Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-05
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 358450 - 2010; data zamieszczenia: 05.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - pieczywo Chleb pszenno- żytni, o gramaturze 350g, pokrojony i pakowany w worki foliowe, etykietowany - w ilości do 100 000 kg Chleb pszenny, o gramaturze 400g, pokrojony i pakowany w worki foliowe, etykietowany - w ilości do 10 000 kg Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 1 400 kg Ciasto drożdżowe - w ilości do 400 kg Kod CPV: 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Dostarczane pieczywo i ciasto drożdżowe winno posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 dni zaś bułka tarta wynoszący 1 miesiąc. Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia. Część II - przyprawy Pieprz czarny, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Pieprz ziołowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Papryka słodka, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Ziele angielskie, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg Liść laurowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg Majeranek, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Sól warzona, opakowanie 1 kg - w ilości do 3 000 kg Czosnek granulowany, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Przyprawa do zup płynna, opakowanie 1 kg - w ilości do 1 000 kg Przyprawa uniwersalna, opakowanie 1 kg - w ilości do 1 000 kg Żurek zakwas, opakowanie do1 l - w ilości do 500 l Kawa zbożowa, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg Herbata granulowana, opakowanie 100 g - w ilości do 800 kg Kwasek cytrynowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 80 kg Kisiel bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 150 kg Budyń bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 80 kg Kody CPV:15872100-2 pieprz, 15870000-7 przyprawy i przyprawy korzenne, 15872400-5 sól, 15861000-1 kawa, 15863200-7 herbata czarna, 15800000-6 różne produkty spożywcze, Dostarczane przyprawy winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące. Część III - produkty rybne Burger rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 800 kg Kotlet rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 800 kg Kod CPV: 15229000-9 mrożone produkty rybne Dostarczane produkty rybne winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące. Część IV - produkty z przemiału ziarna kasza jęczmienna, średnia - opakowanie do 30 kg, w ilości do 4 000 kg kasza manna - opakowanie do 30 kg, w ilości do 1 500 kg płatki owsiane - opakowanie do 30 kg, w ilości do 1 200 kg mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - opakowanie 1 kg, w ilości do 1 000 kg Kod CPV: 15620000-0 skrobia i produkty skrobiowe, 15613300-1 produkty zbożowe, 15613380-5 płatki owsiane Dostarczane produkty z przemiału ziarna winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.80.00.00-6, 15.22.90.00-9, 15.62.00.00-0, 15.61.33.00-1, 15.61.33.80-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W trakcie trwania umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana cen brutto zostanie wprowadzona aneksem do niniejszej umowy na wniosek jednej ze stron. Nową cenę brutto ustali Służba Żywnościowa Zakładu Karnego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.11.2010 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82- 500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - pieczywo Chleb pszenno- żytni, o gramaturze 350g, pokrojony i pakowany w worki foliowe, etykietowany - w ilości do 100 000 kg Chleb pszenny, o gramaturze 400g, pokrojony i pakowany w worki foliowe, etykietowany - w ilości do 10 000 kg Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 1 400 kg Ciasto drożdżowe - w ilości do 400 kg Kod CPV: 15810000-9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Dostarczane pieczywo i ciasto drożdżowe winno posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 dni zaś bułka tarta wynoszący 1 miesiąc. Każde opakowanie jednostkowe musi posiadać etykietę zawierającą nazwę producenta, nazwę produktu, masę netto produktu, termin przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - przyprawy Pieprz czarny, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Pieprz ziołowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Papryka słodka, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Ziele angielskie, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg Liść laurowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 50 kg Majeranek, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Sól warzona, opakowanie 1 kg - w ilości do 3 000 kg Czosnek granulowany, opakowanie do 1 kg - w ilości do 100 kg Przyprawa do zup płynna, opakowanie 1 kg - w ilości do 1 000 kg Przyprawa uniwersalna, opakowanie 1 kg - w ilości do 1 000 kg Żurek zakwas, opakowanie do1 l - w ilości do 500 l Kawa zbożowa, opakowanie do 1 kg - w ilości do 800 kg Herbata granulowana, opakowanie 100 g - w ilości do 800 kg Kwasek cytrynowy, opakowanie do 1 kg - w ilości do 80 kg Kisiel bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 150 kg Budyń bez cukru, opakowanie 40g - w ilości do 80 kg Kody CPV:15872100-2 pieprz, 15870000-7 przyprawy i przyprawy korzenne, 15872400-5 sól, 15861000-1 kawa, 15863200-7 herbata czarna, 15800000-6 różne produkty spożywcze, Dostarczane przyprawy winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.24.00-5, 15.86.10.00-1, 15.86.32.00-7, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: produkty rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - produkty rybne Burger rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 800 kg Kotlet rybny, mrożony, 100g/szt, pakowany do 10 kg - w ilości do 1 800 kg Kod CPV: 15229000-9 mrożone produkty rybne Dostarczane produkty rybne winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.90.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: produkty z przemiału ziarna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - produkty z przemiału ziarna kasza jęczmienna, średnia - opakowanie do 30 kg, w ilości do 4 000 kg kasza manna - opakowanie do 30 kg, w ilości do 1 500 kg płatki owsiane - opakowanie do 30 kg, w ilości do 1 200 kg mąka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - opakowanie 1 kg, w ilości do 1 000 kg Kod CPV: 15620000-0 skrobia i produkty skrobiowe, 15613300-1 produkty zbożowe, 15613380-5 płatki owsiane Dostarczane produkty z przemiału ziarna winny posiadać minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynoszący 3 miesiące..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.62.00.00-0, 15.61.33.00-1, 15.61.33.80-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów suchych, konserwowych kawy i herbaty do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w 2024 roku" - II postępowanie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w podziale na części.
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2024
- Dostawa produktów mrożonych i artykułów rybnych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej
- Sprzedaż wraz z dostawą pieczywa na potrzeby SP PZOL w Celejowie
więcej: Mrożone produkty rybne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.