Ogłoszenie z dnia 2015-12-30
Olecko: Sporządzanie i dowiezienie posiłków:zupa+drugie danie dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w Olecku, ul. Armii Krajowej 26 w okresie od 1 stycznia 2016r do 31 grudnia 2016r.
Numer ogłoszenia: 357762 - 2015; data zamieszczenia: 30.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kolejowa 31, 19-400 Olecko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 5204233, faks 087 5204233.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sporządzanie i dowiezienie posiłków:zupa+drugie danie dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w Olecku, ul. Armii Krajowej 26 w okresie od 1 stycznia 2016r do 31 grudnia 2016r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Sporządzanie i dowiezienie posiłków: zupa + drugie danie dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w Olecku, ul. Armii Krajowej 26 w okresie od 1 stycznia 2016r do 31 grudnia 2016r. Wymagania dotyczące obiadów: 1. Przez posiłek zamawiający rozumie zupę i drugie danie o wartości odżywczej i kalorycznej obowiązującej w żywieniu dzieci i młodzieży zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2. Posiłki obiadowe : a)zupa na wywarze mięsnym lub warzywnym b)drugie dania: -mięsne ( do dań mięsnych nie zalicza się dań przygotowanych na bazie podrobów, oraz bigosu), -potrawy półmięsne złożone z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, -danie bezmięsne uzupełnione produktami białkowymi (serem, jajami) : naleśniki, kluski, pierogi, kotlety z jaj, ryba, itp. - podawane naprzemiennie, -do drugiego dania w zależności od jadłospisu podawane będą: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron, również surówki lub warzywa gotowane c) niepowtarzalność posiłków w dekadzie 3. Gramatura posiłków : - zupa - 400g - ziemniaki - 250 g, - kasza, ryż lub makaron - 200 g, - mięso: schab, filet z kurczaka 100 g, - udka z kością - 150g, - pieczona wątróbka - 100g, - sztuka mięsa ( 100 g - bez sosu, z sosem - 120 g), - gulasz/potrawka ( mięso + sos) - 150 g, - kotlet mielony, kotlety z jaj, klopsiki - 100 g, - kartacze (2szt)-300g, - ryba (z panierką 120g, bez panierki 100 g), - surówka 120 g, - warzywa gotowane (marchewka, buraczki i inne ) - 150 g, - naleśniki, placki ziemniaczane, pyzy, pierogi - 280g, Gramatura potraw nie wymienionych w niniejszym zestawieniu - zgodnie z ogólnie przyjętymi normami w żywieniu zbiorowym. 4. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki. 5.Posiłki należy dostarczyć w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z Zamawiającym. 6.Zamawiający zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. 7.Żywienie uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy w Olecku odbywać się będzie od poniedziałku do piątku. 8. Szacunkowa liczba posiłków dziennie -średnio 31 przez 252 dni. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo-7812 posiłków. W/w ilości mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 8.Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 9.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie z dni 25 sierpnia 2005r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (tj. Dz.U. z 2015r., poz. 594) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PHU ŻACZEK Małgorzata Niewiarowska, Plac Zamkowy 7, 19-400 olecko, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 61480,44 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 45934,56
Oferta z najniższą ceną: 45934,56 / Oferta z najwyższą ceną: 54449,64
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są usługi sporządzania i dowiezienia posiłków zupa + drugie danie jako powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych. Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 pkt8
INNE PRZETARGI Z OLECKA
- Dostawa gazów medycznych wraz z dzierżawą zbiornika i transportem butli dla Olmedica w Olecku Sp. z o.o.
- Remont i adaptacja pomieszczeń Regionalnego Ośrodka Kultury "Mazury Garbate" w Olecku
- UBEZPIECZENIE MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW GMINY OLECKO
więcej: przetargi w Olecku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
- Usługa cateringowa podczas Gali Prezydenta Miasta Suwałk "Włócznia Jaćwingów" i Balu Prezydenta Miasta Suwałki
- Zapewnienie wyżywienia dla uczestników kursów, szkoleń oraz członków Rady BCU w ramach projektu "Utworzenie Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie CUKIERNICTWO w Powiecie Wieluńskim"
- Świadczenie usługi cateringu - przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 1 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r.
- Catering w okresie od 1 stycznia 2026 roku do 31 grudnia 2026 roku - tryb podstawowy
- Świadczenie usługi cateringowej do placówek oświatowych prowadzonych przez Gminę Puszcza Mariańska w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





