Ogłoszenie z dnia 2016-12-01
Ogłoszenie nr 356441 - 2016 z dnia 2016-12-01 r.
Krzeszowice: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej, krajowy numer identyfikacyjny
35655569900000, ul.
Wola Filipowska, ul. Szkolna 2
,
32065
Krzeszowice, woj.
małopolskie, państwo
Polska, tel.
12 282 02 08, 12 258 21 00, e-mail
zswola@wp.pl, faks
12 282 02 08.
Adres strony internetowej (URL): www.zpowola.edupage.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
tak
www.zpowola.edupage.org
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Adres:
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na dostawę w ramach następujących pakietów: 1. Artykuły ogólnospożywcze, w tym mrożonki 2. Mięso,wędliny 3. Warzywa,owoce 4.Pieczywo ZAMAWIAJĄCY zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1a do 1d SIWZ oraz niniejszym przedmiocie zamówienia. WYKONAWCA może zaproponować złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) w przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użyto nazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowy a ZAMAWIAJĄCY dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005. WYKONAWCA udziela ZAMAWIAJĄCEMU gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach. Artykuły rolno-spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej ZAMAWIAJĄCY odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. WYKONAWCA zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 3 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. WYKONAWCA podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań. WYKONAWCA zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez WYKONAWCĘ osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika ZAMAWIAJĄCEGO. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości. WYKONAWCA zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności. Podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie ZAMAWIAJĄCY przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia, WYKONAWCY nie będą przysługiwały roszczenia przeciw ZAMAWIAJĄCEMU. ZAMAWIAJĄCY może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. WYKONAWCA dostarczać będzie żywność do ZAMAWIAJĄCEGO własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko w godz. 6.30 - 7.30 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynów żywnościowych. WYKONAWCA dostarczy zamówiony towar w terminie wskazanym przez ZAMAWIAJĄCEGO własnym ubezpieczonym środkiem transportu - spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP - do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPiS do przewozu żywności. Dysponenci i kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych WYKONAWCY przez ZAMAWIAJĄCEGO telefonicznie lub osobiście. W zamówieniu ZAMAWIAJĄCY przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa żywnościowego: Rozporządzenie (WE)nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L31 z 01.02.2002, str.1; Dz. Urz. UE polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej rozporządzeniem nr 178/2002: Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225): Rozporządzenie (WE) nr 178/2002/WE parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz wszelkie akty wykonawcze obowiązujące w zakresie nieregulowanym w rozporządzeniu 852/2004. WYMAGANIA SZCZEGÓŁOWE DLA JARZYN, WARZYW I OWOCÓW: Warzywa, owoce i jarzyny powinny być: czyste, świeże, zdrowe; bez uszkodzeń mechanicznych i oznak zwiędnięcia; wolne od zanieczyszczeń chemicznych; wolne od obcych zapachów i smaków, pleśni, zmian gnilnych; bez oznak wyrośnięcia, gnicia, uszkodzenia przez szkodniki, mróz lub słońce; właściwie obcięte i typowe w kształcie. Mrożonki powinny być: w opakowaniu zewnętrznym (karton + opakowanie wewnętrzne folia); trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim zarówno na opakowaniu zewnętrznym jak i folii, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min. -18oC, owoce lub warzywa jednolite, tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu; smak i zapach delikatny, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii(z wyjątkiem mieszanek); owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki; brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Dodatkowe kody CPV:03000000-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
Okres w miesiącach: 12
data zakończenia: 31/12/2017
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy (zał.nr 2) - inne oświadczenia i dokumenty konieczne do przedłożenia wraz z ofertą,
- oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń, na formularzu oferty, zgodnie z załącznikiem nr 1a do 1d do SIWZ.
- oświadczenie Załącznik nr 3
Informacje dodatkowe
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków dokonywana będzie w systemie 0 - 1 (zero - jedynkowym tj. nie spełnia, spełnia); nie spełnienie chociażby jednego z postawionych warunków z pkt. 1 lub 2 niniejszego rozdziału SIWZ, spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania.
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Oświadczenie na Załączniku nr 3
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności zawodowej, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje; Oświadczenie na Załączniku nr 3
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 15/12/2016, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1
Nazwa: ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE, W TYM MROŻONKI
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ananas puszka Rolnik 580ml
Baton truskawkowy Bakoma 7 zbóż 30g
Budyń z cukrem 63g
Bułka tarta 0,5 kg
Buraki czerwone suszone 100g
Cukier biały 1kg
Cukier trzcinowy
Cukier waniliowy 30g
Cynamon 20g
Chrupki śniadaniowe (miodowe, owocowe, czekoladowe) typu Nestle 500g
Chrupki śniadaniowe kukurydz. z mniejszą zawartością soli 500 g
Chrzan tarty 180g
Czosnek granulowany Prymat 20g
Czekolada gorzka Wedel 100g
Aktimel do picia 100g
Drożdże 0,10 kg
Dżem Łowicz różny
100 % owoc., niskosłodzony 280g
Filet rybny mrożony Morszczuk - glazura 10%
Galaretka owocowa w proszku bez sztucznych barwników mix smaków 75g
Groszek zielony mrożony
Herbata liściasta 100 g.
Herbatniki szkolne pełnoziarniste 50g
Misie biszkoptowe typu Petitki Lubisie 30g
Jajka duże 1-2 PL
Jogurt owocowy 150g
Jogurt naturalny grecki 400ml
Jogurt pitny bez cukry 250 ml
Kakao 100g Wawel
Kalafior mrożony
Kminek Prymat 20g
Ketchup typu Pudliszki 480g
Kasza jęczmienna średnia 1kg
353 kcal
Kasza kuskus Kupiec 300g
Kasza manna 1kg 353 kcal
Koncentrat pomidorowy typu "Pudliszki" 0,2 l 105 kcal
Kolendra Prymat 15g
Kisiel owocowy mix smaków (bez sztucznych barwników) 77g
Liście laurowe 6g
Lubczyk Prymat 10g
Masło zaw. tłuszczu 82% 200g
Makaron 0,5kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki, łazanki
Makaron pełnoziarnisty 0,4kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki, spaghetti
Makaron ryżowy 200g
Marchewka z groszkiem mrożona 2,5kg
Margaryna Palma mleczna 250g 720 kcal
Mąka tortowa typ 450 PZZ Kraków
Mąka ziemniaczana
Mleko 2% folia
Miód prawdziwy wielokwiatowy
370 g.
Majeranek Prymat 20g
Majonez kielecki 0,7 l
Mieszanka warzywna - mrożonka mix 2,5kg
Mieszanka wieloowocowa mrożona
Ocet jabłkowy 500ml
Olej rzepakowy kujawski 1l
Pieprz mielony Prymat 20g
Pieprz biały Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat
Pieprz ziołowy
Papryka słodka Prymat 20g
Pomidory w puszcze Pudliszki 400g
Powidła śliwkowe 290g
Proszek do pieczenia 30g
Przyprawa naturalna do potraw bez glutaminianu sodu, konserwantów i barwników 150g Kucharek
Przyprawa do ryb bez glutaminianu sodu
Rodzynki 100g
Ryż w woreczkach 4 x 100g
Ryż biały 1 kg 339 kcal
Ser biały półtłusty Hajnówka
Ser żółty na wagę Gouda min 90% sera - krojony
Serek Bakuś 150g 242 kcal
Serek homo.Danio 140g 156 kcal
Ser śmietankowy Łaciaty 135g różne smaki
Serek topiony 10g
Słonecznik łuskany
Soda oczyszczona 80g
Sok malinowy 0,5 l typ Herbapol
Sok owocowo-warzywny "Kubuś Go" 300 ml
Sól morska 1 kg
Śmietana kremowa 30 % 0,5 l
Śmietana 18% 250 ml.
Szpinak mrożony 750g
Włoszczyzna paski mrożona
Ziele angielskie 20g
Żurek 0,5 l śląski
Wafle ryżowe bez glutenu różne rodzaje 130g
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek 300g
Kawa zbożowa rozpuszczalna typu "Inka" 150g
Soczek owocowy 100% bez cukru 200ml
Przyprawa Curry 20g
Woda mineralna niegazowana Kubuś Water 500 ml
Woda mineralna gazowana Nałęczowianka 1,5l
Wafelki bezcukrowe podpłomyki
Przyprawa "Zioła prowansalskie" Prymat 10g
Przyprawa Kurkuma Prymat 20g
Przyprawa Bazylia Prymat 10g
Przyprawa Oregano Prymat 10g
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8, 15200000-0,
15400000-2,
15500000-3,
15600000-4,
15800000-6,
15980000-1,
03140000-4
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 2
Nazwa: MIĘSO,WĘDLINY
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Antrykot
Filet z indyka
Filet drobiowy świeży
Kiełbasa cienka podwawelska min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kiełbasa szynkowa - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kiełbasa krakowska - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kości wieprzowe
Kotlet wieprzowy b/k extra
Kura rosołowa
Łopatka wieprzowa bez kości
Pasztet pieczony drobiowy min. 70% mięsa, bez konserwantów typu Indykpol
Parówki z szynki min. 90% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Podudzie z kurczaka
Polędwica sopocka tradycyjna krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g
Porcje rosołowe z kurczaka
Skrzydła z indyka
Szyja z indyka
Szynka drobiowa z indyka krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Szynka włoska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Szynka biała krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g
Wołowina bez kości
Szynka chłopska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Cielęcina - udziec bez kości
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 3
Nazwa: WARZYWA, OWOCE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Banany średnie
Brokuły świeże
Buraki czerwone
Cebula duża
Czosnek główki - polski
Cytryny świeże
Gruszki
Jabłka deserowe
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta kiszona w woreczku
Kapusta pekińska
Kiwi
Koper zielony
Marchew
Mandarynki
Natka pietruszki
Ogórki świeże
Ogórki kiszone 0,50 kg
Papryka czerwona świeża
Pieczarki świeże
Pomidory świeże
Pomarańcze
Por
Pietruszka korzeń
Rzodkiewka
Sałata zielona
Seler korzeń
Truskawki świeże
Winogrono zielone
Ziemniaki
Szczypiorek
Śliwy
Brzoskwinie polskie
Kalafior świeży
Żurawina suszona
Fasolka szparagowa
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1, 03200000-3
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
Część nr: 4
Nazwa: PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKE
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bułka graham 90 g
Bułka kajzerka
Chleb krojony baltonowski
650 g
Chleb 7 ziaren 500 g
Drożdżówki mini 80 g z serem
Weka krojona
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100 |
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy żywności do Górskiego Ośrodka Szkolno-Wypoczynkowego "Pod Durbaszką" w Jaworkach - Szczawnicy w 2025 r., filii Młodzieżowego Domu Kultury "Dom Harcerza" w Krakowie
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
- 2025/Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Kujawsko-Pomorskiego Centrum Kształcenia Zawodowego w Bydgoszczy
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu od 25.08.2025 r. do 30.06.2026 r.
- Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
- Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.