eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Komańcza › Dostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-10-29

Komańcza: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 359542 - 2014; data zamieszczenia: 29.10.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łupkowie , Łupków 45, 38-543 Komańcza, woj. podkarpackie, tel. 013 467-70-49, faks 0-13 4677011.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów spożywczych podzielonych na zadania:Zadanie I - Konserwy rybne- paprykarz z ryb, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 2 200 kg, - konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 g, z samootwieraczem, w ilości 250 kg,- konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem w ilości 450 kg. Zadanie II - Różne artykuły spożywcze - jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 25 000 szt., - olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 500 l., - musztarda stołowa w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ketchup w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 250 l., - sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 500 kg, - przyprawa w płynie w opakowaniach do 5 l, w ilości 3 000 l, - koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 200 g do 1 kg, w ilości 1 600 kg, - herbata czarna granulowana, w ilości 300 kg,- kawa zbożowa, w ilości 300 kg, - groszek konserwowy w opakowaniach do 1 kg, w ilości 500 kg, - chrzan tarty, w ilości 300 kg, - fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 2 500 kg, - groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 1500 kg, - cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 5 500 kg, - dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, CPV 15332290-3, w ilości 1 500 kg,- marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, -woda mineralna niegazowana, w butelkach o pojemności 1,5 l, w ilości 1 500 szt. Zadanie III - Ryba i kura - ryba morska mrożona, filet, ilość glazury 3 - 5 % wagi ryby (mrożona w blokach), w ilości 1 600 kg, - kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 1 700 kg, - filet z piersi kurczaka, mrożony, w ilości 500 kg.-burgery rybne panierowane, mrożone, jednolite o wyrównanej wielkości, całe, 1szt. 80-100 g masy netto w ilości 200 kg. Zadanie IV - Przyprawy, zupy, sosy, napoje - przyprawa do mięs w proszku, w ilości 20 kg,- przyprawa do ryb w proszku, w ilości 10 kg,- przyprawa do bigosu w proszku, w ilości 10 kg,- czosnek mielony, w ilości 12 kg, - kminek, w ilości 30 kg, - liść laurowy, w ilości 28 kg, - majeranek, w ilości 25 kg,- cynamon, w ilości 10 kg,- pieprz czarny mielony, w ilości 55 kg,- pieprz ziołowy mielony, w ilości 55 kg,- ziele angielskie, w ilości 30 kg, - papryka mielona, w ilości 50 kg, - mieszanka warzywna suszona, w ilości 100 kg,- koper suszony, w ilości 20 kg,- natka pietruszki suszona, w ilości 20 kg,- bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- żurek w proszku, w ilości 200 kg, - zupa grzybowa w proszku, w ilości 250 kg, - zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, - sos pieczarkowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos pieczeniowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos biały w proszku, w ilości 150 kg,- sos gulaszowy w proszku, w ilości 200 kg,- sos węgierski w proszku, w ilości 220 kg,- sos koperkowy w proszku, w ilości 100 kg.- napój pomarańczowy w proszku, w ilości 500 kg,- napój wiśniowy w proszku, , w ilości 500 kg, - napój malinowy w proszku, w ilości 500 kg.- kwasek cytrynowy, w ilości 10 kg. Zadanie V - Sałatki - leczo pieczarkowe w opakowaniach do 3 kg, w ilości 1 000 kg,- sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 000 kg.Zadanie VI - Makaron, kasza, mąka, ryż - makaron różny (nitki, świderki, muszelki, kolanka), w ilości 6 500 kg,- kasza jęczmienna, w ilości 3 000 kg,- kasza manna, w ilości 2 000 kg,- ryż spożywczy, biały, w ilości 4 000 kg,- mąka pszenna typ 650, w ilości 3 500 kg.- mąka ziemniaczana, w ilości 300 kg.Zadanie VII - Wyroby garmażeryjne - kluski śląskie mrożone, w ilości 1 000 kg, - pierogi ruskie mrożone, w ilości 3 500 kg,- uszka z grzybami mrożone, w ilości 100 kg.1. Ilości podane powyżej są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów spożywczych odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów spożywczych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów spożywczych w swoich magazynach, w dniu dostawy każdej partii.6. Dostawa artykułów spożywczych do magazynu zamawiającego odbywać się będzie w godz. 8.00 - 13.30, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. 9. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 15.89.43.00 - Dania gotowe 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.11.21.00 - Świeży drób 03.15.25.00 - 03.15.25.00 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.87.12.30 - Ketchup 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.86.10.00 - Kawa 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 03.22.12.10 - Fasola 03.22.12.20 - Groch 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.11.2014 godzina 12:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Łupkowie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.