eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bolechowice › Dostawy artykułów spożywczch

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-11-30

Ogłoszenie nr 354991 - 2016 z dnia 2016-11-30 r.

Bolechowice: Dostawy artykułów spożywczch
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny 29792200000, ul. Więckowice, ul. Słoneczna  3, 32082   Bolechowice, woj. małopolskie, państwo Polska, tel. 122 851 603, e-mail wieckowicezam@poczta.onet.pl, faks 122 852 010.
Adres strony internetowej (URL):

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

nie


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
dpswieckowice.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
osobiście, począ, firmą kurierską
Adres:
Dom Pomocy Społocznej, pokój Działu Administracyjno-Gospodarczego, ul. Słoneczna 3, 32-082 Więckowwice


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczch
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: CZĘŚĆ I - artykuły spożywcze sypkie Lp Nazwa artykułu Jedn. miar Ilość 1 Andruty-wafle cukrzycowe op. do 110g kg 50 2 Budyń bez cukru śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, malinowy op.do 1 kg kg 135 3 Bulion drobiowy Winiary op. do 2 kg kg 4 4 Chrupki krakowskie a 350 g szt. 175 5 Ciastka deserowe różne, których termin przydatności do spożycia wynosi min. 14 dni a max 45 dni od daty produkcji kg 160 6 Ciastka herbatniki szkolne kg 110 7 Ciastka krakersy Lajkonik lub równoważne o wart. energetycznej 476 kcal, 21 g tłuszczu, 62 g węglowodanów na 100g, op . - 180 g kg. 30 8 Ciastka typu Grześki w czekoladzie a 36 g kg 65 9 Cukier a 1 kg kg 2500 10 Cukier puder a 0,5 kg kg 70 11 Cukier waniliowy op. do 1 kg kg 6,5 12 Cukierki w czekoladzie - mieszanka krakowska kg 14 13 Cynamon op. do 1kg kg 1,5 14 Czekolada dla diabetyków a 100 g kg. 70 15 Czosnek granulowany op. do 1 kg kg 17 16 Drożdże piekarskie op do 100 g kg 8 17 Galaretka owocowa op. do 1 kg, o zawartości żelatyny wieprzowej, smak: truskawkowy wiśniowy ,brzoskwiniowy, agrestowy itp kg 210 18 Herbata ekspres. Owocowa ze sznurkiem różne smaki Vitax op. po 20 szt. op. 350 19 Herbata liściasta Madras op.do 1 kg kg 130 20 Kakao Wawel extra lub równoważne op. 100g, sypkie , b/cukru , ciemne niskotłuszczowe o zaw. 10-12% w 100g suchej masy kg 13 21 Kasza jęczmienna sypka , średnia op. do 1 kg kg 210 22 Kasza manna sypka , op. do 1 kg kg 115 23 Kawa zbożowa Kujawianka lub równoważna op.do 0,5 kg składniki: żyto prażone 60%, Jęczmień 20%, cykoria , burak prażony kg 150 24 Ketchup Roleski lub równoważny - łagodny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 90 25 Ketchup Roleski lub równoważny - pikantny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 90 26 Kisiel bez cukru op. do 1 kg smak: malinowy , wiśniowy , truskawkowy, ctrynowy, morelowy, itp kg 125 27 Kleik ryżowy błyskawiczny Bobovita lub równoważny a 200 g , zawierający 99,9% mąki ryżowej kg 25 28 Kminek op. do 1 kg kg 1 29 Konserwa rybna śledź w pomidorach op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 30 Konserwa rybna śledź w oleju op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 31 Kwasek cytrynowy op. do 1 kg kg 16 32 Liście laurowe op do 1 kg kg 1,3 33 Majeranek op do 0,2 kg kg 1,5 34 Majonez Roleski lub równoważny op. do 1 kg , stołowy o zawartości tłuszczu nie mniej niż 51% i jaj kurzych nie mniej niż 11% gęsty , b/konserwantów , barwa kremowa kg 340 35 Makaron drobny 4-ro jajeczny , wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 240 36 Makaron nitki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 200 37 Makaron różny 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 400 38 Makaron łazanki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 100 39 Makrela wędzona kg 150 40 Mąka pszenna tortowa op. do 1 kg typ 450, sypka ,barwa jasno kremowa kg 1950 41 Mąka ziemniaczana op. do 1 kg kg 80 42 Miód naturalny wielokwiatowy płynny op. do 400g kg 60 43 Musztarda delikatesowa Roleski lub równoważna op. do 0,5 kg, b/konserwantów , zagęstników , stabilizatorów i dodatków "E" kg 60 44 Ocet 10 % op. do 0,5 l l 30 45 Olej butelka do 1 l , roślinny z pierwszego tłoczenia ,o niskiej zawartości kwasu erukowego , nadający się do pieczenia i smażenia l 420 46 Oregano opak do 50g kg 0,5 47 Paluszki słone Lajkonik lub równoważne , mające 374 kcal op do300 g kg 110 48 Pieprz czarny mielony op. do 1 kg kg 15 49 Płatki kukurydziane Corn Flakes op. do 1 kg b/dodatków smakowych kg 75 50 Płatki owsiane górskie , barwa swoista dla produktu op. 0,5 - 1 kg klasa I kg 145 51 Proszek do pieczenia op. do 50 g kg 2 52 Przyprawa do drobiu złocista Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości: sól ,papryka słodka,14%,gorczyca biała, czosnek 5,8%,kolendra, kurkuma, koziradka2,4%,chili2%, imbir ,cynamon ,kmin ,goździki ,gałka muszkatałowa kg 3,5 53 Przyprawa do mięsa Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości : sól , czosnek ,gorczyca ,kminek ,kolendra ,papryka słodka ,majeranek, rozmaryn, chili, czomber kg 1,3 54 Przyprawa do potraw Kucharek lub równoważna op. do 1 kg, o zawartości min 15,5% suszonych warzyw kg 75 55 Przyprawa w płynie do zup Winiary a 1 l l 200 56 Rodzynki op. od 0,5 do 1 kg , owoce średniej wielkości typu sułtańskie kg 31 57 Ryż barwa biała , długoziarnisty , op. do 1 kg , klasa I kg 470 58 Sól kuchenna jodowana op. do 1 kg kg 630 59 Śledzie solone Matjas op. do 3 kg po odcieku 2 kg kg 100 60 Śledzie solone Matjas op. do 5 kg po odcieku 4 kg kg 100 61 Śmietanka śnieżka op. do 60 g kg 20 62 Śliwki suszone bez pestek op do 250g kg 8 63 Wiórka kokosowe op. do 100 g kg 13 64 Ziele angielskie op. do 1 kg kg 3 65 Żelatyna spożywcza wieprzowa op. do 1 kg kg 40 CZĘŚĆ II - przetwory owocowe i warzywne Lp Nazwa artykułu Jedn. miar Ilość 1 Barszcz biały kiszony z mąki żytniej op do 0,5 l butelki l 160 2 Barszcz czerwony koncentrat Krakus lub równoważny op do 0,3 l zawierający zagęszczony sok z buraka czer. 59,2% l 64 3 Brzoskwinie w syropie a 850g w puszce ,bez pestek krojone w połówki szt 25 4 Chrzan tarty Polonais op 200g min 62 % chrzanu ,102kcal, tłuszczu 07g,białko2,7g na100g produktu lub równoważny kg 130 5 Dżem bez cukru op do 400 g z kawałkami owoców różne smaki, b/konserwantów min 40% owoców kg 330 6 Groszek konserw.op.do 400 g z otwieraczem, sałatkowy średnie ziarna kg 165 7 Koncent pomidorowy 30%Pudliszki ze świeżych pomidorów b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g op do 1 kg lub równoważny kg 180 8 Koncent pomidorowy 28 -30%Pudliszki ze świeżych pomid. op do 200g b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g , lub równoważny kg 60 9 Kukurydza konser.op.do 400gz otwieraczem , sałatkowa, półsłodka kg 205 10 Marmolada owocowa twarda o smaku różanym op do 1 kg kg 6 11 Papryka konserw. czerwona półsłodka op do 1 l kg 220 12 Pieczarki marynowane. op do 1l grzyby całe w zalewie octowej kg 180 13 Sałatka szwedzka o. kapusty p do 1 l kg 220 14 Sałatka z czerwonej kapusty z dod. jabłka o smaku łagodnym op do 1 l kg 80 15 Sok pomarańczowy100% zagęszczonego soku pomarańcz. w 100 ml.45 kcal, wit.C 6 mg op 200 ml TYMBARK lub równoważny. l 205 16 Nektar czarna porzeczka zaw. sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku min.(25%) , zaw. w 100 ml 49 kcal,wit. C 6 mg. TYMBARK lub równoważny a 1 l. l 325 17 Sok pomarańcz. 100% z zagęszczonego soku pomarańcz zaw.w100 ml.45kcal wit. C 6 mg TYMBARK lub równoważny op 1 l l 300 18 Sok multiwitamina z zagęszczonych soków z: jabłek (60%) i pomarańczy (22%), sok z marchwi z zagęszczonego soku (12%), przeciery z: bananów (3%), brzoskwiń, gujawy i papai, soki z zagęszczonych soków z: ananasów (2%), mango (0,5%), marakui (0,1%), liczi (0,05%), figi kaktusowej, kiwi i limonek, zaw. w 100 ml.51 kcal, wit. C-12 mg. - TYMBARK lub równoważny opak.1 l. l 325 19 Sok jabłkowy 100 % z zagęszczonego soku jabłkowego zaw. w 100 ml. 43 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 1 l. l 300 20 Syrop o smaku malinowym, wysokosłodzony, pasteryzowany, bez substancji konserwujących zaw. min.3% zagęszczonego soku malinowego l 110 CZĘŚĆ III - mrożonki Lp Nazwa artykułu Jedn. miar Ilość 1 Borówki mrożone opak.do 2,5 kg kg 100 2 Brokuły różyczki pakowane 2000-2500 g kg 70 3 Brukselka mrożona op. do 2,5 kg kg 60 4 Fasola szparagowa mrożona zielona op do 2,5 kg kg 95 5 Fasola szparagowa mrożona żółta op do 2,5 kg kg 95 6 Filet z dorsza mrożony bez skóry SHP( bez glazury)barwa biała kg 150 7 Filet z mintaja mroż. b/skóry SHP( bez glazury)barwa biała kg 350 8 Filet z morszczuka mrożony b/skóry SHP(bez glazury) kg 350 9 Groszek mrożony zielony op. do 2,5 kg kg 85 10 Kalafior mrożony różyczki op. 2000-2500 g kg 240 11 Lody wielosmakowe op. do 150g l 120 12 Mieszanka kompotowa mrożona 5-cio składnikowa .op do 10 kg kg 2520 13 Szpinak mrożony mielony op. do 2,5 kg kg 200 14 Śliwy b/pestek mrożone op. do 2,5 kg kg 120 15 Truskawki mrożone op. do 2,5 kg kg 310

II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

data rozpoczęcia: 03/01/2017 data zakończenia: 31/12/2017


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: - są zarejestrowanymi w KRS lub ewidencji działalności gospodarczej,
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: - są w sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalającej na realizację zamówienia,
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: - dysponują potencjałem technicznym tj. pomieszczeniami, urządzeniami i wyposażeniem oraz środkiem transportu umożliwiającymi zrealizowanie zamówienia zgodnie z obowiązującym prawem, - dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp nie

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Najniższa cena100


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Umowa może zostać przedłużona aneksem, jednak na okres nie dłuższy niż do końca marca 2018 r. przy zachowaniu poniższych warunków: - ilości zakupionych artykułów będą nie większe niż 25% całości artykułów umowy. - kwota należności za zakupione artykuły będzie nie wyższa niż 25% należności umownej. - pozostałe warunki umowy bez zmian.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 13/12/2016, godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: I    Nazwa: artykuły spożywcze sypkie

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Andruty-wafle cukrzycowe op. do 110g kg 50 2 Budyń bez cukru śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, malinowy op.do 1 kg kg 135 3 Bulion drobiowy Winiary op. do 2 kg kg 4 4 Chrupki krakowskie a 350 g szt. 175 5 Ciastka deserowe różne, których termin przydatności do spożycia wynosi min. 14 dni a max 45 dni od daty produkcji kg 160 6 Ciastka herbatniki szkolne kg 110 7 Ciastka krakersy Lajkonik lub równoważne o wart. energetycznej 476 kcal, 21 g tłuszczu, 62 g węglowodanów na 100g, op . - 180 g kg. 30 8 Ciastka typu Grześki w czekoladzie a 36 g kg 65 9 Cukier a 1 kg kg 2500 10 Cukier puder a 0,5 kg kg 70 11 Cukier waniliowy op. do 1 kg kg 6,5 12 Cukierki w czekoladzie - mieszanka krakowska kg 14 13 Cynamon op. do 1kg kg 1,5 14 Czekolada dla diabetyków a 100 g kg. 70 15 Czosnek granulowany op. do 1 kg kg 17 16 Drożdże piekarskie op do 100 g kg 8 17 Galaretka owocowa op. do 1 kg, o zawartości żelatyny wieprzowej, smak: truskawkowy wiśniowy ,brzoskwiniowy, agrestowy itp kg 210 18 Herbata ekspres. Owocowa ze sznurkiem różne smaki Vitax op. po 20 szt. op. 350 19 Herbata liściasta Madras op.do 1 kg kg 130 20 Kakao Wawel extra lub równoważne op. 100g, sypkie , b/cukru , ciemne niskotłuszczowe o zaw. 10-12% w 100g suchej masy kg 13 21 Kasza jęczmienna sypka , średnia op. do 1 kg kg 210 22 Kasza manna sypka , op. do 1 kg kg 115 23 Kawa zbożowa Kujawianka lub równoważna op.do 0,5 kg składniki: żyto prażone 60%, Jęczmień 20%, cykoria , burak prażony kg 150 24 Ketchup Roleski lub równoważny - łagodny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 90 25 Ketchup Roleski lub równoważny - pikantny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 90 26 Kisiel bez cukru op. do 1 kg smak: malinowy , wiśniowy , truskawkowy, ctrynowy, morelowy, itp kg 125 27 Kleik ryżowy błyskawiczny Bobovita lub równoważny a 200 g , zawierający 99,9% mąki ryżowej kg 25 28 Kminek op. do 1 kg kg 1 29 Konserwa rybna śledź w pomidorach op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 30 Konserwa rybna śledź w oleju op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 31 Kwasek cytrynowy op. do 1 kg kg 16 32 Liście laurowe op do 1 kg kg 1,3 33 Majeranek op do 0,2 kg kg 1,5 34 Majonez Roleski lub równoważny op. do 1 kg , stołowy o zawartości tłuszczu nie mniej niż 51% i jaj kurzych nie mniej niż 11% gęsty , b/konserwantów , barwa kremowa kg 340 35 Makaron drobny 4-ro jajeczny , wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 240 36 Makaron nitki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 200 37 Makaron różny 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 400 38 Makaron łazanki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 100 39 Makrela wędzona kg 150 40 Mąka pszenna tortowa op. do 1 kg typ 450, sypka ,barwa jasno kremowa kg 1950 41 Mąka ziemniaczana op. do 1 kg kg 80 42 Miód naturalny wielokwiatowy płynny op. do 400g kg 60 43 Musztarda delikatesowa Roleski lub równoważna op. do 0,5 kg, b/konserwantów , zagęstników , stabilizatorów i dodatków "E" kg 60 44 Ocet 10 % op. do 0,5 l l 30 45 Olej butelka do 1 l , roślinny z pierwszego tłoczenia ,o niskiej zawartości kwasu erukowego , nadający się do pieczenia i smażenia l 420 46 Oregano opak do 50g kg 0,5 47 Paluszki słone Lajkonik lub równoważne , mające 374 kcal op do300 g kg 110 48 Pieprz czarny mielony op. do 1 kg kg 15 49 Płatki kukurydziane Corn Flakes op. do 1 kg b/dodatków smakowych kg 75 50 Płatki owsiane górskie , barwa swoista dla produktu op. 0,5 - 1 kg klasa I kg 145 51 Proszek do pieczenia op. do 50 g kg 2 52 Przyprawa do drobiu złocista Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości: sól ,papryka słodka,14%,gorczyca biała, czosnek 5,8%,kolendra, kurkuma, koziradka2,4%,chili2%, imbir ,cynamon ,kmin ,goździki ,gałka muszkatałowa kg 3,5 53 Przyprawa do mięsa Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości : sól , czosnek ,gorczyca ,kminek ,kolendra ,papryka słodka ,majeranek, rozmaryn, chili, czomber kg 1,3 54 Przyprawa do potraw Kucharek lub równoważna op. do 1 kg, o zawartości min 15,5% suszonych warzyw kg 75 55 Przyprawa w płynie do zup Winiary a 1 l l 200 56 Rodzynki op. od 0,5 do 1 kg , owoce średniej wielkości typu sułtańskie kg 31 57 Ryż barwa biała , długoziarnisty , op. do 1 kg , klasa I kg 470 58 Sól kuchenna jodowana op. do 1 kg kg 630 59 Śledzie solone Matjas op. do 3 kg po odcieku 2 kg kg 100 60 Śledzie solone Matjas op. do 5 kg po odcieku 4 kg kg 100 61 Śmietanka śnieżka op. do 60 g kg 20 62 Śliwki suszone bez pestek op do 250g kg 8 63 Wiórka kokosowe op. do 100 g kg 13 64 Ziele angielskie op. do 1 kg kg 3 65 Żelatyna spożywcza wieprzowa op. do 1 kg kg 40
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Najniższa cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: II    Nazwa: przetwory owocowe i warzywne

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Barszcz biały kiszony z mąki żytniej op do 0,5 l butelki l 160 2 Barszcz czerwony koncentrat Krakus lub równoważny op do 0,3 l zawierający zagęszczony sok z buraka czer. 59,2% l 64 3 Brzoskwinie w syropie a 850g w puszce ,bez pestek krojone w połówki szt 25 4 Chrzan tarty Polonais op 200g min 62 % chrzanu ,102kcal, tłuszczu 07g,białko2,7g na100g produktu lub równoważny kg 130 5 Dżem bez cukru op do 400 g z kawałkami owoców różne smaki, b/konserwantów min 40% owoców kg 330 6 Groszek konserw.op.do 400 g z otwieraczem, sałatkowy średnie ziarna kg 165 7 Koncent pomidorowy 30%Pudliszki ze świeżych pomidorów b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g op do 1 kg lub równoważny kg 180 8 Koncent pomidorowy 28 -30%Pudliszki ze świeżych pomid. op do 200g b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g , lub równoważny kg 60 9 Kukurydza konser.op.do 400gz otwieraczem , sałatkowa, półsłodka kg 205 10 Marmolada owocowa twarda o smaku różanym op do 1 kg kg 6 11 Papryka konserw. czerwona półsłodka op do 1 l kg 220 12 Pieczarki marynowane. op do 1l grzyby całe w zalewie octowej kg 180 13 Sałatka szwedzka o. kapusty p do 1 l kg 220 14 Sałatka z czerwonej kapusty z dod. jabłka o smaku łagodnym op do 1 l kg 80 15 Sok pomarańczowy100% zagęszczonego soku pomarańcz. w 100 ml.45 kcal, wit.C 6 mg op 200 ml TYMBARK lub równoważny. l 205 16 Nektar czarna porzeczka zaw. sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku min.(25%) , zaw. w 100 ml 49 kcal,wit. C 6 mg. TYMBARK lub równoważny a 1 l. l 325 17 Sok pomarańcz. 100% z zagęszczonego soku pomarańcz zaw.w100 ml.45kcal wit. C 6 mg TYMBARK lub równoważny op 1 l l 300 18 Sok multiwitamina z zagęszczonych soków z: jabłek (60%) i pomarańczy (22%), sok z marchwi z zagęszczonego soku (12%), przeciery z: bananów (3%), brzoskwiń, gujawy i papai, soki z zagęszczonych soków z: ananasów (2%), mango (0,5%), marakui (0,1%), liczi (0,05%), figi kaktusowej, kiwi i limonek, zaw. w 100 ml.51 kcal, wit. C-12 mg. - TYMBARK lub równoważny opak.1 l. l 325 19 Sok jabłkowy 100 % z zagęszczonego soku jabłkowego zaw. w 100 ml. 43 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 1 l. l 300 20 Syrop o smaku malinowym, wysokosłodzony, pasteryzowany, bez substancji konserwujących zaw. min.3% zagęszczonego soku malinowego l 110
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Najniższa cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: III    Nazwa: mrożonki

1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Borówki mrożone opak.do 2,5 kg kg 100 2 Brokuły różyczki pakowane 2000-2500 g kg 70 3 Brukselka mrożona op. do 2,5 kg kg 60 4 Fasola szparagowa mrożona zielona op do 2,5 kg kg 95 5 Fasola szparagowa mrożona żółta op do 2,5 kg kg 95 6 Filet z dorsza mrożony bez skóry SHP( bez glazury)barwa biała kg 150 7 Filet z mintaja mroż. b/skóry SHP( bez glazury)barwa biała kg 350 8 Filet z morszczuka mrożony b/skóry SHP(bez glazury) kg 350 9 Groszek mrożony zielony op. do 2,5 kg kg 85 10 Kalafior mrożony różyczki op. 2000-2500 g kg 240 11 Lody wielosmakowe op. do 150g l 120 12 Mieszanka kompotowa mrożona 5-cio składnikowa .op do 10 kg kg 2520 13 Szpinak mrożony mielony op. do 2,5 kg kg 200 14 Śliwy b/pestek mrożone op. do 2,5 kg kg 120 15 Truskawki mrożone op. do 2,5 kg kg 310
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


4) Czas trwania lub termin wykonania: data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:

KryteriaZnaczenie
Najniższa cena100
6) INFORMACJE DODATKOWE:


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.