eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Giżycko › DOSTAWA RYB NA RZECZ 24 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-12-30

Giżycko: DOSTAWA RYB NA RZECZ 24 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU
Numer ogłoszenia: 356342 - 2015; data zamieszczenia: 30.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 168043 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy, ul. Nowowiejska 20, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 261 335 922, faks 261 335 641.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Obrona.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RYB NA RZECZ 24 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne dostarczanie ryb na rzecz 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego, w asortymencie i ilościach przedstawionych w ust. 4. 2.Zamawiający przewiduje zamówienie opcjonalne w trakcie realizacji zamówienia, określone w maksymalnym jego zakresie w ust. 4. 3.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do siwz. 4.Przedmiot zamówienia winien być dostarczony w następujących ilościach: Lp. Nazwa produktu Jm 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy - Giżycko ul. Nowowiejska 20 , 11-500 Giżycko RAZEM magazyn Bemowo Piskie magazyn Orzysz magazyn Giżycko magazyn Węgorzewo magazyn Gołdap ZAMÓWIENIE PODSTAWOWE 1. Karp świeży tusza kg 55 10 10 20 10 5 2. Pstrąg filet kg 178 75 75 20 8 0 3. Łosoś filet kg 178 75 75 20 8 0 4. Sandacz filet mrożony kg 178 75 75 20 8 0 5. Dorsz mrożony filet kg 1620 600 600 200 100 120 6. Morszczuk mrożony filet kg 2020 800 800 200 100 120 7. Mintaj mrożony filet kg 1220 400 400 200 100 120 8. Śledzie solone matjasy filety kg 2000 800 800 200 100 100 9. Pstrąg wędzony patroszony kg 108 30 30 20 8 20 10. Łosoś wędzony filet kg 80 30 30 8 8 4 11. Makrela wędzona tusza kg 1480 600 600 160 60 60 12. Śledź marynowany kg 1000 400 400 80 60 60 13. Śledź po kaszubsku kg 1000 400 400 80 60 60 14. Tuńczyk w sosie własnym kg 460 200 200 20 20 20 ZAMÓWIENIE OPCJONALNE 1. Karp świeży tusza kg 13,75 2,5 2,5 5 2,5 1,25 2. Pstrąg filet kg 44,5 18,75 18,75 5 2 0 3. Łosoś filet kg 44,5 18,75 18,75 5 2 0 4. Sandacz filet mrożony kg 44,5 18,75 18,75 5 2 0 5. Dorsz mrożony filet kg 405 150 150 50 25 30 6. Morszczuk mrożony filet kg 505 200 200 50 25 30 7. Mintaj mrożony filet kg 305 100 100 50 25 30 8. Śledzie solone matjasy filety kg 500 200 200 50 25 25 9. Pstrąg wędzony patroszony kg 27 7,5 7,5 5 2 5 10. Łosoś wędzony filet kg 20 7,5 7,5 2 2 1 11. Makrela wędzona tusza kg 370 150 150 40 15 15 12. Śledź marynowany kg 250 100 100 20 15 15 13. Śledź po kaszubsku kg 250 100 100 20 15 15 14. Tuńczyk w sosie własnym kg 115 50 50 5 5 5 5.Dokumenty powołane: a.ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy, b.ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, c.ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego, d.rozporządzenia (WE) nr 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, e.rozporządzenia (WE) nr 1935 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80 590 EWG i 89 109 EWG, f.rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych, g.rozporządzenia (WE) nr 853 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, h.rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie sposobu znakowania żywności wartością odżywczą, i.rozporządzenia (WE) nr 178 2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, 6.Warunki dostawy: a.Dostawy należy realizować do magazynów Zamawiającego, wskazanych w poniższej tabeli: Lp. Jednostka Wojskowa ZAMAWIAJĄCY Miejsce dostaw ODBIORCA 1. 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy ul. Nowowiejska 20 11-500 Giżycko 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy Magazyn żywnościowy 11-500 Giżycko, ul. Al. Wojska Polskiego 21 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy Magazyn żywnościowy Bemowo Piskie 12-230 Biała Piska, ul. Kętrzyńskiego 1 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy Magazyn żywnościowy 11-600 Węgorzewo, ul. Bema 7 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy Magazyn żywnościowy 12-250 Orzysz, ul. Wojska Polskiego 33 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy Magazyn żywnościowy 19-500 Gołdap, ul. Partyzantów 33 b.Częstotliwość dostaw: - 2 x w tygodniu: w poniedziałek i czwartek w godz. 8.00 - 12.00 do magazynów w Giżycku, Węgorzewie i Gołdapi; - 3x w tygodniu: w godz. 8.00 - 12.00 w poniedziałek, środę i piątek do magazynów w Orzyszu i Bemowie Piskim, w trakcie szkoleń poligonowych według potrzeb odbiorcy jednak nie częściej niż 6 razy w tygodniu. c.dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty; d.Zamawiający nie dopuszcza dostarczania środków spożywczych pakowanych próżniowo i w atmosferze ochronnej. e.Zamawiający zastrzega sobie możliwość w formie pisemnej zmniejszenia przyjętych w ust. 4 ilości, wartości i częstotliwości dostaw, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie; f.Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentów przewidzianych w umowie na inne asortymenty w niej przewidziane z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość całej umowy. Zmiana może dotyczyć rodzaju asortymentu, a także ich ilości; g.Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania 50% ilości zawartych w kolumnie Ilość gwarantowana, natomiast ilości ujęte w kolumnie Ilość w opcji zostaną uruchomione dopiero po całkowitym wykorzystaniu ilości podstawowych dla każdego asortymentu oddzielnie; h.Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym rozdziale SIWZ. Prawo do kontroli (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN - EN ISO IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w każdym przypadku, jeżeli ocena jakości dostarczonych towarów dokonana laboratoria przywołane wyżej okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia; i.w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw (przy niezmienności wartości umowy) do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego; j.zamawiający powiadomi pisemnie Wykonawcę o zmianach, ze wskazaniem ich przyczyny, określeniem wymaganych ilości towaru do poszczególnych Odbiorców, częstotliwości dostaw oraz wskazaniem ewentualnie nowych Odbiorców, z konkretnym wskazaniem dnia, do którego będą zmiany obowiązywały. k.W czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo 2-krotnego wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca - rzeczoznawca) pobranie prób l.wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zlecanym kierunku i zakresie badań, m.a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywoływanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. n.Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dowozu towaru do magazynów Odbiorcy. o.Wykonawca dostarczy towar specjalistycznym transportem spełniającym wymogi rozporządzenia (WE) nr 853 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego i rozporządzenia (WE) nr 852 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz przekaże wykaz środków transportu do pełnomocników ochrony jednostek wojskowych miejsca dostaw. p.Zamawiający wymaga w przypadku realizacji dostaw przez firmę kurierską przy każdej dostawie był obecny przedstawiciel Wykonawcy pod rygorem odmowy przyjęcia danej partii towaru i naliczenia stosownych kar umownych. q.Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. r. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.20.00 - Ryby solone 15.23.40.00 - Ryby wędzone .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Mona - Kontra Sp. z o.o., ul. Majora Hubala 6, Suwałki, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 272750,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 267257,03

  • Oferta z najniższą ceną: 267257,03 / Oferta z najwyższą ceną: 317852,99

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.