eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LipuszSukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-29

Lipusz: Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku.
Numer ogłoszenia: 354528 - 2015; data zamieszczenia: 29.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Wybickiego 27, 83-424 Lipusz, woj. pomorskie, tel. 58 687 21 03, 687 21 13, faks 58 687 45 91.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów w Szkole Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa. Nazwa zadania Sukcesywna dostawa posiłków w ramach dożywiania uczniów Szkoły Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku- obiadu jednodaniowego- w postaci zup lub drugiego dania (na przemian) do Szkoły Podstawowej w Lipuszu i Gimnazjum w Lipuszu w dni nauki w szkole z wyłączeniem ferii zimowych, wakacji letnich, przerw świątecznych, dni ustawowo wolnych od nauki, dni dodatkowo wolnych od zajęć wyznaczonych przez dyrektora szkoły przypadających w okresie: od dnia 01 lutego 2016 roku do 30 czerwca 2016 roku oraz od dnia 03 października 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku. Szacunkowa ilość ciepłych posiłków łącznie w Szkole Podstawowej i Gimnazjum w Lipuszu w 2016 roku wynosić będzie 33 000,00 posiłki z czego szacunkowa dzienna ilość wynosić będzie 200 posiłków, przez 165 dni. Wskazane wyżej ilości posiłków są wielkościami szacunkowymi służącymi do kalkulacji ceny ofertowej. Ostateczna ilość wytworzonych posiłków wynikać będzie z realizacji zamówienia do końca okresu trwania umowy, wg aktualnych potrzeb Zamawiającego i może ulec zmniejszeniu, nie więcej niż o 30 %. Nie zrealizowanie zamówienia w całości przez Zamawiającego nie może być podstawą do roszczeń finansowych Wykonawcy względem Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1) przygotowywanie gorących posiłków w formie obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipuszu, wykonanych z produktów własnych Wykonawcy; 2) dostarczanie gorących posiłków, o których mowa w pkt 1, w części określonej Zamówieniem, własnym transportem Wykonawcy, pod adres: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum, ul. Derdowskiego 7, 83-424 Lipusz . Przez gorący posiłek - obiad należy rozumieć posiłek jednodaniowy tj.: 1) dwa razy w tygodniu posiłek - w formie pożywnej zupy na wywarze drobiowym z dużą ilością warzyw (400 gram) z wkładką mięsną (100 gram) + pieczywo razowe lub pełnoziarniste (100 gram) 2) trzy razy w tygodniu drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gram: ziemniaki, kasza, ryż, makaron (200 gram), + mięso/ryba o wadze 100 gram (przy czym porcja ryby raz w tygodniu; nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia szkolnego od poniedziałku do piątku) surówka lub warzywa nie mniej niż 150 gram; jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić: pierogi, naleśniki z serem, krokiety, placki ziemniaczane itp. lub dania półmięsne np. łazanki z kapustą i mięsem, o wadze co najmniej 400 gram, w tym 1 raz w tygodniu (piątek - dzień bezmięsny). Dodatkowo do każdego obiadu owoc - owoce sezonowe, surowe, owoc w całości- od 80 g do 150 g (np. jabłka, gruszki) porcja drobnych owoców- od ? do całego pojemnika wielkości 250 ml (np. jagody, maliny, jeżyny); małe owoce (np. śliwki) min. 3 szt. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2015 r. Poz. 35) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. Z 2015 r. Poz. 1256) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania jadłospisu z uwzględnieniem kaloryczności, gramatury oraz składników które mogą powodować alergie i przedstawienie go Dyrektorowi, najpóźniej do piątku przed rozpoczynającym się tygodniem. Jadłospis powinien być urozmaicony w ten sposób, że te same posiłki nie mogą się powtarzać w okresie 2 tygodniowym. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność, wartości odżywcze i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki podczas odbioru powinny posiadać odpowiednią temperaturę: zupa 75st. C, II danie - 65st. C Transport posiłków musi być prowadzony pojazdem dostosowanym do przewożenia środków spożywczych. Samochód powinien być dopuszczony przez Inspektora Sanitarnego do przewozu posiłków (żywności). Na wykonawcy ciąży obowiązek pobierania i przechowywania próbek żywnościowych z przygotowanych posiłków, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa i udostępnianie na każde żądanie przedstawicielom właściwych instytucji kontrolnych. Do obowiązków wykonawcy należy codzienny odbiór odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.02.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium przez Wykonawców.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Odnośnie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania wykonawca winien złożyć stosowne oświadczenie załączone do oferty (załącznik nr 2 do SIWZ) Zamawiający oceni warunek na zasadzie formuły spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Odnośnie posiadania wiedzy i doświadczenia wykonawca winien złożyć oświadczenie zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku Nr 3 do SIWZ, że w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, to w tym okresie, wykonał z należytą starannością, co najmniej jedno zamówienie porównywalne co do charakteru i wielkości zamówienia objętego niniejszym postępowaniem, z zastrzeżeniem, że za usługę porównywalną uznawana będzie przez Zamawiającego usługa dożywiania min. 100 osób dziennie (min. 3 x w tygodniu) przez co najmniej 6 miesięcy i jednocześnie przedłoży wraz z ofertą dowody potwierdzające, że usługi w zakresie określonym, że zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Dowodami, o których mowa wyżej są: a) poświadczenie, b) oświadczenie wykonawcy - jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Odnośnie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym do wykonywania zamówienia Wykonawca winien złożyć oświadczenie załączone do oferty (załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający oceni warunek na zasadzie formuły spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Odnośnie dysponowania odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia Wykonawca winien złożyć oświadczenie załączone do oferty (załącznik nr 2 do SIWZ). Zamawiający oceni warunek na zasadzie formuły spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Odnośnie sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawca winien złożyć oświadczenie załączone do oferty (załącznik nr 2 do SIWZ) Zamawiający oceni warunek na zasadzie formuły spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 uPzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2B uPzp, Zamawiający w celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania Zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów - żąda podania: 1) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu Zamówienia; 3) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem; 4) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu Zamówienia. W tym celu Wykonawca zobowiązany jest przedstawić pisemne zobowiązanie (oryginał), w którym będą zawarte informacje z ppkt 1- 4 powyżej lub inne dokumenty zawierające informacje, o których mowa w ppkt 1- 4, gwarantuje rzeczywisty dostęp do zasobów. Pełnomocnictwo Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego - jeżeli dotyczy. W przypadku wnoszenia oferty przez Wykonawców występujących wspólnie (spółki cywilne/konsorcja) do Oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, o którym mowa w ppkt 6.5.1 SIWZ oraz dokumenty wymienione w pkt 6.2- 6.3 SIWZ; Każdy z Wykonawców występujących wspólnie składa: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, o którym mowa w pkt 6.2.1 SIWZ; oraz o których mowa w pkt 6.5. Wykonawcy występujący wspólnie składają łącznie: a) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 6.1.1 SIWZ, b) dokumenty określone w pkt 6.1.2 - 6.1.3 SIWZ; Wykonawca składa w postępowaniu informację o należeniu do grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331, z późn. zm.), albo informacje o tym, że nie należy do grupy kapitałowej - zgodnie ze wzorem określonym w Załączniku nr 5 do SIWZ. Oświadczenie Wykonawcy powierzającemu podwykonawcom wykonanie zadania (załącznik nr 6 do SIWZ)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Miejsce wytwarzania/ przygotowania posiłków - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-lipusz.biuletyn.net
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipuszu ul. Wybickiego 27, 83-424 Lipusz, budynek Urzędu Gminy Lipusz, parter, pok. 4..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.01.2016 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipuszu ul. Wybickiego 27 (parter )..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.