalenia z Koordynatorem Projektu). d) Miejsce realizacji : siedziba Beneficjenta - lub - siedziba Wykonawcy po uprzednim złożeniu oświadczenia o zapewnieniu transportu, wyżywienia i ewentualnie zakwaterowanie uczestników projektu na koszt Wykonawcy. e) 1 godzina zajęć/szkolenia/kursu : 60 min (w tym15 min przerwy). f) Miejsce realizacji : siedziba Beneficjenta - lub - siedziba Wykonawcy po uprzednim złożeniu oświadczenia o zapewnieniu transportu, wyżywienia i ewentualnie zakwaterowanie uczestników projektu na koszt Wykonawcy. g) Wykaz zajęć/kursów/szkoleń objętych przedmiotem zamówienia: 1) Kurs Kuchni Fusion (6 grup x 10os. x16h). Liczba godzin: 96, liczba osób: 60, zaświadczenie: certyfikat lub zaświadczenie na druku MEN. 2) Kurs z czekoladą. Praliny. (6 grup x 10os. x16h). Liczba godzin: 96, liczba osób: 60, zaświadczenie: certyfikat lub zaświadczenie na druku MEN. 3) Kurs polska kuchnia regionalna (6 grup x 8 os x 8h). Liczba godzin: 48, liczba osób: 48, zaświadczenie: certyfikat lub zaświadczenie na druku MEN. 4) Kurs organizacji imprez cateringowych (6 grup x 10 os 20h). Liczba godzin: 120, liczba osób: 60, zaświadczenie: certyfikat lub zaświadczenie na druku MEN. 5) Kurs Kuchnia wielokulturowa Podlasia (6 grup x 8os x 16 h). Liczba godzin: 96, liczba osób: 48, zaświadczenie: certyfikat lub zaświadczenie na druku MEN..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.04.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania - Ocena spełnienia warunku będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia/nie spełnia, w oparciu o oświadczenie dołączone do oferty, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • III. 3.2) Wiedza i doświadczenie - Ocena spełnienia warunku będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia/nie spełnia, w oparciu o oświadczenie dołączone do oferty, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • III.3.3) Potencjał techniczny i osoby zdolne do wykonania zamówienia: Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca dysponuje min. jedną osobą (odpowiednio do części zamówienia), posiadającą kwalifikacje i doświadczenie wymagane dla danej części zamówienia i określone jako wymogi w poniższej tabeli. - Ocena spełnienia w/w warunków będzie dokonywana metoda 0 - 1, tj. spełnia/nie spełnia, w oparciu o wykaz osób -wzór załącznik nr 2 do SIWZ dołączone do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • III.3.4) Potencjał techniczny i osoby zdolne do wykonania zamówienia: Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca dysponuje min. jedną osobą (odpowiednio do części zamówienia), posiadającą kwalifikacje i doświadczenie wymagane dla danej części zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa - Ocena spełnienia warunku będzie dokonywana metodą 0 - 1, tj. spełnia/nie spełnia, w oparciu o oświadczenie dołączone do oferty, którego wzór stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a)Formularz ofertowy - zgodnie z załącznikiem 6. do SIWZ. b)Pełnomocnictwo wystawione dla osoby składającej ofertę w imieniu Wykonawcy, podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika. c)W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, do oferty musi być dołączony dokument ustanawiający przez Wykonawców chcących startować wspólnie wspólnego pełnomocnika. d)W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy oraz o nie podleganiu wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy oraz dokumenty, o których mowa w pkt 1.2 i 1.3 muszą być złożone przez każdy podmiot. e)Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia umowy spółki cywilnej, celem ustalenia osób uprawnionych do reprezentowania spółki.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Forma umowy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsoiz-ciechanowiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zsoiz-ciechanowiec.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.10.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych, im. Jarosława Iwaszkiewicza ul. Szkolna 8 , 18-230 Ciechanowiec Sekretariat szkoły. pok. nr 6..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Przedmiotowe zamówienie jest realizowane w ramach Projektu Nowoczesna gastronomia - umowa UDA-POKL.09.02.00.20-174/12-00 finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kurs Kuchni Fusion (6 grup x 10os. x16h).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurs Kuchni Fusion (6 grup x 10os. x16h) Liczba osób: 60 - przygotowanie programu kursu i jego prowadzenie, - prowadzenie ewidencji osób w postaci list z podpisem obecności uczestnika na kursie oraz dokumentacji związanej z realizacją kursy, - wydanie świadectwa na druku MEN lub innym dokumencie certyfikowanym, - zapewnienie niezbędnych surowców spożywczych wszystkim uczestnikom projektu objętych wsparciem Szczegóły w SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Kurs z czekoladą. Praliny. (6 grup x 10os. x16h).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurs z czekoladą. Praliny. (6 grup x 10os. x16h) - przygotowanie programu kursu i jego prowadzenie, - prowadzenie ewidencji osób w postaci list z podpisem obecności uczestnika na kursie oraz dokumentacji związanej z realizacją kursy, - wydanie świadectwa na druku MEN lub innym dokumencie certyfikowanym, - zapewnienie niezbędnych surowców spożywczych wszystkim uczestnikom projektu objętych wsparciem , Szczegóły w SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Kurs polska kuchnia regionalna (6 grup x 8 os x 8h).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurs polska kuchnia regionalna (6 grup x 8 os x 8h) - przygotowanie programu kursu i jego prowadzenie, - prowadzenie ewidencji osób w postaci list z podpisem obecności uczestnika na kursie oraz dokumentacji związanej z realizacją kursy, - wydanie świadectwa na druku MEN lub innym dokumencie certyfikowanym, - zapewnienie niezbędnych surowców spożywczych wszystkim uczestnikom projektu objętych wsparciem, Szczegóły w SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Kurs organizacji imprez cateringowych (6 grup x 10 os 20h).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurs organizacji imprez cateringowych (6 grup x 10 os 20h) - przygotowanie programu kursu i jego prowadzenie, - prowadzenie ewidencji osób w postaci list z podpisem obecności uczestnika na kursie oraz dokumentacji związanej z realizacją kursy, - wydanie świadectwa na druku MEN lub innym dokumencie certyfikowanym, - zapewnienie niezbędnych surowców spożywczych wszystkim uczestnikom projektu objętych wsparciem, Szczegóły w SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kurs Kuchnia wielokulturowa Podlasia (6 grup x 8os x 16 h).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurs Kuchnia wielokulturowa Podlasia (6 grup x 8os x 16 h) - przygotowanie programu kursu i jego prowadzenie, - prowadzenie ewidencji osób w postaci list z podpisem obecności uczestnika na kursie oraz dokumentacji związanej z realizacją kursy, - wydanie świadectwa na druku MEN lub innym dokumencie certyfikowanym, - zapewnienie niezbędnych surowców spożywczych wszystkim uczestnikom projektu objętych wsparciem Szczegóły w SWIZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.