eGospodarka.pl

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kłodzko › DD/ZP 220/4/2014 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-10-26

Kłodzko: DD/ZP 220/4/2014 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH.
Numer ogłoszenia: 355524 - 2014; data zamieszczenia: 26.10.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DD/ZP 220/4/2014 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ PRODUKTÓW MIĘSNYCH I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, bloki o średnicy 60 - 90 mm i długości 20 do 40 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 2) Kiełbasa śląska drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 30 - 40 mm i długości od 15 do 20 cm , oraz wadze 90 - 120 g, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 3) Serdelki drobiowe - grube CPV 15131135-0 produkowane wyłącznie z mięsa drobiowego, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. Pęta równej długości o wadze 100 - 120 g; 4) Salceson drobiowy CPV 15131135-0 produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości od 20 - 30 cm, i równej średnicy na przekroju 70 - 90 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 5) Szynka mielona drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy od 5 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 6) Mozaika drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy 10 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 7) Ćwiartki z kurczaka CPV 15112100-7 ćwiartki tusze ubitych zwierząt pozbawione upierzenia (oskubane) po upuszczeniu krwi i wypatroszeniu z nogami, bez podrobów. Nogi mają być odcięte w stawach skokowych ( bez łapek); 8) Mięso drobiowe CPV 15112100-7 mięso drobiowe gulaszowe, bez kości, pakowane 2-3 kg; 9) Serca drobiowe CPV 15112100-7 świeże oczyszczone; 10) Mielonka drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa z dodatkiem mięsa wieprzowego, parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60 - 80 mm, i długości 15 do 40 cm powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 11) Parówka cienka drobiowa CPV 15131135-0 parówki z mięsa drobiowego z możliwym dodatkiem mięsa wieprzowego, homogenizowane, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 12) Kiełbasa serdelowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęta o przekroju 40-45 mm i długości 10 do 20 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 13) Kiełbasa zielonogórska CPV 15131135-0 mięso z szynki gruborozdrobnione z dodatkiem naturalnych przypraw. Produkt w osłonce barierowej, parzony. Baton o przekroju 80-100 mm i długości 20 do 40 cm. Cechą charakterystyczną produktu jest zielony kolor osłonki; 14) Kiełbasa rożnowa drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 40 - 50 mm i długości15 do 20 cm, oraz wadze 90 - 120 g, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin. 15) Luncheon - meat CPV 15131135-0 bloki drobiowo - wieprzowe, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 70-90 mm i długości 20 do 40 cm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie i drobno rozdrobnione. 1) Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, bloki o średnicy 60 - 90 mm i długości 20 do 40 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 2) Kiełbasa śląska drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 30 - 40 mm i długości od 15 do 20 cm , oraz wadze 90 - 120 g, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 3) Serdelki drobiowe - grube CPV 15131135-0 produkowane wyłącznie z mięsa drobiowego, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. Pęto równej długości o wadze 100-120 g. 4) Salceson drobiowy CPV 15131135-0 produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości od 20 - 30 cm, i równej średnicy na przekroju 70 - 90 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 5) Szynka mielona drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy od 5 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 6) Mozaika drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy 10 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 7) Ćwiartki z kurczaka CPV 15112100-7 ćwiartki tusze ubitych zwierząt pozbawione upierzenia (oskubane) po upuszczeniu krwi i wypatroszeniu z nogami, bez podrobów. Nogi mają być odcięte w stawach skokowych ( bez łapek); 8) Mięso drobiowe CPV 15112100-7 mięso drobiowe gulaszowe, bez kości, pakowane 2-3 kg; 9) Serca drobiowe CPV 15112100-7 świeże oczyszczone; 10) Mielonka drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa z dodatkiem mięsa wieprzowego, parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60 - 80 mm, i długości 15 do 40 cm powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 11) Parówka cienka drobiowa CPV 15131135-0 parówki z mięsa drobiowego z możliwym dodatkiem mięsa wieprzowego, homogenizowane, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone o średnicy 15-25 mm i długoci10-20 cm; 12) Kiełbasa serdelowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęta o przekroju 40-45 mm i długości 10 do 20 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 13) Kiełbasa zielonogórska CPV 15131135-0 mięso z szynki gruborozdrobnione z dodatkiem naturalnych przypraw. Produkt w osłonce barierowej, parzony. Baton o przekroju 80-100 mm i długości 20 do 40 cm. Cechą charakterystyczną produktu jest zielony kolor osłonki; 14) Kiełbasa rożnowa drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 40 - 50 mm i długości15 do 20 cm, oraz wadze 90 - 120 g, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin. 15) Luncheon - meat CPV 15131135-0 bloki drobiowo - wieprzowe, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 70-90 mm i długości 20 do 40 cm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie i drobno rozdrobnione. CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA : PRODUKTY i WYROBY Z MIĘSA WIEPRZEWEGO 1) Kiełbasa zwyczajna CPV 15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 2) Kiełbasa podwawelska CPV 15131130-5 Wyrób grubo rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 3) Kiełbasa litewska CPV-15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm, i długości 15-20 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 4) Kiełbasa parówkowa CPV-15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona w osłonce poliamidowej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 35-40 mm i długości 20-30 cm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 5) Mortadela CPV 15131130-5 Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórki wieprzowe oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 20 - 40 cm i średnicy 80 - 100 mm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 6) Parówki cienkie CPV 15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej o średnicy 15-20 mm i długości 10-20 cm waga netto pojedynczego pęta musi wynosić ok 100 g. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 7) Pasztetowa CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych, w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 20-30mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 8) Wątrobiana CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 40-50mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 9) Salceson biały CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzopny w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości; 10) Salceson czarny CPV-15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości.; 11) Kaszanka CPV-15131134-3 Wyrób w osłonie poliamidowej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu, o średnicy na przekroju powyżej 100 mm i długości 40 -50 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza gryczana; 12) Pieczeń CPV-15131130-5 Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w foremkach o długości 20 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 15 mm, nie powinny się rozpadać. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury; 13) Wątroba wieprzowa CPV-15113000-3 Powierzchnia czysta,kształt jednolity, bez widocznych zmian w barwie; 14) Słonina CPV 15113300-6 Barwa biała do jasno - kremowej; niedopuszczalne są odłamki kości, oznaki zjełczenia (żółta barwa) i inne zanieczyszczenia. Zapach swoisty dla tłuszczy wieprzowych; 15) Mięso gulaszowe CPV 15113000-3 mięso wieprzowe gulaszowe krojone w kawałkach, tylko świeże nie dopuszcza się produktu mrożonego, bez skory, łuszczu i kości; 16) Wędzonka CPV 15131130-5 Boczek wędzony, bez kości, ze skórą; 17) Szynka mielona CPV 15131130-5 Parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60-80 mm, powierzchnia gładka , składniki równomiernie rozmieszczone; WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA 112.570 KG.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.11.21.00-7, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.11.30.00-3, 15.11.33.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium. Wadium dla poszczególnych części wynosi: Część I 8.000 zł PLN Część II 6.000 zł PLN UWAGA: W przypadku składania ofert na więcej niż jedną część, wadium należy wnieść do każdej z części, na którą składa się ofertę 2. Wadium może być wniesione w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu 2)poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9.11.2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz.730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620) 3. Wadium musi obejmować cały okres związania ofertą. 4. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert tj. przed godz 11:00 w dniu 11 grudnia 2014 r. 5. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na podany niżej rachunek bankowy Zamawiającego: Zakład Karny Kłodzko ul. Boh. Getta 16 57-300 Kłodzko (depozyt) nr rachunku bankowego: 08 1010 1674 0055 5513 9120 0000 Uwaga Rachunek ten jest nieoprocentowany. W tytule przelewu należy wpisać: Wadium do przetargu na art. mięso i wędliny DD/ZP220/4/14 część ...... (numer części, której wadium dotyczy) Wniesienie wadium jest skuteczne z chwilą uznania rachunku bankowego Zamawiającego należną kwotą wadium. Oznacza to, że wymagana kwota wadium musi być zaksięgowana na koncie Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 6. Wadium wnoszone w innej w formie niż pieniężna należy złożyć przed upływem terminu składania ofert w kasie Zamawiającego. Kasa Zamawiającego znajduje się w budynku Zakładu Karnego w Kłodzku pok. 212, jest czynna od poniedziałku do piątku w godz. 7:00-15.00. 7. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty lub po unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem pkt 9. 8. Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwróci wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. 9. Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na wniosek Wykonawcy, który wycofa ofertę przed upływem terminu składania ofert. 10. Zamawiający zatrzyma wadium, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie złoży dokumentów lub oświadczeń,potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 11. Zamawiający zatrzyma wadium, jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana: -odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy 12. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie pkt. 10, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia w/w warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów. Nie dołączenie któregokolwiek z dokumentów do oferty będzie skutkowało odrzuceniem oferty, jeżeli oferent nie odpowie na prośbę Zamawiającego o wyjaśnienie lub uzupełnienie oferty w wyznaczonym terminie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

DOWÓD WNIESIENIA WADIUM FORMULARZE OFERTOWY I CENOWY -STANOWIĄCE ZAŁĄCZNIK NR 1 I 2

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

6. Z Zastrzeżeniem art 144 ustawy Prawo Zamówień Publicznych zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy z zachowaniem następujących uwarunkowań: 1) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została 2) zawarta umowa. 3) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy. 4) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek zamawiającego który powinien zawierać 5) szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów , innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Dostawca 6) Koszty Transportu i paliwa nie mogą być podstawą do występowania z wnioskiem o zmianę ceny przedmiotu zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: WWW.SW.GOV.PL
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO UL. BOHATERÓW GETTA 16 57-300 KŁODZKO.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2014 godzina 11:00, miejsce: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO UL. BOHATERÓW GETTA 16 57-300 KŁODZKO SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY I WYROBY DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, bloki o średnicy 60 - 90 mm i długości 20 do 40 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 2) Kiełbasa śląska drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 30 - 40 mm i długości od 15 do 20 cm , oraz wadze 90 - 120 g, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 3) Serdelki drobiowe - grube CPV 15131135-0 produkowane wyłącznie z mięsa drobiowego, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. Pęta równej długości o wadze 100 - 120 g; 4) Salceson drobiowy CPV 15131135-0 produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości od 20 - 30 cm, i równej średnicy na przekroju 70 - 90 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 5) Szynka mielona drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy od 5 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 6) Mozaika drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy 10 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 7) Ćwiartki z kurczaka CPV 15112100-7 ćwiartki tusze ubitych zwierząt pozbawione upierzenia (oskubane) po upuszczeniu krwi i wypatroszeniu z nogami, bez podrobów. Nogi mają być odcięte w stawach skokowych ( bez łapek); 8) Mięso drobiowe CPV 15112100-7 mięso drobiowe gulaszowe, bez kości, pakowane 2-3 kg; 9) Serca drobiowe CPV 15112100-7 świeże oczyszczone; 10) Mielonka drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa z dodatkiem mięsa wieprzowego, parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60 - 80 mm, i długości 15 do 40 cm powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 11) Parówka cienka drobiowa CPV 15131135-0 parówki z mięsa drobiowego z możliwym dodatkiem mięsa wieprzowego, homogenizowane, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 12) Kiełbasa serdelowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęta o przekroju 40-45 mm i długości 10 do 20 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 13) Kiełbasa zielonogórska CPV 15131135-0 mięso z szynki gruborozdrobnione z dodatkiem naturalnych przypraw. Produkt w osłonce barierowej, parzony. Baton o przekroju 80-100 mm i długości 20 do 40 cm. Cechą charakterystyczną produktu jest zielony kolor osłonki; 14) Kiełbasa rożnowa drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 40 - 50 mm i długości15 do 20 cm, oraz wadze 90 - 120 g, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin. 15) Luncheon - meat CPV 15131135-0 bloki drobiowo - wieprzowe, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 70-90 mm i długości 20 do 40 cm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie i drobno rozdrobnione. WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA 55.340 KG.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRODUKTY I WYROBY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, bloki o średnicy 60 - 90 mm i długości 20 do 40 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 2) Kiełbasa śląska drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 30 - 40 mm i długości od 15 do 20 cm , oraz wadze 90 - 120 g, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 3) Serdelki drobiowe - grube CPV 15131135-0 produkowane wyłącznie z mięsa drobiowego, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. Pęto równej długości o wadze 100-120 g. 4) Salceson drobiowy CPV 15131135-0 produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości od 20 - 30 cm, i równej średnicy na przekroju 70 - 90 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 5) Szynka mielona drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy od 5 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 6) Mozaika drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy 10 do 15 cm i długości 20 do 40 cm; 7) Ćwiartki z kurczaka CPV 15112100-7 ćwiartki tusze ubitych zwierząt pozbawione upierzenia (oskubane) po upuszczeniu krwi i wypatroszeniu z nogami, bez podrobów. Nogi mają być odcięte w stawach skokowych ( bez łapek); 8) Mięso drobiowe CPV 15112100-7 mięso drobiowe gulaszowe, bez kości, pakowane 2-3 kg; 9) Serca drobiowe CPV 15112100-7 świeże oczyszczone; 10) Mielonka drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa z dodatkiem mięsa wieprzowego, parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60 - 80 mm, i długości 15 do 40 cm powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone; 11) Parówka cienka drobiowa CPV 15131135-0 parówki z mięsa drobiowego z możliwym dodatkiem mięsa wieprzowego, homogenizowane, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone o średnicy 15-25 mm i długoci10-20 cm; 12) Kiełbasa serdelowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęta o przekroju 40-45 mm i długości 10 do 20 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin; 13) Kiełbasa zielonogórska CPV 15131135-0 mięso z szynki gruborozdrobnione z dodatkiem naturalnych przypraw. Produkt w osłonce barierowej, parzony. Baton o przekroju 80-100 mm i długości 20 do 40 cm. Cechą charakterystyczną produktu jest zielony kolor osłonki; 14) Kiełbasa rożnowa drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 40 - 50 mm i długości15 do 20 cm, oraz wadze 90 - 120 g, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin. 15) Luncheon - meat CPV 15131135-0 bloki drobiowo - wieprzowe, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 70-90 mm i długości 20 do 40 cm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie i drobno rozdrobnione. CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA : PRODUKTY i WYROBY Z MIĘSA WIEPRZEWEGO 1) Kiełbasa zwyczajna CPV 15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 2) Kiełbasa podwawelska CPV 15131130-5 Wyrób grubo rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 3) Kiełbasa litewska CPV-15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm, i długości 15-20 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 4) Kiełbasa parówkowa CPV-15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona w osłonce poliamidowej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 35-40 mm i długości 20-30 cm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości; 5) Mortadela CPV 15131130-5 Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórki wieprzowe oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 20 - 40 cm i średnicy 80 - 100 mm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 6) Parówki cienkie CPV 15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej o średnicy 15-20 mm i długości 10-20 cm waga netto pojedynczego pęta musi wynosić ok 100 g. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; 7) Pasztetowa CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych, w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 20-30mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 8) Wątrobiana CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 40-50mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; 9) Salceson biały CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzopny w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości; 10) Salceson czarny CPV-15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości.; 11) Kaszanka CPV-15131134-3 Wyrób w osłonie poliamidowej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu, o średnicy na przekroju powyżej 100 mm i długości 40 -50 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza gryczana; 12) Pieczeń CPV-15131130-5 Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w foremkach o długości 20 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 15 mm, nie powinny się rozpadać. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury; 13) Wątroba wieprzowa CPV-15113000-3 Powierzchnia czysta,kształt jednolity, bez widocznych zmian w barwie; 14) Słonina CPV 15113300-6 Barwa biała do jasno - kremowej; niedopuszczalne są odłamki kości, oznaki zjełczenia (żółta barwa) i inne zanieczyszczenia. Zapach swoisty dla tłuszczy wieprzowych; 15) Mięso gulaszowe CPV 15113000-3 mięso wieprzowe gulaszowe krojone w kawałkach, tylko świeże nie dopuszcza się produktu mrożonego, bez skory, łuszczu i kości; 16) Wędzonka CPV 15131130-5 Boczek wędzony, bez kości, ze skórą; 17) Szynka mielona CPV 15131130-5 Parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60-80 mm, powierzchnia gładka , składniki równomiernie rozmieszczone;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.11.30.00-3, 15.11.33.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.